Αυτές οι φρουτοσαλάτες είναι όνειρο!

Με φρούτα εποχής σε τέλειους συνδυασμούς, αυτές οι φρουτοσαλάτες θα σε δροσίσουν και θα σε τονώσουν με τα θρεπτικά τους συστατικά.

Αυτές οι φρουτοσαλάτες είναι όνειρο!

Πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, οι φρουτοσαλάτες είναι ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος να βάλεις περισσότερα φρούτα στη διατροφή σου.

Είναι τέλειες για επιδόρπιο όταν το λαχταράς, αλλά και ωραίες σαν σνακ για να διατηρήσεις την πείνα σου υπό έλεγχο μέχρι το επόμενο γεύμα.

Δες παρακάτω μερικές που προτείνουμε για να γεμίσεις χρώμα και ενέργεια τη μέρα σου.

Φρουτοσαλάτα με ταχίνι και μέλι

Υλικά: 50 γρ. ρόδι, 2 ακτινίδια, 10 γρ. καρύδια, 1/2 μπανάνα, 1 κ.σ. ταχίνι, 1 κ σ μέλι, 1/2 κ.σ. κανέλα

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, το ρόδι και τις μπανάνες και πλένουμε καλά τα καθαρισμένα ακτινίδια. Αφού στραγγίξουν τα πλυμένα φρούτα τα κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το ταχίνι και το μέλι. Ραντίζουμε με λίγη κανέλα.

Συνταγή από εδώ

Φρουτοσαλάτα με φράουλες και γιαούρτι

Υλικά: 1 κούπα φράουλες, 1 κούπα μάνγκο κομμένο σε κομμάτια, 1 ½ κούπα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με γεύση βανίλιας ή λεμονιού, 2 κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα, κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με τα φρούτα, -τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια- σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε την κανέλα. Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένα αμύγδαλα και η φρουτοσαλάτα μας είναι έτοιμη.

Συνταγή από εδώ

Φρουτοσαλάτα με μύρτιλλα και μούσμουλα

Υλικά: 1 μπανάνα, 12 φράουλες, 4 μούσμουλα, 125 γρ. μύρτιλλα, 1 μήλο

Εκτέλεση: Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μούσμουλα, το μήλο και την μπανάνα σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα φρούτα που κόψαμε μαζί με τα μύρτιλλα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου (σκεπασμένα με μεμβράνη) στο ψυγείο. Σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Φρουτοσαλάτα με μάνγκο

Υλικά: ½ μάνγκο καθαρισμένο, 10 βατόμουρα, 1 ακτινίδιο καθαρισμένο, χυμό από ½ lime, λίγο βασιλικό

Εκτέλεση: Κόβουμε το μάνγκο και το ακτινίδιο σε μικρά κυβάκια Τα τοποθετούμε σε μπολ και αναμειγνύουμε το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού πάνω από τα φρούτα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό. Προαιρετικά, προσθέτουμε 1-2 φέτες ανανά, καθώς ταιριάζει ιδανικά με το μάνγκο.

Συνταγή από εδώ

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v