@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Οι καλύτερες σάλτσες για σαλάτα λάχανο-καρότο

Τέλεια dressing και σάλτσες για να απολαύσετε την εύκολη και αγαπημένη σαλάτα λάχανο – καρότο.


Dressing μαγιονέζας

Υλικά: 1 φλ. έτοιμη μαγιονέζα, ¼ φλ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο , 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι

Εκτέλεση: Χτυπάμε μαζί τα υλικά για τη σάλτσα που έχουμε διαλέξει σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε.

Σος γιαουρτιού

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι 0%, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε στο τέλος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Από εδώ.

Βινεγκρέτ μέλι – μουστάρδα

Υλικά: 100 γρ. ηλιέλαιο, 180 γρ. ελαιόλαδο, 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο, 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους, 50 γρ. μέλι, 50 γρ. νερό, αλάτι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό

Από εδώ.

Σάλτσα με βασιλικό, λεμόνι και σκόρδο

Υλικά: 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, 1 κ.σ. χυμός λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, μία πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Από εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το σινεμά είναι μια τέχνη όπου κάνεις ωραία πράγματα σε ωραίες γυναίκες."

Φρανσουά Τρυφφώ, 1932-1984, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας
    1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2