Τα ωραιότερα παρεΐστικα μπαράκια σε Γκάζι και Πετράλωνα

Η μπαρότσαρκα η σωστή ξεκινά από Γκάζι και καταλήγει στα Πετράλωνα. Κι αν δεν ξέρεις πού να πας, εμείς για άλλη μια φορά θα σε στείλουμε στα καλύτερα.

Τα ωραιότερα παρεΐστικα μπαράκια σε Γκάζι και Πετράλωνα

Τώρα που ανοίγει ο καιρόςη φάση και η μέρα μεγαλώνει, πολλαπλασιάζονται οι αφορμές για να μαζευτούμε με την παρέα και να πάμε μια περιποιημένη μπαρότσαρκα σε δύο από τις πιο αγαπημένες αθηναϊκές πιάτσες. Ο λόγος για το Γκάζι και τα Πετράλωνα που έχουν στα πέριξ τους μπόλικα παρεΐστικα στέκια που δεν κοιμούνται ποτέ και αποτελούν την ενδεδειγμένη απάντηση στην ερώτηση: «πού θα βγούμε σήμερα»;

The Lucky Sparrow

Τριπτολέμου 44, Γκάζι, τηλ: 6975026836

Το «τυχερό σπουργίτι» με αέρα βοστονέζικο και εσωτερικό ξύλινο και ζεστό, διαθέτει μια τεράστια μπάραμε αρκετές draft επιλογές που εναλλάσσονται, ενώ η κουζίνα του είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει σε pub. Aπό τα αγαπημένα μας ζυθοστέκια στο αθηναϊκό κέντρο το Lucky Sparrow πέρα από μεγάλη ποικιλία κι εξαιρετικές φαγητοεπιλογές φιλοξενεί πολύ συχνά guest dj βραδιές και πολύ ενδιαφέροντα events με δωράκια κι εκπλήξεις. Για μπυροκατάνοιξη και πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445

Η Afrikana φιλοξενεί ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εγχώρια τζαζ σκηνή, και σου προσφέρει μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φάνκ λαϊβάκια που αποδεικνύουν ότι ο τζαζ παλμός της πόλης χτυπά προς Κεραμεικό μεριά. Φαντάζεσαι καλύτερο προορισμό για να μαζευτείς με την παρέα σου και να τα πιείς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες; Εμάς να ακούς κι όχι τους άλλους: δύσκολα θα βρεις καλύτερο, ειδικά αν είσαι της συγκεκριμένης μουσικής φάσης. Η ενημερωμένη κάβα και τα κοκτεϊλάκια του καταλόγου θα σε βοηθήσουν να το ζήσεις αλκοολικά μέχρι αργά. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα, τηλ.: 21 1750 7185

Δεν ξέρουμε αν το έχεις πάρει πρέφα αλλά εδώ και καιρό η φάση είναι ξεκάθαρα στο Line στα Πετράλωνα. Στον βιομηχανικό χώρο που στέγαζε κάποτε την γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Line μαζεύει παρέες από όλη την Αθήνα και το ζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χαρίζοντάς μας λίγο από το hype του. Δοκίμασε το Lines’ Mule με τζιν, τζίντζερ, αγγούρι και Karanikas Cuvee, πιες και μια δική τους IPA στην υγειά μας και τσιμπολόγησε ένα λαχταριστό χοτ ντογκ με χειροποίητη κέτσαπ, ή ένα ψωμάκι γεμιστό με καλαμάρι, κρεμμύδι και μαγιονέζα εσπεριδοειδών για να δώσεις στο βράδυ σου όσα ακριβώς χρειάζεσαι εσύ κι η παρέα σου. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€, τα πιάτα ξεκινούν από 5€.

Shamone                                         

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ: 2103450144

Το μαγαζί των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην αθηναϊκή νύχτα χάρη στον ανεπιτήδευτο και guilty pleasure χαρακτήρα του. Κλαμπ, μπαρ, λαϊβάδικο και θεατρική σκηνή, το Shamone προσελκύει όλες τις queer αλλά και straight παρέες της πόλης, προσφέροντας ατόφια ψυχαγωγία στους θαμώνες του εδώ και 12 χρόνια. Θρυλικά είναι πια όλα τα 90s και 2000s πάρτι που διοργανώνονται στο Shamone και μας φέρνουν πιο κοντά. Η είσοδος στα 10€. 

Paribaba

Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513

Στεγασμένο σε μια κεφάτη και πολύχρωμη μονοκατοικία το Paribaba, αποτελεί κλασικό και πολύ αγαπημένο προορισμό για εκείνους που αναζητούν ένα παρεΐστικο στέκι για να τα πουν και να τα πιούν. Τώρα δε που ζεσταίνει ο καιρός ι, η αυλή του αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους θαμώνες όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Η κάβα του έχει όλες τις αλκοολούχες λύσεις στα πιθανά προβλήματά σου κι αντίστοιχα η κοκτεϊλολίστα του πολλές ευφάνταστες δημιουργίες να τις πιείς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ποτήρι. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29, τηλ.: 2103466772

Πανέμορφο, χαλαρό και παρεΐστικο, αυτό το εντελώς κουλ μπαράκι είναι στέκι εδώ και περισσότερα από εφτά χρόνια, με φανατικό κοινό που το αγαπά για τις ψαγμένες μουσικές του και την υπερυψωμένη αυλίτσα που παθαίνει κοσμοσυρροή όταν καλοκαιριάζει. Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιον να σου μιλά με γλυκά λόγια αγάπης για το κοκτέιλ του με το Zombie του να κερδά κατά κράτος τα περισσότερα που έχεις δοκιμάσει στην πρωτεύουσα. Ανοίγει από νωρίς για specialty καφεδάκια και του βγάζουμε το καπέλο γιατί κρατά τις τιμές του προσιτές αφού το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.

Rudu Bar

Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274

Στη συμβολή Ηρακλειδών και Ευάδνης, στα νοητά σύνορα Θησείου και Πετραλώνων το Rudu αποτελεί την ιδανική επιλογή για να γκρουβάρεις από το πρωί μέχρι το βράδυ όταν η μπάρα του πάρει φωτιά και τα κοκτέιλ πηγαινοέρχονται γύρω σου με ρυθμό μυδραλιοβόλου. Πολύ συχνά διοργανώνονται live sets με guests djs που καλύπτουν όλο το φάσμα των εναλλακτικών ήχων, αλλά και εκθέσεις που συνδυάζουν μουσική και shopping και σου δίνουν έναν ακόμη πολύ καλό λόγο να αριβάρεις στο Rudu. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v