Τα καλύτερα σαντουιτσάδικα για ξενύχτες

Aφού το ζήσαμε μέχρι πρωίας κάναμε μια «βρόμικη» στάση και δοκιμάσαμε τις πιο περιποιημένες σαντουιτσάρες της πόλης.
Τα καλύτερα σαντουιτσάδικα για ξενύχτες

Τα ξενύχτια μας θα βρίσκονται πάντοτε στις πιο δυνατές μας αναμνήσεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περαιτέρω τους λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο προφανώς. Θα αρκεστούμε στο να γράψουμε: Ξενύχτησε μια φορά ακόμα και θα μάθεις τους προαναφερθέντες λόγους έναν προς έναν.

Ένα σωστό ξενύχτι ωστόσο ολοκληρώνεται σε μια καντίνα ή ένα εφημερεύον σαντουιτσάδικο, όσο η μυρωδιά της τσικνοπανσέτας και των γιγαντιαίων λουκάνικων μπουκώνει τα ρουθούνια σου. Πάρε χαρτί και μολύβι ή αν είσαι μικρότερος από 65 χρονών smartphone και σημείωνε τα καλύτερα σαντουιτσάδικα για ξενύχτες στην πόλη.

Ο Άρχοντας του Σάντουιτς

Γοργοποτάμου 63, Αιγάλεω τηλ.: 21 0531 0140

Ο Άρχοντας του Σάντουιτς στο Αιγάλεω έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη, αφού εδώ και χρόνια ετοιμάζει αρχοντικές σαντουιτσάρες για όσους ξενύχτηδες κάνουν μια στάση στα μέρη του. Σε κάθε σάντουιτς σφηνώνει 2 κρεατοτεμάχια (καλαμάκια, χοιρινά, κοτόπουλο, λουκάνικο, πανσέτα, κοτομπέικον, μπιφτέκι ενώ υπάρχει και μπιφτέκι λαχανικών για τους βήγκαν της παρέας) μαζί με όλα τα παρελκόμενα για να χορτάσει κάθε πεινασμένος επισκέπτης. Το σάντουιτς κοστίζει 6€ κι είναι θηριώδες όπως πρέπει.

Καντίνα Μητσάρας

Επί της Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς

Δίπλα στο θρυλικό σουβλατζίδικο του Καράμπαμπα ξενυχτά μια μερακλήδικη καντίνα που ακούει στο όνομα Μητσάρας και φτιάχνει σχεδόν γαλατικά σάντουιτς δύο «ταχυτήτων». 24 εκατοστών αν είσαι πολύ πεινασμένος και 36 αν σε πάνε ημιλιπόθυμο από την πείνα. Στις επιλογές θα βρεις τα κλασικά (πανσέτα, καλακάμι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι) αλλά και κάποιες πιο γκουρμεδιάρικες επιλογές όπως η μπάρμπεκιου πανσέτα και το μοσχάρι. Τα «24αρια» σάντουιτς παίζουν στα 6-7€ ενώ τα 36άρια στα 8-11€. Αξίζει να γνωρίζεις πως στη γέμιση παίζουν πατάτες, κίτρινα τυριά, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και πάνω από 10 αλοιφές και σως.

StoryStreat

Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς τηλ.:21 0010 7239



Στην καντινογειτονιά του Πειραιά το Story Streat είναι ίσως η πριμαντόνα της πόλης, καθώς αποσπά συνέχεια αποθεωτικές κριτικές από πελάτες που ορκίζονται αιώνια πίστη στο καλύτερο βρόμικο της πιάτσας. Κάθε κατηγορία του καταλόγου συνοδεύεται δικαιολογημένα από την κατάληξη –άρα (μπεργκεράρα, σαντουιτσάρα).

Από τις σαντουιτσάρες του Story Streat ξεχωρίζουμε αυτή με φιλέτο προβατίνας μαριναρισμένο, φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτες τηγανητές, sauce γιαουρτιού και sauce φρέσκιας πιπεριάς, Σάντουιτς αρμένικο, την επίσης κολασμένη αρμένικη επιλογή με 2 κεμπάπ, σουτζούκι αρμένικο, gouda, πατάτες τηγανητές, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, sauce γιαουρτιού & sauce πιπεριάς και την πιο elegant με ψωμί brioche με κοτόπουλο παναρισμένο μπούτι σε μέλι & καρυκεύματα για 24 ώρες, cheddar, iceberg, πατάτες τηγανητές και Aioli sauce. Τα σάντουιτς ξεκινούν από τα7€ ενώ το Story Streat μένει ανοιχτό μέχρι τις 6 το πρωί (αντίστοιχα ανοίγει στις 18:00).

Billy’s

Παύλου Μελά 11, Περιστέρι, τηλ.: 21 0573 7977

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vasilis Papamichail (@billys_papami)



Καμιά διακοσαριά μέτρα μακριά από το μετρό του Αγίου Αντωνίου ο Billy’s απλώνει τα τεράστια ψωμάκια του στη σχάρα, ετοιμάζοντας μπαμπάτσικες σαντουιτσάρες για όσους ξενύχτηδες τον τιμούν με την παρουσία τους εδώ και χρόνια. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βέργα με χοιρινό ή κοτόπουλο, λουκάνικο χωριάτικο, κοτόπουλο πανέ, μπιφτέκι αλλά και οικολογικό για τους μη κρεατοφάγους της παρέας. Με 6,5€ μπορείς να απολαύσεις ένα κολασμένο σάντουιτς, ιδανικό σβήσιμο για μια βραδιά που έζησες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Καντίνα ο Αλέκος

Μαρίνου Αντύπα 47, Νέο Ηράκλειο τηλ.: 21 0282 4331



Πάμε λίγο και προς τα βόρεια τώρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου για να συναντήσουμε τη θρυλική καντίνα του Αλέκου που ειδικεύεται στη «βρόμικη» τέχνη του σάντουιτς. Δύσκολα θα βρεθείς στον Αλέκο και δεν θα δεις ουρές κόσμου να ρουθουνίζουν τις μοσχομυρωδιές που βγαίνουν από τη σχάρα του. Το υπερχορταστικό σάντουιτς του Αλέκου κοστίζει 6,5€ και βάζει δύσκολα σε κάθε μερακλή.

Καντίνα Μαβίλη

Σούτσου 3, Αθήνα τηλ.: 21 0641 1198

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ιωαννα Αρ. (@jo_arv)



Με όνομα βαρύ σαν ιστορία η Καντίνα της Μαβίλη είναι πολλά παραπάνω από ένα σημείο συνάντησης ξενύχτηδων, μπροστά στις πιο ξακουστές σαντουιτσάρες της πόλης με το αφράτο ψωμί και τη βαρβάτη κρεατογέμιση (με 2 καλαμάκια χοιρινά η κοτόπουλο, όπως πρέπει). Εδώ θα βρεις και Vegeterian επιλογές όπως το σάντουιτς τυρί κι εκείνο με τα sticks λαχανικών. Αν βρεθείς στα πέριξ της Μαβίλη, οφείλεις στον εαυτό σου την χάρη της απόλαυσης ενός μεταμεσονύχτιου τσιμπουσιού στην πιο ονομαστή ίσως καντίνα της πόλης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v