Dressing για σαλάτα λάχανο-καρότο: Οι καλύτερες σάλτσες για κάθε γεύση

Τέλεια dressing και σάλτσες για να απολαύσετε την εύκολη και αγαπημένη σαλάτα λάχανο – καρότο.

Dressing για σαλάτα λάχανο-καρότο: Οι καλύτερες σάλτσες για κάθε γεύση

Η σαλάτα λάχανο-καρότο είναι από τις πιο εύκολες και αγαπημένες σαλάτες του χειμώνα, και ταιριάζει σχεδόν με κάθε φαγητό. Αν όμως θέλεις να της δώσεις λίγη παραπάνω νοστιμιά, δοκίμασε μία από τις παρακάτω σάλτσες και dressing που την απογειώνουν.

Dressing μαγιονέζας

Υλικά: 1 φλ. έτοιμη μαγιονέζα, ¼ φλ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο, 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι

Εκτέλεση: Χτυπάμε μαζί τα υλικά για τη σάλτσα που έχουμε διαλέξει σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε.

Σος γιαουρτιού

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι 0%, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε στο τέλος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Βινεγκρέτ μέλι – μουστάρδα

Υλικά: 100 γρ. ηλιέλαιο, 180 γρ. ελαιόλαδο, 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο, 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους, 50 γρ. μέλι, 50 γρ. νερό, αλάτι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Η συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου

Σάλτσα με βασιλικό, λεμόνι και σκόρδο

Υλικά: 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, 1 κ.σ. χυμός λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, μία πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Η συνταγή είναι από εδώ

Ντρέσινγκ γιαουρτιού με πάπρικα

Υλικά: 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας), 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό, 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη, 1 κ.σ. πετιμέζι, 30 ml χυμός λεμονιού, 30 ml χυμός πορτοκαλιού, 60 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου για τον Γαστρονόμο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v