Το καλύτερο αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσεις το μυθικό γλυκό της συμπρωτεύουσας και ετοιμάζουμε μετεγκατάσταση στη Σαλόνικα.

Το καλύτερο αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης

Aπό το προφιτερόλ στο τιραμισού κι από το γαλακτομπούρεκο στο τσιζκέικ και το κανταΐφι έχουμε αποθεώσει κατά καιρούς κάποια από τα αγαπημένα μας γλυκά, κάνοντας ειδικά αναφορά στους καλύτερους παρασκευαστές της πρωτεύουσας. Κοιτώντας τα ιντερνετικά κιτάπια μας ωστόσο διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι δε είχαμε ασχοληθεί καθόλου με το μυθικό κι έξτρα λαχταριστό αρμενοβίλ, που τιμά τη γλυκομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι λοιπόν ανηφορίσαμε προς τη νυφούλα του Θερμαϊκού για να δοκιμάσουμε το καλύτερο αρμενοβίλ της πόλης.

Πριν περάσουμε στις δοκιμές ωστόσο, καλό είναι να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις με τούτο το παγωμένο γλύκισμα που μοιάζει με παγωτό αλλά δεν είναι (λέγε με αλλιώς και σεμιφρέντο). Το αρμενοβίλ φτιάχνεται με κρέμα, μπεζέδες, καβουρντισμένα αμύγδαλα και κομματάκια σοκολάτας και συναντάται σε διάφορες παραλλαγές στα ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας ή της συμπρωτεύουσας;, τα οποία πήραμε φαλάγγι για να βρούμε τα καλύτερα.

Τάσος

Λεωφ. Κομνηνών 16, Πανόραμα, τηλ.:231 034 2103

Από το 1977 όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του ο Τάσος, είχε μπόλικους γλυκούς λόγους που ανάγκαζαν τους Θεσσαλονικείς να ξεροσταλιάζουν έξω από το ζαχαροπλαστείο του. Κι αν το δοξασμένο προφιτερόλ του χαιρετίζεται ως ένα από τα καλύτερα της χώρας κι όχι μόνο της Θεσσαλονίκης ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στο συγκλονιστικό αρμενοβίλ του. Δεν χρειάζεται παραπάνω από μια μπουκιά για να διαπιστώσεις ιδίοις στόμασι την θεϊκότητά του.

Μουρούζη

Μητροπόλεως 95, τηλ.: 231 026 9712

Στην καρδιά του σαλονικιώτικου κέντρου το ζαχαροπλαστείο του Μουρούζη πάντοτε αποτελεί την  ιδανική αφορμή και ένα γλυκό διάλειμμα- πολλώ μάλλον όταν αυτό περιλαμβάνει το εθιστικό αμρενοβίλ του που θα σε κάνει μόνιμο θαμώνα στο παραδοσιακό μαγαζάκι του. Η γεύση κι η υφή του είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, κι αν δεν μας πιστεύεις καλό είναι να πας μια επίσκεψη προς τα εκεί και να ζητήσεις ένα περιποιημένο κομμάτι. Αν δεν θες να στοκάρεις μόνο αρμενοβίλ, τότε ζήτα επίσης την πάστα φλώρα του και τα υπέροχα μακαρόν του.

Καραγιάννης

Ευζώνων 50, τηλ.:231 084 5289

Στον Καραγιάννη φρόντισε να πας πριν ή αφότου τελειώσεις τη δίαιτα γιατί οι πειρασμοί είναι τέτοιοι που κολάζουν και παλαιοχριστιανό άγιο. Με προσοχή στη λεπτομέρεια – που πάντα κάνει τη διαφορά- και κρατώντας πολύ ψηλά τον ποιοτικό του πήχη ο Καραγιάννης αποτελεί ενδεδειγμένη λύση στη λιγούρα και τις υπογλυκαιμίες. Πέρα από τα φημισμένα τρίγωνά του, το αρμενοβίλ του κάνει δικαιολογημένα χαμό σε όλες τις εκδοχές του (σεμιφρέντο μπλάκ φόρεστ λέμε και κλαίμε). Πέρα από την κλασική του εκδοχή, η σοκολατένια του version στέλνει πάμπολλους διατροφολόγους στο ταμείο ανεργίας με συνοπτικές διαδικασίες.

Armenonville

Μητροπόλεως 102, τηλ.:231 052 5112

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ η φάση είναι ξεκάθαρα αρμενοβιλίσια και καθόλου δεν μας χαλάει αν μας ρωτάς, αφού μπορούμε να δοκιμάσουμε πέρα από τις κλασικές εκδοχές κι άλλες ευφάνταστες γλυκολιχουδιές που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο. Εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το αρμενοβίλ με ζεστή σοκολάτα bitter και πραλίνα φουντουκιού, το αντίστοιχο με λεμόνι και καραμέλα και την –δεν περιγράφουμε άλλο- εκδοχή με φράουλα, μπουένο και μπισκότο oreo. Έχει και συσκευασίες ταξιδιού για να φορτώσεις και για το σπίτι μπόλικα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v