Οι πιο όμορφες αυλές σε Δάφνη, Άγιο Δημήτριο και Νέο Κόσμο

Για καφεδάκι και brunch, για κοκτέιλ και ποτό, αλλά και για μεζέδες στεριάς και θάλασσας, αυτές οι αυλές μοσχοβολάνε καλοκαίρι.

Οι πιο όμορφες αυλές σε Δάφνη, Άγιο Δημήτριο και Νέο Κόσμο

Κρυμμένα συνοικιακά διαμαντάκια, εστιατόρια για ψάρι με μενού που αλλάζει καθημερινά, νοσταλγικές αυλές με χαλικάκι για brunch, υπό τον ίσκιο των δέντρων, αλλά και ψαγμένα μεζεδοτεχνεία με πολύχρωμες καρεκλίτσες.

Τριγυρνάμε στις πιο όμορφες και νόστιμες αυλές της Δάφνης, του Αγίου Δημητρίου και του Νέου Κόσμου και σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο.

Madania All Day Café

Αγίου Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, τηλ: 2109715598

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madania (@madaniacafebar)

Ένα άκρως καλοκαιρινό μέρος που μπορείς να το επισκεφτείς κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, η Μαντανία έχει μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας, χωρίς υπερβολή. Βρίσκεται σε μια παλιά μονοκατοικία, με ρετρό γοητεία, αλλά και μοντέρνες πινελιές, συνδυάζοντας πράσινο, χρώμα από τις βουκαμβίλιες και… κριτς κριτς από το παραδοσιακό, λευκό χαλικάκι. Εδώ θα απολαύσεις ωραιότατο brunch από το πρωί, με επιλογές όπως αλμυρά pancakes σολομού, αλλά και ιδιαίτερα κοκτέιλ το βράδυ, όταν μετατρέπεται σε ένα ωραιότατο open air μπαράκι. Το απλό ποτό στα 7€, για brunch υπολόγισε 10-12 ευρώ, με specialty καφέ.

Ουζερί Δάφνη

Ακροπόλεως 109, Δάφνη, τηλ: 21 0973 3696

Foto: Vasilis Mavroidis

Συνοικιακό διαμαντάκι από εκείνα που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις, το ουζερί αυτό είναι γνωστό στους ντόπιους αλλά οφείλει να διαδοθεί. Η «αυλή» που έχει φτιάξει με τα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο κάτω από τα δέντρα θυμίζει κάτι από νησάκι, ενώ ο κατάλογος αγαπά τους μεζέδες της θάλασσας, οι οποίοι είναι καλοφτιαγμένοι και σε καλές τιμές. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι εξαιρετικές, το ίδιο και το ξυδάτο χταπόδι, ο γαύρος μαρινάτος, τα μύδια σαγανάκι και τα τηγανιτά μπακαλιαράκια. Συνοδεύεις με ουζάκι ή κρασί, και δεν πληρώνεις περισσότερα από 18-20€ το άτομο.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515

Σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεμούτσικο διαθέτει μια περιποιημένη, καταπράσινη αυλή με δέντρα να της παρέχουν απλόχερα τη σκιά τους και τραπεζάκια που στρώνονται με καρό τραπεζομάντιλα. Στον κατάλογο την παράσταση κλέβουν το φημισμένο κοντοσούβλι, τα λαχταριστά παϊδάκια προβατίνας ή αρνίσια, τα μπιφτέκια και τα πανσετάκια, ενώ για «ξεκίνημα» δοκίμασε το σουτζούκι σε πίτα, το τζατζίκι και το ωραιότατο σαγανάκι με κεφαλοτύρι. Μαζί με χύμα κρασί και λοιπά μεζεδάκια, ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο.

Ταβερνείο-Μεζεδοτεχνείο Γιόμα

Καλλιθέας 32, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 1116 3586

Τιμώντας τον χαρακτηρισμό του ονόματός του, αυτό το μεζεδοπωλείο ετοιμάζει τους μεζέδες του με περίσσια τεχνική, βγάζοντας πιατάκια ιδανικά για τσιμπολόγημα και κρασάκι με την παρέα. Έχει μια όμορφη αυλή, με πολύχρωμες καρέκλες να σε υποδέχονται για να πιάσεις θέση και να ξεκινήσεις τη μάσα. Στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατες επιλογές μεζέδων, όπως κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και δυόσμο, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, πατάτες τηγανητές με τριμμένo τυρί, αυγό και άρωμα τρούφας, κεφτεδάκια της γιαγιάς με ντιπ γιαούρτι, τηγανιά κοτόπουλο και φιλετάκια χοιρινά σχάρας με λαδολέμονο. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

Σαραντατρίο 43

Αμβρόσιου Φραντζη 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 213 0263347

Πολύ πριν ο Νέος Κόσμος αποκτήσει vibe γαστρονομικό, το Σαραντατρίο απέδειξε πως με μεράκι και καλή διάθεση, μπορείς να προσελκύσεις κόσμο και κοσμάκη. Διαθέτει μια μικρούλα, πανέμορφη αυλή με ξύλινους πάγκους και μπόλικο χρώμα, ενώ ο κατάλογός του αγαπά τους μοντέρνους μεζέδες, οι οποίοι είναι νοστιμότατοι. Εδώ θα δοκιμάσεις μπουγάτσα σε αρμένικη πίτα με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και σύγκλινο Μάνης, πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και καυτερό σουτζούκι, μπακαλιάρο με φαβοσκορδαλιά, αλλά και κριθαρότο μανιταριών και χοιρινά σκαλοπίνια σε ποντιακή πίτα με δροσερή σως γιαουρτιού. Μαζί με παγωμένη ρακή ή κρασί ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο.

ΦΙΤΑ

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8,  Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

Σε μια μίνιμαλ και φιλόξενη αυλή στο Δουργούτι του Νέου Κόσμου, πίσω από ακακίες, φίκους, μουσμουλιές και φοίνικες, το ΦΙΤΑ είναι μια μοντέρνα γαστροταβέρνα για ψαγμένη ψαροφαγία. Το μενού αλλάζει καθημερινά, με βάση το τι βρίσκουν φρέσκο στην αγορά και ενσωματώνει τοπικά υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις όπως ντολμαδάκι σε αμπελόφυλλο με αχινό, ντάσκα με χόρτα, μακαρονάδα με αυγοτάραχο, σαρδέλα ημίπαστη με μπάμια τουρσί και μαγιονέζα με άνηθο, γεμιστή αγκινάρα με ρύζι γιαλαντζί και ταραμοσαλάτα και σεβίτσε μυλοκόπι με αβοκάντο. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30€/ άτομο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v