Σε αυτά τα καφενεία της Αθήνας θα ξαναγίνεις φοιτητής

Φτηνοί πλην τίμιοι μεζέδες, ρακές και χύμα κρασί, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και «που’ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια», σε αγαπημένα καφενεία της πόλης που θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις.

Σε αυτά τα καφενεία της Αθήνας θα ξαναγίνεις φοιτητής

Θυμάσαι τότε στο Πανεπιστήμιο που περνούσες ώρες ολόκληρες πίνοντας καφέ και ύστερα τσιμπολογούσες δίχως αύριο ποικιλίες και κεφτεδάκια μαζί με χύμα κρασί;

Πού να θυμάσαι, πάνε χρόνια ή και δεκαετίες, λογικό.

Η Αθήνα των καφενείων όμως υπάρχει ακόμα, και σε αντίθεση με τότε, η ποιότητα στο φαγητό είναι καλύτερη, ενώ οι τιμές παραμένουν χαμηλές, για τα δεδομένα της εποχής.

Τι λες λοιπόν; Μήπως να πάρεις την παρέα και να ξαναβγείτε σε μερικά από τα πιο «φοιτητικά» καφενεία της πόλης;

Ρακουμέλ

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3800506

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, το Ρακουμέλ ήταν από τα πρώτα ρακάδικα της περιοχής, αν όχι της Αθήνας και φτιάχνει το άψογο ρακόμελό του με ρακή που έρχεται από την Ζάκρο Σητείας –και την οποία μπορείς φυσικά να απολαύσεις σκέτη. Συνοδεύεται, δε, ιδανικά με κρητικά μεζεδάκια που περιλαμβάνουν φανταστικούς κολοκυθανθούς, απάκι, μυζηθροπιτάκια, μαραθόπιτα και γαμοπίλαφο. Πολλές φορές έχει και live ρεμπέτικα, ενώ ο λογαριασμός μετά ρακής και τσιμπολογήματος δεν ξεπερνά τα 12-15€ το άτομο.

Εφημερίδα ATH

Σίνα 6 και Βησσαρίωνος, τηλ: 6944880475

Η αθηναϊκή μετενσάρκωση του γνωστού θεσσαλονικιώτικου μπαρ έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό νεανικό και όχι μόνο κοινό, και ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και λαχταριστό πρωινό, στο κέντρο της πόλης. Αλμυρά και γλυκά pancakes θα σε χορτάσουν πλήρως σε τιμές από 6€, ενώ τα μπέργκερ του είναι νοστιμότατα και επίσης οικονομικά (στα 6€). Τα βράδια είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή μπίρα με την παρέα, συνοδεία εκλεκτών μουσικών επιλογών από το φάσμα της ελληνικής και ξένης ραπ. Το απλό ποτό στα 7€.

Τηνιακό

Λεωφ. Αλεξάνδρας 50, τηλ: 695 887 7202

Ένα από τα πλέον ιστορικά καφενεία-ουζερί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, άνοιξε ξανά εδώ και μερικά χρόνια και παραμένει ένα τίμιο στέκι για φτηνή μπίρα (στα 2,40€) και φτηνό μεζέ, ο οποίος όμως πλέον είναι σαφώς πιο προσεγμένος σε σχέση με το παρελθόν. Έχει και καφεδάκι, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα μαζεύει ορδές από νεαρόκοσμο. Στα του μεζέ, το καπνιστό σκουμπρί, το λουκάνικο, τα κεφτεδάκια, το ξιδάτο χταπόσι, τα ντολμαδάκια και η χοιρινή τηγανιά είναι τιμιότατα και πάμφτηνα. Για τσιμπολόγημα μετά μπίρας ή κρασιού, δε θα πληρώσεις παραπάνω από 10€.

Sabir

Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 345 2276

Αν αγαπάς την αμοργιανή ρακή, τότε θα ξέρεις σίγουρα το Sabir. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις, και να τσιμπολογήσεις τα πεντανόστιμα μεζεδάκια του, ενώ αράζεις στην όμορφη αυλή του που είναι η χαρά της ζωήςκαι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστείς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Tο μπεκρή μεζέ, το απάκι στο πήλινο και το λουκάνικο με πράσο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου, ενώ ο λογαριασμός μαζί με τις συνοδευτικές ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 12€ το άτομο.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 5166

Εναλλακτικό αστικό καφενείο του Κεραμεικού, που απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και δημιουργεί μια όμορφη γωνιά για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ μαζεύει και αρκετούς καλλιτέχνες. Στον λιτό πλην τίμιο κατάλογο για τσιμπολόγημα θα βρεις συμπαθέστατα μεζεδάκια, όπως ντολμαδάκια, κρητικό ντάκο, χωριάτικο λουκάνικο, φάβα και ωραίες ποικιλίες κρεατικών. Οι μουσικές ποικίλουν: από τζαζ μέχρι ρεμπέτικα, ενώ Κυριακές μεσημέρι και κάποιες καθημερινές έχει ζωντανή μουσική. Για ένα τσιμπολόγημα με ρακές ή κρασί, υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v