Φάγαμε τον καλύτερο γύρο της Αθήνας και των περιχώρων

Καρυκευμένος, μυρωδάτος, με το λιπάκι του και τα ωραία του, σε τυλιχτό ή μερίδα, αυτός είναι ο καλύτερος γύρος σε Αθήνα και προάστια.

Φάγαμε τον καλύτερο γύρο της Αθήνας και των περιχώρων

Ο καλός ο γύρος είναι πλέον ζητούμενο σε μια εστίαση η οποία ποντάρει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο στο έτοιμο, ενίοτε και κατεψυγμένο, προϊόν.

Γιγαντιαίοι γύροι γυρνάνε γύρω γύρο, χωρίς γεύση, χωρίς χαρακτήρα, απλά και μόνο για να γεμίσουν στομάχια και να βάλουν στο ταμείο χρήματα, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά αξίζουν – και συνήθως είναι χειροποίητοι, κόβονται και παρασκευάζονται στα ψητοπωλεία με μεράκι.

Γι’ αυτό παρακάτω σημειώσαμε μερικές από τις διευθύνσεις που θα βρεις πραγματικά καλό γύρο, και αν δεν βάλαμε την δική σου αγαπήμένη τότε μην άγχεσαι.

Τα σχόλια είναι ανοιχτά για τις γυροπροτάσεις σου.

Αχιλλέας

Σπινθάρου 18, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0902 1391

Όταν μιλάμε για χειροποίητο γύρο στην Αθήνα, ο πρώτος που έρχεται στο νου και στο στόμα είναι ο Αχιλλέας στον Νέο Κόσμο και οι ουρές το επιβεβαιώνουν. Ο χειροποίητος γύρος του, καρυκευμένος τέλεια από ποιοτικό κρέας, ζουμερός και χοντροκομμένος, ξεπουλάει νωρίς και βασίζεται σε μυστική, μερακλίδικη συνταγή, ενώ τα καλαμάκια του είναι σκέτο ποίημα βγαλμένο από τα κάρβουνα. Εξυπηρετεί μόνο take away, και επιβάλλεται να το τσακίσεις επί τόπου, αλλιώς θα χάσει την γοητεία του. Η μερίδα γύρος στα 8€, το τυλιχτό από 2,50€.

Βαγγέλης

Χαλκίδος 26, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 0985 0085

Με δεκαετίες εμπειρία στο ψήνειν και κρεατοπαρασκευάζειν, ο Βαγγέλης στον Άγιο Δημήτριο είναι ένα συνοικιακό, μικρούλι ψητοπωλείο από εκείνα που πας συστημένος για να φας ποιοτικό σουβλάκι. Ο γύρος του είναι χειροποίητος και νόστιμότατος, με το λιπάκι του έντονο μεν, αλλά ψημένος αριστοτεχνικά με πατέντα- αλουμινόχαρτο γύρω γύρω γιατί ο μάστορας ξέρει. Ωραιότατα και τα χοιρινά καλαμάκια, μαριναρισμένα όπως πρέπει. Τιμή της μερίδας με γύρο στα 8€, τυλιχτά από 2,50€.

Ο Μερακλής

Πλάτωνος 50-52, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0513 4333

Μερακλής όνομα και πράγμα, το οβελιστήριο απέναντι απ' τον Άγιο Γεώργιο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ετοιμάζει παραδοσιακό, λαχταριστό σουβλάκι όπως παλιά και εξυπηρετεί μόνο παραλαβή από το κατάστημα. Τα κρεατικά είναι χειροποίητα, και τα τυλιχτά με γύρο ή κοντοσούβλι χοιρινό γίνονται ανάρπαστα. Ο γύρος συγκεκριμένα είναι φτιαγμένος παραδοσιακά, χωρίς πολλά μπαχαρικά, ζουμερός και γευστικότατος. Τα Σαββατοκύριακα αν προλάβεις δοκίμασε και το κοκορέτσι, σκέτο λουκούμι. Οι τιμές για τυλιχτό κυμαίνονται στα 2,70€.

Μπίλης

Προύσης 22, Νίκαια, τηλ: 21 0491 6164

Από το ’77 στην Νίκαια, ο Μπίλης το κρατάει αληθινό με ποιοτικές πρώτες ύλες στα κρεατοεδέσματά του και με έναν χειροποίητο γύρο σήμα κατατεθέν που ανά τις δεκαετίες καίει καρδιές και ερεθίζει ουρανίσκους, ξεροψημένος με το λιπάκι του να κριτσανίζει, αλλά όχι σε υπερβολική ποσότητα. Στο τυλιχτό βάζει φρεσκοκομμένες πατάτες που το απογειώνουν, όπως επίσης και μια χειροποίητη κόκκινη σάλτσα που του πάει άψογα. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης εξαιρετικό μπιφτέκι, μοσχαρίσιο και προβατίνας. Η μερίδα γύρο στα 9€, τα τυλιχτά στα 3€.

Χρηστάρας

Δεξαμενής και Θεοτοκοπούλου, Μεταμόρφωση, τηλ: 21 0282 8553

Στα Βόρεια Προάστια ο Χρηστάρας είναι εγγύηση για τους «ντόπιους», αλλά και για όποιον εκτιμά το ποιοτικό σουβλάκι. Ο γύρος του παρασκευάζεται καθημερινά και είναι νοστιμότατος, ενώ εξίσου δυνατά είναι και τα σουβλάκια. Τυλίγεται σε αφράτη, ελαφρώς λαδωμένη πιτούλα, ενώ σερβίρεται και σε μερίδα. Κατά τα λοιπά, ωραιότατα είναι και τα κεμπάπ γιαουρτλού, με την κόκκινη σαλτσούλα να κλέβει καρδιές. Έχει και μίνιμαλ χώρο για να κάτσεις και να τον απολαύσεις εκεί. Η μερίδα στα 9€, τα τυλιχτά από 3,70€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v