Μερακλήδικα φαγάδικα σε Δάφνη και Νέο Κόσμο

Βγήκαμε για μια εκλεκτή φαγητοβόλτα σε Δάφνη και Νέο Κόσμο όπου τα μεζέδια περισσεύουν και χορτασμένοι αναφωνήσαμε ζήτω τους.

Μερακλήδικα φαγάδικα σε Δάφνη και Νέο Κόσμο

Δεν ξέρουμε αν το έχεις πάρεις πρέφα αλλά ο Σεπτέμβριος μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες και ο φθινοπωρινός Οκτώβρης ξανά προς τη δόξα τραβά. Οι θερμοκρασίες ξεκίνησαν να πέφτουν, οι ζακέτες καλού κακού βγήκαν από τις ντουλάπες για να είναι εύκαιρες κι εμείς οργανώνουμε με ταίρι και παρεούλα τα τσιμπούσια που προσμένουμε ετούτο το φθινόπωρο. Είπαμε λοιπόν να κινηθούμε προς Νέο Κόσμο και Δάφνη μεριά που οι μερακλήδες παραμονεύουν μπας και βρουν ελεύθερο τραπεζάκι σε κάποια από τα πιο φημισμένα φαγάδικα της περιοχής. Φτιάξαμε και πεντανόστιμη λίστα να τρως εσύ και του αφεντικού που δεν σου δίνει αύξηση να μη δίνεις.

Κρεατοφαγείον Τσούτσουρας

Μιχαλόπουλου 32, Δάφνη, τηλ: 21 0971 7649

Tσουτσουριάζουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το Δαφνιώτικο κρεατοφαγείο, αφού ξέρουμε τι μας περιμένει κάθε φορά που θα περάσουμε την πόρτα του.

Εδώ το τσιμπούσι περιλαμβάνει απαραιτήτως φοβερά αρνίσια παϊδάκια, μαλακά και ζουμερά, σωστά ψημένη μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, πανσέτα, μπιφτέκια, ποικιλίες για παρέες και φυσικά εξαιρετικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Μαζί με νοστιμότατα ορεκτικά, όπως μπουρεκάκια, σαγανάκι, τζατζίκι και τυροπιτάρι και κρασί, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

Τα φιλετάκια

Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, Δάφνη, τηλ: 21 0973 0682

Από τα πλέον φημισμένα μεζεδοστέκια της Δάφνης, τα Φιλετάκια βλέπουν τα ελεύθερα τραπεζάκια τους να γίνονται είδος υπό εξαφάνιση σχεδόν καθημερινά. Από το 1966 στέκουν αγέρωχα και τρατάρουν υπέροχες νοστιμιές τους πιστούς θαμώνες που συχνάζουν στα μέρη τους.

Σπεσιαλιτέ σε αυτήν την ταβέρνα, όπως προδίδει το όνομά της, τα φιλετάκια χοιρινά, κοτόπουλο και μοσχάρι. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι και ο υπόλοιπος κατάλογος είναι ωραιότατος. Αντίθετα στο φαγητομενού θα βρεις πολύ ωραία φάβα, παϊδάκια, λουκάνικο χωριάτικο, τζατζίκι και χειροποίητες πατάτες συμπληρώνουν την γευστική κρεατοφαγική εμπειρία. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Ουζερί Δάφνη

Ακροπόλεως 109, Δάφνη, τηλ: 21 0973 3696

Ψάχνοντας τις γειτονιές της Δάφνης είναι πιθανόν να πετύχεις συνοικιακά ουζερί σαν τη Δάφνη που συνδυάζουν το εκλεκτό φαγητό με την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όσο καλοκαιριάζει η αυλίτσα της Δάφνης παθαίνει κοσμοσυρροή, εννοώ τα τηγάνια κι οι σχάρες παίρνουν φωτιά για να προφτάσουν τις παραγγελίες.

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι εξαιρετικές, το ίδιο και το ξυδάτο χταπόδι, ο γαύρος μαρινάτος, τα μύδια σαγανάκι και τα τηγανιτά μπακαλιαράκια. Ο λογαριασμός συνοδεία ουζακίων ή κρασακίων δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ ανά άτομο.

Σαραντατρίο 43

Αμβρόσιου Φραντζη 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 213 0263347

Από τα παλαιότερα μεζεδοπωλεία του Νέου Κόσμου -πριν η περιοχή αποκτήσει το hype των τελευταίων χρόνων- το Σαραντατρίο παραμένει σιγουράκι τόσο για τους locals όσο και τους επισκέπτες της «γειτονιάς» του.

Εδώ θα δοκιμάσεις μπουγάτσα σε αρμένικη πίτα με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και σύγκλινο Μάνης, πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και καυτερό σουτζούκι, μπακαλιάρο με φαβοσκορδαλιά, αλλά και κριθαρότο μανιταριών και χοιρινά σκαλοπίνια σε ποντιακή πίτα με δροσερή σως γιαουρτιού. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 18-20€ ουζακίων συμπεριλαμβανομένων.

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9226600

Η Λοστρέ κουζίνα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους χάρη στους οποίους ανηφορίσαμε ή κατηφορίσαμε προς τον Νέο Κόσμο για να τσιμπήσουμε το κατιτίς μας τα τελευταία χρόνια.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει πιάνουμε θέση στο πλακόστρωτο, κι απολαμβάνουμε τη θέα σε ένα καταπράσινο παρκάκι, ενώ όταν πιάσουν τα κρύα μας περιμένει ο ντελικάτος εσωτερικός χώρος της μονοκατοικίας που το φιλοξενεί, για να κατακρεουργήσουμε τα μεζεδάκια της κουζίνας του μεζεδοπωλείου.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις το κριθαρώτο με σύγκλινο Μάνης και λευκή σάλτσα θυμάρι, την πατατοσαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο, τις πατάτες γεμιστές με τυριά και μπέικον, τα κριτσίνια κοτόπουλου παναρισμένα με σουσάμι και παρμεζάνα, και το πουγκί με χοιρινές μπουκίτσες και τυρί Μαστέλο. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια στα 17-20€ το άτομο.

Παρνασσός 1965

Μεναίχμου 2, Ν. Κόσμος, τηλ: 21 0921 5798

Ταβερνάκι οικογενειακό, παραδοσιακό που τιμά το όνομά του αφού αποφεύγει τις περιττές γαστρονομικές φιοριτούρες και καλοταΐζει τους θαμώνες του με κλασικά κι αγαπημένα πιάτα.

Το λουκούλλειο μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά ημέρας όπως γεμιστά, μπάμιες, μπριάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό, σουτζουκάκια σμυρνέικα κ.α., αλλά και ψητά τις ώρας όπως ζουμερές μπριζόλες, μπιφτέκια και πανσέτες, δροσερές σαλάτες, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια με σάλτσα βαλσάμικου και ρόδι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v