Τα πιο όμορφα θερινά της Θεσσαλονίκης

Μπίρες, χοτ ντογκ, ταινίες πρώτης προβολής και επανεκδόσεις πλάι στον Θερμαϊκό. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας θερινά στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Τα πιο όμορφα θερινά της Θεσσαλονίκης

Έχει και η Θεσσαλονίκη τα θερινά της. Όμορφα, ανακαινισμένα, καταπράσινα, να φέρνουν στο νου εικόνες καλοκαιριού κάτω από τα αστέρια, και να γεμίζουν έβδομη τέχνη τα βράδια στην συμπρωτεύουσα.

Ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας.

Απόλλων

Σαρανταπόρου 4, τηλ: 2310828642

Γλυκύτατο, καταπράσινο με αρώματα γιασεμιού, νοσταλγικό, ανάμεσα σε πολυκατοικίες αλλά με αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών, το Απόλλων ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984 και ανακαινίστηκε το 2012. Η ατμόσφαιρά του είναι άκρως καλοκαιρινή, ενώ από τα δυνατά χαρτιά του κυλικείου είναι το λαχταριστό ποπ κορν. Συχνά παίζει και παλαιότερες ταινίες.

Σινέ Ναταλί

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, τηλ: 2310829457

Λειτουργεί από το 1970 απέναντι από τις διάσημες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ενώ το όνομά του το οφείλει σε παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μας αρέσει για το μπόλικο πράσινο περιμετρικά από τον χώρο προβολής κάτι που το κάνει ένα όμορφο και δροσερό καταφύγιο για το καλοκαίρι. Ονομαστά και τα λαχταριστά του χοτ ντογκ.

Ελληνίς

Λεωφόρος Στρατού, ΔΕΘ-Βελλίδειο, τηλ: 2310292304

Καλόγουστα διακοσμημένο, το Ελληνίς βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον πύργο του ΟΤΕ από το 1986 όταν και πρωτοάνοιξε. Η ατμόσφαιρα εδώ θυμίζει κυκλαδίτικο νησί, με μπλε καρεκλίτσες και ασβέστη στα πλακάκια, μια καλοκαιρινή όαση στο κέντρο της πόλης. Μπόνους η δροσιστική σπιτική λεμονάδα από το κυλικείο.

Σινέ Άλεξ 

Αγίας Σοφίας και Ολύμπου, τηλ: 2310269403

Κεντρικότατο και ιστορικό, το Σινέ Άλεξ λειτουργεί από το 1968 στις παρυφές της Άνω Πόλης, έχει μια αυλή καταπράσινη και είναι ακόμα μια καλοκαιρινή όαση. Διαθέτει άνετες καρέκλες σκηνοθέτη, σιδερένια τραπεζάκια, για να απολαμβάνουμε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και χοτ ντογκ εν ώρα προβολής.

Σινέ Αύρα

Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, τηλ: 2310 454525

Ήσυχο και νοσταλγικό, το δημοτικό θερινό σινεμά της Καλαμαριάς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην πλαζ της Αρετσούς και διαθέτει ένα μοντέρνο φουαγιέ, μπαρ που κάνει και ωραιότατα χοτ ντογκ, μια μεγάλη χαλικόστρωτη αυλή και πλαϊνά σκέπαστρα για… απρόσκλητες βροχοπτώσεις.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v