Ελληνικά φιστικοβούτυρα (που πρέπει να κατακτήσουν την Νέα Υόρκη)

Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά φιστικοβούτυρα αντεπιτίθενται και μας αναγκάζουν να στοκάρουμε βαζάκια γιατί οι λιγούρες ποτέ δεν σταματούν.

Ελληνικά φιστικοβούτυρα  (που πρέπει να κατακτήσουν την Νέα Υόρκη)

Αν είσαι φαν της αμερικανικής ποπ κουλτούρας (ταινίες, σειρές, μουσική) τότε θα έχεις καταλάβει την ερωτική σχέση που έχουν όσοι ζουν στις Η.Π.Α. με το φιστικοβούτυρο. Δεν μπορείς να τους αδικήσεις εδώ που τα λέμε, μιας και το συγκεκριμένο κολασμένο spread είναι ένα πολύ δυναμωτικό σνακ συνδυασμένο με ψωμάκι ή, ακόμη καλύτερα, φρούτο αφού έχει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ο γλυκαιμικός δείκτης κατατάσσει τα τρόφιμα σε μια κλίμακα από 0-100 ανάλογα με το πόσο γρήγορα οι υδατάνθρακες που περιέχουν θα αφομοιωθούν και θα μεταβολιστούν από τον οργανισμό).

Η Ελλάδα από την άλλη που ήταν ανέκαθεν φιστικομάνα (με την Αίγινα να δείχνει πρώτη τον δρόμο) πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να παρασκευάζει ούλτρα γευστικά φιστικοβούτυρα (από διάφορα είδη φυστικιών όπως Αιγίνης, αλλά και κελυφωτά) κι ειδικά τα τελευταία χρόνια φαίνεται να πρωταγωνιστεί στο άθλημα. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 6 πεντανόστιμα κι έξτρα λαχταριστά ελληνικά φιστικοβούτυρα για το ψωμάκι σου και μόνο και σου φτιάξαμε και σχετική λίστα.

Τhe Nutlers απαλό

Το The Nutlers φιστικοβούτυρο, συμβάλλει σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χάρη στην υψηλή θρεπτική αξία του φιστικιού αλλά και στην φυσική επεξεργασία του. Πρόκειται για ένα φυσικά επεξεργασμένο προϊόν, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών από 100% ελληνικά φιστίκια το οποίο δεν περιέχει γλουτένη ούτε φοινικέλαιο κι είναι κατάλληλο για χορτοφάγους. Μια κουταλιά αρκεί για να το ερωτευτείς.

Το βαζάκι των 250 γραμμαρίων στα 3,60€

Wild Souls με κανέλα και χουρμά

Ήξερες ότι λόγω των χαμηλών ποσοστών υδατανθράκων που έχουν τα φιστίκια αποτελούν την ιδανική επιλογή για διαβητικούς; Ότι δεν είναι ξηροί καρποί, αλλά ανήκουν στην ομάδα των οσπρίων; Ότι το φιστικοβούτυρο με κανέλα και χουρμά αρέσει ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι fan των φιστικιών; Δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά να το μάθεις και να το δοκιμάσεις σαν ένας σωστός Wild Soul που θα τα μάθει όλα. Χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, συντηρητικά ή φοινικέλαιο είναι το απόλυτα υγιεινό spread που ψάχνει την κουζίνα σου. Το βαζάκι των 300 γραμμαρίων στα 6,20€. 

Κiss the earth απαλό

Το Kiss The Earth φυστικοβούτυρο 300gr έχει απαλή υφή και αποτελεί καθαρή πηγή ενέργειας και φυτικής πρωτεΐνης, για όλες τις ώρες της ημέρας. Έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά. Είναι ιδανικό άλειμμα για αρτοσκευάσματα ενώ μπορεί να αποτελέσει συστατικό σε σνακ ή μπάρες. Δε περιέχει ζάχαρη, αλάτι ή φοινικέλαιο.

Το πάθος για πλούσιο, καθαρό, γεμάτο ενέργεια πρωινό, αλλά και για άσκηση ήταν το εφαλτήριο για αυτή την μικρή εταιρεία που ξεκίνησε το 2017 από τη Χίο με σκοπό να παρασκευάσουν απλές συνταγές με καθαρά υλικά οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ιδανικές για το ξεκίνημα της μέρας ή θα χρησιμοποιούνταν σαν «καύσιμο» για ένα δραστήριο τρόπο ζωής. H τιμή για το βαζάκι των 300 γραμμαρίων στα 4,50€

Lamoterra 30% Protein

Τα «βούτυρα» και οι μπάρες Lamoterra παράγονται στην Ελλάδα, πληρώντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζουν για την μηδενική περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, συντηρητικά και πρόσθετες ουσίες. Έτσι λοιπόν κι αυτό το πεντανόστιμο πρωτεϊνικό φυστικοβούτυρο (με 30% πρωτεΐνη) μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση ενδιάμεσου γεύματος αφού πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη αλατιού, ζάχαρης, φοινικέλαιου ή κάποιου άλλου συντηρητικού. Η τιμή του για ένα βαζάκι 250 γραμμαρίων στα 3,85€. 

Βrothers λευκό φιστικοβούτυρο

Το λευκό φιστικοβούτυρο των Brothers αποτελείται από 100% ελληνικά φιστίκια, ψημένα ελάχιστα ώστε να κρατάνε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους κι είναι σίγουρα ένα από τα πιο νόστιμα που θα δοκιμάσεις ποτέ σου. Φτιαγμένο με λευκά φιστίκια από διαλεγμένες σοδιές και ελληνικούς τόπους, όπως οι Σέρρες κι η Κατερίνη μεταξύ άλλων το Brothers θα σε ενθουσιάσει με την ξεχωριστή γεύση του που αποτελεί μια διαφορετική υγιεινή επιλογή. Φτιαγμένο με αγάπη και χωρίς φοινικέλαιο, πρόσθετα συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη, πρόσθετο αλάτι, γαλακτοκομικά και γλουτένη, αυτό το λευκό φιστικοβούτυρο αξίζει  να έχει περίοπτη θέση στα ράφια της κουζίνας σου. Μπορείς να αγοράσεις το βαζάκι των 300 γραμμαρίων από εδώ.

Φιστικοβούτυρο Μπάρδας ολικής άλεσης

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν διατροφικό εθισμό που παράγεται από 100% πολτό ελληνικών αράπικων φιστικιών, και περιέχει τη φλούδα του καρπού. Με πλούσιο άρωμα καβουρδισμένων φιστικιών θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη κιόλας δοκιμή του- και πώς να γίνει διαφορετικά αφού παρασκευάζεται από εκλεκτά φιστίκια απευθείας από τον Θεσσαλικό κάμπο; Δεν περιέχει φοινικέλαιο, γλουτένη, ζάχαρη ή συντηρητικά με αποτέλεσμα να αποτελεί μια ακόμη υγιεινή  διατροφική επιλογή που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσεις.H τιμή του στα 4,75€ για ένα βαζάκι 350 γραμμαρίων.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v