Πείνασες; Στην πίτσα μας- τρεις συνταγές για να τη φτιάξεις σπίτι

Με κιμά και τυρένια κρούστα, με κοτόπουλο και με… μεσογειακό ταπεραμέντο, αυτές οι πίτσες θα σε χορτάσουν όπως πρέπει.

Πείνασες; Στην πίτσα μας- τρεις συνταγές για να τη φτιάξεις σπίτι

Σε κούρασε το ντελίβερι πίτσας και θες επιτέλους να δοκιμάσεις την τύχη σου με το ιταλικό έδεσμα;

Σου έχουμε τρεις συνταγές, με έτοιμη ζύμη αλλά και με χειροποίητη για να γίνεις ο επόμενος πιτσαϊόλο.

Πίτσα με κιμά και τυρένια κρούστα

Υλικά: 2 ζύμες για πίτσα έτοιμες παραλληλόγραμμες, 1/2 κιλό βοδινό κιμά άπαχο, 2 κτσ. Ελαιόλαδο, 1 κούπα ζωμό κότας, 4 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα, φρ. θυμάρι, αλάτι – πιπέρι, 350 γρ. μοτσαρέλα, 250 γρ. κρέμα τυρί, 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο), 2 κ.σ. φρ. κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο), 15 φέτες σαλάμι αέρος (πεπερόνι)

Για τη μαρινάρα: 800 γρ. ντομάτα κονκασέ, 1/4 κούπα ελαιόλαδο, 4-5 σκελίδες σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένο), 1/2 κούπα νερό, 1/4 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά), 1 κ.γλ. ρίγανη, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι, 3 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Για τη μαρινάρα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό. Ρίχνουμε το αλάτι, το μπούκοβο, την ρίγανη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού στην επιφάνεια και τα αφήνουμε να μαραθούν και να εισχωρήσουν στην σάλτσα μόνα τους. Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να χάσει τα μισά της υγρά και να αρχίσει να πήζει. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τον κιμά, σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά. Ρίχνουμε την σάλτσα μαρινάρα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για την πίτσα, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε την κρέμα σε μία μικρή χοντρή σακούλα τροφίμων και κόβουμε τη μία γωνία με το ψαλίδι, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χωνί – κορνέ. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη την ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού.

Κόβουμε μία λαδόκολλα σε μεγαλύτερο μέγεθος από την ζύμη και την τοποθετούμε πάνω. Με το χωνί βάζουμε περιμετρικά το τυρί κρέμα με απόσταση 2 εκ. από την άκρη και τυλίγουμε, έτσι ώστε να καλύψουμε το τυρί δημιουργώντας έναν κύλινδρο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα 4 κτσ. μαρινάρα στην κάθε πίτσα και συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κιμά που έχουμε επίσης χωρίσει στα δύο. Μοιράζουμε την μοτσαρέλα ομοιόμορφα στις 2 πίτσες και απλώνουμε το σαλάμι αέρος.

Μεταφέρουμε την πίτσα μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα πάνω κάτω.

Συνταγή από εδώ

Πίτσα μεσογειακή

Υλικά: 1/2 δόση ζύμη για πίτσα (δες εδώ τη συνταγή) , 250 γρ. τυρί κρέμα, 1 φλ. σάλτσα ντομάτας, 1 μπάλα μοτσαρέλα σπασμένη σε κομμάτια, 1½ φλ. κυβάκια φέτας, 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες, 5 φέτ. μπέικον, 4 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες, 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση: Ανοίγουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα σε λεπτό δίσκο 35 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Την απλώνουμε στο ξύλο κοπής. Αφήνουμε να εξέχει το φύλλο.

Βάζουμε γύρω γύρω με κουταλάκι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής κρέμα τυριού περιμετρικά και τυλίγουμε σαν κόθρο, ώστε να κάνει ένα στεφάνι. Ένα στεφάνι γεμιστό με τυρί. Φροντίζουμε να εγκλωβίσουμε το τυρί κρέμα στο στεφάνι-περίμετρο της ζύμης, ώστε να μην αδειάσει με το ψήσιμο.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, το μπέικον και τις ελιές.

Τέλος στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C και έχουμε πυρώσει ένα ταψί γυρισμένο από την ανάποδη.

Αδειάζουμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί από το ξύλο κοπής.

Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Συνταγή από εδώ

BBQ πίτσα με κοτόπουλο

Υλικά:

Για τη ζύμη: 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 90 γρ. νερό, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο

σιμιγδάλι, για το φύλλο

Για την επικάλυψη: 50 γρ. σάλτσα BBQ, 100 γρ. μπέικον, 300 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο, 100 γρ. mix τυριών, 10 ντοματίνια, πιπέρι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα: φύλλα βασιλικού, 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Απλώνουμε σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουμε μία πολύ λεπτή ζύμη.

Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε τη ζύμη.

Με ένα πινέλο αλείφουμε την bbq sauce, τα τυριά, το μπέικον και το κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια, τα ντοματίνια, πιπέρι, ελαιόλαδο, τον βασιλικό και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v