Οι ωραιότερες φρουτοσαλάτες της άνοιξης
Ζούμε την εποχή της φρουτοσαλάτας κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου εύκολες συνταγές για ένα υγιεινό και αναζωογονητικό ενδιάμεσο γεύμα.

Η άνοιξη είναι μια εποχή γεμάτη υποσχέσεις. Ξυπνάς με περισσότερο φως, περπατάς με λιγότερα ρούχα, και βρίσκεις στους πάγκους της λαϊκής τα πρώτα χρώματα που… τρώγονται. Ναι, μιλάμε για φρούτα. Και όχι, δεν χρειάζεται να τα σερβίρεις σκέτα ή βαρετά. Μπορείς να φτιάξεις με αυτά μικρές ωδές στη γεύση, μικρές εκρήξεις δροσιάς, χρώματος και υφής: τις πιο ωραίες φρουτοσαλάτες της άνοιξης.
Δεν χρειάζεσαι περίπλοκες τεχνικές. Μόνο καλή διάθεση, φρέσκα υλικά και λίγη φαντασία. Και θα δεις πως από ένα μπολ φρουτοσαλάτας μπορεί να ξεκινήσει το καλύτερο πρωινό, το πιο ανάλαφρο brunch, το πιο υγιεινό επιδόρπιο, ακόμα κι ένα κομψό συνοδευτικό για γεύμα στη βεράντα.
Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τις πέντε πιο λαχταριστές, παιχνιδιάρικες και ανοιξιάτικες συνταγές για φρουτοσαλάτα — όλες εύκολες, όλες πεντανόστιμες, όλες φτιαγμένες για να σε κάνουν να χαμογελάσεις από την πρώτη μπουκιά.
Υλικά: Φράουλες, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι, μέλι, μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον σκορπάμε από πάνω. Περιχύνουμε με ελάχιστο βαλσαμικό, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά: Ροδάκινα, νεκταρίνια, λίγα φύλλα ρόκας, φέτα θρυμματισμένη, καρύδια, λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Κόβουμε τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τα ανακατεύουμε με ρόκα, προσθέτουμε τη φέτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε με τα χέρια και σερβίρουμε σε πιάτο σαν σαλάτα — ιδανική και ως συνοδευτικό σε ψητά.
Υλικά: Μάνγκο, ανανάς, ακτινίδια, λίγες φέτες λάιμ, φύλλα δυόσμου, σιρόπι αγαύης ή μέλι.
Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα φρούτα σε κύβους και τα ρίχνουμε σε μπολ. Στίβουμε λίγο λάιμ από πάνω και προσθέτουμε σιρόπι αγαύης ή μέλι για γλύκα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον δυόσμο και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Σερβίρεται τέλεια παγωμένη.
Υλικά: Κεράσια χωρίς κουκούτσι, βύσσινα, καρπούζι σε κύβους, δυόσμος ή μέντα, λίγο ροδόνερο (προαιρετικά).
Εκτέλεση: Κόβουμε το καρπούζι και προσθέτουμε κεράσια και βύσσινα. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα. Αν θέλουμε κάτι πιο αρωματικό, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ροδόνερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε διάφανα ποτήρια για να αναδειχθούν τα χρώματα.
Υλικά: Μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, λίγες σταφίδες, χυμός λεμονιού, κανέλα, λίγο μέλι.
Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε σταφίδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις. Κλασική, αλλά πάντα αγαπημένη.
Αν θέλεις να κάνεις τις φρουτοσαλάτες σου πιο εντυπωσιακές, μπορείς:
Να τις σερβίρεις σε ποτήρια του κρασιού ή μικρά μπολ με παγάκια.
Να προσθέσεις λίγο γιαούρτι ή παγωτό βανίλια στο πλάι.
Να τις συνοδεύσεις με τραγανές μπουκιές από γκρανόλα ή ξηρούς καρπούς.