Τα πιο εκλεκτά παϊδάκια της Θεσσαλονίκης

Ανηφορίσαμε στη συμπρωτεύουσα για να φάμε τα καλύτερα σαλονικιώτικα παϊδάκια και σύντομα στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Τα πιο εκλεκτά παϊδάκια της Θεσσαλονίκης

Δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ πίσω από το δάχτυλό μας κι ούτε πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Θα τα γράψουμε λοιπόν άλλη μια φορά νέτα, σκέτα και σταράτα. Το παϊδάκι είναι έρωτας, κι όποιος αντιστέκεται σε αυτόν τον έρωτα, μάλλον δεν αγάπησε ποτέ του αληθινά. Οι κρεατολάγνοι μπορούν να μιλάνε με τις ώρες για το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου τους κι εμείς θα τους δώσουμε λίγες αφορμές ακόμη, μετά την επίσκεψή μας στις πιο λαχταριστές διευθύνσεις της παϊδακομάνας

Βέργες Λάγιες

Βενιζέλου 63, τηλ: 231 025 2584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βέργες Λάγιες (@vergeslagies)

Στις Βέργες Λάγιες θα συναντήσεις μια αγνή κι αμόλυντη ταβερνίσια ατμόσφαιρα που αν είσαι φίλος του είδους θα σε ενθουσιάσει. Σε αυτό το πολύ αγαπημένο ψητοπωλείο της συμπρωτεύουσας γίνεται του κοψιδιού το κάγκελο αφού στον κατάλογό του θα βρεις εκλεκτά κρεατομεζεδάκια. Τα πρόβεια κοψίδια/παϊδάκια του συγκαταλέγονται σίγουρα στις σπεσιαλιτέ των Βεργών, μαζί με το ζουμερό κοντοσούβλι, το χειροποίητο λουκάνικο και τα χοιρινά κοψίδια. Μαζί με το κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Λαδόκολλα - Από το Κορδελιό στο Χαρμάνκιοϊ

Μεγ. Αλεξάνδρου 31, Ελευθέριο Κορδελιό, τηλ: 231 070 5750

Παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα, με χορταστικές μερίδες κρεατικών σε λαδόκολλες, φέρνει στη Σαλόνικα μια μυρωδιά από παλιότερες εποχές. Εδώ, τα τραπέζια γεμίζουν σε καθημερινή βάση από τους θαμώνες που αγαπούν το καλό κρέας και στηρίζουν τη Λαδόκολλα από όταν άνοιξε. Το χωριάτικο λουκάνικο σχάρας, η πανσέτα, τα κεφτεδάκια στη σχάρα, τα χοιρινά σουβλάκια, το κοτόπουλο στήθος και φοβερά σουτζουκάκια δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου αφού προαποφασιστεί πόσες μερίδες αρνίσια παϊδάκια θα μπουν ενδιάμεσα. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο.

Σώστης

Βλάλη 23, τηλ.: 231 026 6665

Αν ακούσεις κάποιον προς Καπάνι μεριά στη Θεσσαλονίκη να μονολογεί: «καλέ μου Σώστη, σώσε μας και παϊδάκια δώσε μας» μην το πάρεις για τρελό γιατί μάλλον δεν έχει δοκιμάσει τα αρνίσια μεζέδια του Σώστη. Παραδοσιακό ψητοπωλείο που δίνει βάση στα εκλεκτά και ποιοτικά κρέατα αλλά και στο μαστόρικο ψήσιμό τους. Πέρα από τα ονομαστά παϊδάκια του Σώστη πρέπει να δοκιμάσεις συκώτι στη σχάρα, μοσχαρίσια μπριζόλια, λουκάνικα Τζουμαγιάς, κεφτεδάκια με σάλτσα αλλά και μπριζολάκια και πανσετάκια χοιρινά.

Μπακάλ

Καποδιστρίου 9 & Πάικου, τηλ.: 231 051 5881

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μπακάλ (@mpakal.gr)

Από το σνίτσελ κοτόπουλο μέχρι τα παραδοσιακά σμυρνέικα σουτζουκάκια και από το best seller του Μπακάλ, τη θρυλική γιαουρτλού και τα αρνίσια παϊδάκια του μέχρι το 100% beef angus μπιφτέκι που, λίγοι γνωρίζουν το κρέας τόσο καλά στη Σαλόνικα όσο αυτό το μεζεδοπωλείο. Εδώ η ποιότητα που εξασφαλίζουν τα ντόπια κρέατα από τις εξαιρετικές ελληνικές φάρμες συναντά την ποσότητα των χορταστικών μερίδων κι όλοι οι ουρανίσκοι μηδενός εξαιρουμένου βγαίνουν κερδισμένοι. Πέρα από τα προαναφερθέντα κρεατοκαλούδια μην ξεχάσεις να παραγγείλεις και μια μερίδα παϊδάκι προβατίνα για τη μέση κι είναι βέβαιο ότι θα μας θυμηθείς. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Η Ρούγα

Καρύπη 28, τηλ.:231 024 1727

Για περισσότερα από 20 χρόνια στο νεοκλασικό επί της οδού Καρύπη, τα πιρούνια παίρνουν φωτιά. Γεύσεις πλούσιες, μυρουδιές γαργαλιστές, ξεπηδούν από τις μνήμες δύο ανθρώπων που αναβιώνουν την παράδοση για να την δέσουν αρμονικά με το σήμερα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σπανάκι σουφλέ με κρεμμύδι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και κίτρινο τυρί, μοσχάρι μελιτζανάτο και την περίφημη φωλιά της κότας με κρέμα γάλακτος, κίτρινα τυριά, μανιτάρια, πιπεριές και πίκλες, πριν κάνεις νόημα στους σερβιτόρους να φέρουν μια περιποιημένη μερίδα παϊδάκια για να ξεκινήσει η κοψιδομάχη. Μαζί με κρασάκι υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v