Στο Annie Fine Cooking το ζουν γαστρονομικά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Αν αναζητάς μια premium γαστρονομική εμπειρία με γεύσεις από όλη την ελληνική κουζίνα τότε το Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο είναι ο απόλυτος προορισμός.

Στο Annie Fine Cooking το ζουν γαστρονομικά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Μπορεί το fine dining να επελαύνει τα τελευταία χρόνια στις γαστρονομικές πιάτσες της Αθήνας, ωστόσο στον Νέο Κόσμο είναι θιασώτες του fine cooking και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Ο λόγος για το Annie Fine Cooking (Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 921 3690) που άνοιξε λίγο πριν την πανδημία και πολύ σύντομα έγινε το αγαπημένο gastro-bistro των Αθηναίων. Πρόκειται για το τελευταίο εγχείρημα της Ιόλης Βρυχέα και του Πάνου Στογιάννη της ομάδας που κρυβόταν πίσω από το Bartessera και του By The Glass πριν περάσουν στον χώρο του φαγητό με το Annie Fine Cooking.

Λίγο πριν την πανδημία σε ένα όμορφο και γραφικό δρομάκι του Νέου Κόσμου και σε απόσταση αναπνοής από το Κουκάκι το Annie Fine Cooking άνοιξε τις πύλες του, παίρνοντας το όνομά του από τη μαμά της Ιόλης που έφυγε από τη ζωή το 2005 αλλά αγαπούσε πολύ να μαγειρεύει και να διοργανώνει τραπέζια στο σπίτι τους. Με αυτή την αφορμή οι άνθρωποι του αγαπημένου Αnnie δημιούργησαν έναν χώρο που να αποπνέει ζεστασιά και να ξυπνά μνήμες από εκείνα τα ατελείωτα οικογενειακά τραπέζακια γεμάτα εκλεκτά καλούδια.

Από την μέρα που άνοιξε δεν σταμάτησε λεπτό να πειραματίζεται και να εξελίσσεται βασίζοντας το μενού του αποκλειστικά σε ελληνικά και βιολογικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχα τα φρούτα και τα λαχανικά που αποτελούν την πρώτη ύλη για τα πεντανόστιμα πιάτα του, είναι από βιολογικές αγορές, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φιλοσοφία του Annie Fine Cooking δεν χωρά το food waste για αυτό και σε συνεργασία με όλο το τιμ του καταστήματος, τίποτα δεν πετιέται αν μπορεί προηγουμένως να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άλλο πιάτο.

@in2life_gr Το Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο απογειώνει την ελληνική κουζίνα #anniefinecooking #τιτρωμε #εστιατορια_αθηνα #νεοσκοσμος #finedining #εστιατοριο #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεσφοργιουγαμω ♬ Feelin' Like - Bad Colours & Jarv Dee

Εδώ και λίγο διάστημα η νέα σεφ Κωνσταντίνα Κασπαρίδου με καταγωγή από τον Έβρο έχει βάλει τη δική της υπογραφή στο μενού, ετοιμάζοντας μαζί με την ομάδα της λαχταριστά κι άκρως δημιουργικά πιάτα με βάση κυρίως το ψάρι, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι κρεατοφαγικές αλλά και vegetarian επιλογές. Το μενού αλλάζει κάθε τόσο με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την εποχικότητα, γεγονός που σου επιτρέπει να δοκιμάσεις εξαιρετικές και καλομαγειρεμένες συνταγές που δένουν με την εποχή, προκαλώντας οργασμικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου.

Εμείς ξεκινήσαμε με το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά και συνοδεύεται από ελιές κι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τη Σπάρτη (5.5€ για δύο άτομα). Αν είσαι μερακλής τότε πρέπει να εξασκηθείς στις βούτες στην μους ταραμά με αυγοτάραχο κι ελαιόλαδο (9€), πριν απολαύσεις την υπέροχη σαλάτα με χόρτα προβάτσα που είχαν καταφθάσει το πρωί απευθείας από την Ανάφη, ψητή κολοκύθα και καπνιστή πανσέτα (15€). Αν είσαι cheeselover δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσεις τη γυλωμένη μανούρα Σίφνου (10€).

Πριν περάσουμε στα κυρίως πιάτα του μενού πρέπει να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στον ωμό ροφό με γύρη και μανταρίνι (18€) αλλά και στη φασολάδα με το θράψαλο (22€). Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το φιλέτο σφυρίδα (30€) και το signature πιάτο του καταλόγου που δεν είναι άλλο από το –λιώνει στο στόμα με κάθε μπουκιά- φιλέτο μπακαλιάρου με πρασοσέλινο και σκορδαλιά φουντούκι (27€) που ξεχωρίζει πέρα από τη γεύση του και για τη θαυμάσια ισορροπία του.

Αν είσαι του κρέατος τότε ό κόκορας με λάχανο και σαλάμι Λευκάδος (24€) είναι η must επιλογή, πριν περάσουμε στα επιδόρπια όπου αυτή η υπέροχη καμένη κρεμούλα θα διώξει μακριά έγνοιες και καημούς. Συνοδεύσαμε με βιολογικό λευκό κρασί βιδιανό (Melissokipos του Paterianakis Boutique Winery) , ύστερα από ώρα περισυλλογής καθώς η οινοκάβα του Annie Fine Cooking ξύπνησε μέσα μας το σομελιέ που θέλει να τα δοκιμάσει όλα.

Aν τώρα βαριέσαι να κάνεις τον λογαριασμό να σου πούμε ότι για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v