Μια γεύση από τα καλύτερα ασιατικά του κέντρου

Κινέζικο ή βιετναμέζικο; Sushi ή ramen; Φάγαμε στα καλύτερα ασιατικά του κέντρου και μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα σου τα γευστικά διλήμματα.

Μια γεύση από τα καλύτερα ασιατικά του κέντρου

Η ασιατική κουζίνα έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδούλα των Αθηναίων τα τελευταία χρόνια, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τα «φαγητάδικα» που ξεφυτρώνουν συνέχεια στην πόλη για να τιμήσουν τις κουζίνες της Άπω Ανατολής. Στο κέντρο της πρωτεύουσας δε, έχει στηθεί μια μικρή Chinatown, καθώς εκεί θα βρεις κάποια από τα καλύτερα ασιατικά της πόλης. Εμείς κάναμε τη απαραίτητη φαγητό-περατζάδα μας και είναι βέβαιο ότι στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

East Pearl

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0321 1218

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by East Pearl Athens (@eastpearl.gr)

Το East Pearl είναι ένας από τους πιο hot προορισμούς της ασιατικής γειτονιάς της Απόλλωνος, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, μια ανάσα μακριά από την πλατεία Συντάγματος. Οι λάτρεις της κινέζικης κουζίνας το εμπιστεύονται και πολύ καλά κάνουν, γιατί δεν φεύγουν ποτέ με απογοητευμένο τον ουρανίσκο τους.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις κοτόπουλο με κάσιους, μπαμπού, μανιτάρι, καλαμπόκι, κρεμμύδι, σκόρδο,  μπρόκολο, πιπεριές, κινέζικο λάχανο, κοτόπουλο φιλέτο λεμονάτο με σουσάμι περασμένο σε κουρκούτι, καντονέζικη ψητή πάπια, γλυκόξινο σκιουρόψαρο, βραστό ψάρι με πίκλες σετσουάν, γαρίδες με πιπερόριζα και πράσινο κρεμμύδι. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με το απαραίτητο σάκε υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Wabi Sabi

Κάνιγγος 8, Ομόνοια, τηλ.: 21 0330 6562

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wabi Sabi Athens (@wabi_sabi_athens)

Το Wabi Sabi Asian Food & Café σε υποδέχεται στην καρδιά της Αθήνας, για να σε μυήσει στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας. Σ’ ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, μπορείς να απολαύσεις αυθεντικές, εκλεκτές ασιατικές γεύσεις, όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ λέμε μεγάλο κι απερίφραστο ναι στα hot rolls με καβούρι, στο τηγανητό παγωτό στα maki με τόνο, καυτερή μαγιονέζα, αβοκάντο και φρέσκο κρεμμυδάκι, στην ταϋλανδέζικη καυτερή σούπα με γαρίδες, στα τηγανητά won ton με κρέας και στα καραμελωμένα φιλετάκια κοτόπουλο. Έχει και ωραιότατες ασιατικές μπύρες να δοκιμάσεις ενώ για πλήρες μενού ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 17-20€ ανά άτομο.

Hanoi Athens

Πετράκη 12, Σύνταγμα, τηλ: 213 0451379

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς μια βιετναμέζικη καντίνα στο κέντρο της πόλης την χρειαζόμασταν. Το  Hanoi στην Πετράκη μας συστήνει όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές της κουζίνας του Βιετνάμ που είναι βέβαιο ότι θα σε ενθουσιάσουν. Τα noodles με την τραγανιστή πάπια, τα λαχανικά και το αυγό είναι must επιλογή όπως και τα veggie bao buns. Αντίστοιχα επιβάλλεται να δοκιμάσεις το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας, τη σαλάτα με παπάγια και φυστίκια αλλά και την λατρεμένη καυτερή σούπα pho για χορτοφάγους. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με μπύρα υπολόγισε στα 18-20€ ανά άτομο.

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα, τηλ.: 21 1407 8457

Mπαίνοντας στο Sushimou, είναι πιθανόν να ακούσετε τον σεφ Αντώνη Δρακουλαράκο να σας καλωσορίζει στα ιαπωνικά λέγοντας Irasshaimase (καλώς ήλθατε). Δουλεύοντας με πρώτη ύλη το ψάρι ο σεφ μεγαλουργεί ικανοποιώντας όλους τους sushi-lovers που κινούνται και συχνάζουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Τα ρολά πικάντικου σολομού με πίκλα κεράσι είναι υπέροχα, όπως και η ιαπωνική ομελέτα με νιφάδες παλαμίδας, πίκλες φράουλα, κεράσι και μπάμια αλλά και το unagi don (ψημένο χέλι με την χαρακτηριστική γλυκιά του σάλτσα, πάνω σε ένα μπολάκι με ρύζι).

Microulee

Στουρνάρα 14, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 0672

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by microulee (@microulee)

Μικρούλι μα πολύ αγαπημένο μας το Microulee στα Εξάρχεια σε καλεί να γευτείς την κινέζικη κουζίνα στις πιο προσιτές τιμές της πόλης. Βλέπεις, στο Microulee μπορείς να δοκιμάσεις χορταστικά πιάτα σε τιμές που ξεκινούν από 2€ με μεγάλη ποικιλία γεύσεων στα special dishes. Εδώ αγαπάμε το ρύζι με γαρίδες, το μοσχαράκι Σανγκάης, τα noodles με κοτόπουλο και κάρυ, τα φρεσκοτηγανισμένα τσιπς γαρίδας όπως και τη βελουτέ σούπα καλαμποκιού, με άρωμα τζίντζερ, κάρυ και γάλα καρύδας. Εδώ θα καλοφάς και δεν πρόκειται να δώσεις περισσότερα από 10€ ανά άτομο.

Tuk Tuk

Βεΐκου 40, Kουκάκι, τηλ.:211 4051947

Ζήτησε κανείς street food ταϋλανδέζικο; Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ ή μάλλον για την ακρίβεια το Tuk Tuk στο Κουκάκι, που μπορεί να επιληφθεί επί του θέματος, σερβίροντας συγκλονιστικά πιάτα. Παρότι μια σταλιά, το ταϋλανδέζικο της καρδιάς μας, χωρά στην μικροσκοπική κουζίνα του όλες τις μυρωδιές και τις γαστριμαργικές εμπειρίες της χώρας της Άπω Ανατολής. Εδώ δοκιμάζουμε τη σούπα Τom Ka Khai με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, τρυφερό καλαμπόκι, μανιτάρια, γκάλανγκαλ, φύλλα καφίρ, λεμονόχορτο και κόλιανδρο, τα διάφανα νουντλς φασολιού με χοιρινό κιμά, αρωματικά, τσίλι και oyster sauce και το ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο με σκούρα σάλτσα σόγιας και αρωματικά βότανα. Ένα πλήρες γεύμα κοστίζει περί τα 15-20€ ανά άτομο.

Naanwich

Ερμού 115, Αθήνα, τηλ.: 21 0321 3280

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Naanwich Indian Food (@naanwichindian)

Επειδή δεν θέλουμε να αφήσουμε παραπονεμένους τους λάτρεις του ινδικού θα τους πάμε μια επίσκεψη στο Naanwich για να διαλέξουν ό,τι τραβά η καυτερολάγνα καρδούλα τους.

Πέρα από τα naanwiches παραδοσιακά ινδικά σουβλάκια του πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις Chicken Pakora (πικάντικα τηγανητά κομμάτια από στήθος κοτόπουλο αρωματισμένα με Ινδικά μπαχαρικά), ελαφρύ chicken κεμπάμπ από φρέσκο κιμά κοτόπουλου με φρέσκο κόλιανδρο και ινδικά μπαχαρικά, βελουτέ σούπα με κίτρινες φακές, λαχανικά εποχής, φρέσκο κόλιανδρο και γάλα καρύδας και Chicken Butter Masala (φιλετάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα σε μια απαλή σάλτσα ντομάτας με βούτυρο και κρέμα). Για ένα χορταστικό γεύμα δεν θα δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v