Το σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη είναι άλλο πράμα

Τριγυρνάμε στους δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης και τσακίζουμε λαχταριστά καλαμ… σουβλάκια, αλλά και χορταστικά σάντουιτς με τραγανό γύρο.

Το σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη είναι άλλο πράμα

Για τη Θεσσαλονίκη στα έχουμε πει, οι άνθρωποι ξέρουν από καλό φαγητό και σε καλύτερες τιμές απ’ ό,τι στην Αθήνα.

Το σουβλάκι δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα, και μπορεί εδώ οι ονομασίες να διαφέρουν, όμως δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Έχουμε τόσα ωραία σουβλάκια (όχι καλαμάκια) και σάντουιτς (τυλιχτά) να δοκιμάσουμε που δεν θα ασχοληθούμε με μικρότητες.

Πάμε λοιπόν μια βόλτα στα καλύτερα σουβλατζίδικα και γυράδικα της όμορφης πόλης.

Λαϊκόν

Πολυτεχνείου 24, τηλ: 231 052 3433

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheRumors® Food Blog (@therumors_gr)

Για πολλούς το καλύτερο μπιφτέκι και σουβλάκι (χοιρινό και κοτόπουλο) της πόλης. Γύρο δεν σερβίρει, όμως δε θα χρειαστείς. Αρκεί μια μερίδα σουβλάκι σκέτο ή σάντουιτς (τυλιχτό) με αφράτη πίτα και χειροποίητη πατάτα για να νιώσεις πώς είναι η ζωή. Εννοείται θα πάρεις και μια μερίδα πατάτες σκέτες, με το αλατάκι και τα μυρωδικά τους, ενώ αν θες να δοκιμάσεις και κάτι εξτρά, το πανσετάκι του είναι εξαιρετικό. Το τυλιχτό στα 3,5€.

ΓΡΝ

Δες τα καταστήματα εδώ 

Σε διάφορ σημεία της πόλης, το Γουρούνι στο Μαντρί όπως είναι το πλήρες όνομά το διαθέτει τεράστια ποικιλία σε ψητά σουβλάκια πάσης φύσεως και σάντουιτς για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Χοιρινό και πανσετάκι συγκαταλέγονται στα must, ενώ ο γύρος του είναι χειροποίητος και νοστιμότατος, τόσο στην χοιρινή όσο και στην κοτοπουλένια βερσιόν. Αν πεινάς πάρα πολύ, το «τούμπανο» με διπλή πίτα και διπλά όλα μέσα του θα σε καλύψει. Το τυλιχτό στα 4,10€.

Ντερλικατέσεν όλα σουβλάκι

Ι. Κουσκουρα 7, τηλ: 231 027 2752

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fani Verde (@fani_verde)

Μαγαζί θρύλος στο κέντρο, με πέρασμα από Αθήνα που δεν πήγε το ίδιο καλά, το Ντερλικατέσεν ψήνει τα πάντα όλα σε σουβλάκι (χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, σουτζουκάκι βουβαλίσιο, λουκάνικο Τρικαλινό, μπιφτέκι ανάμεικτο και μοσχαρίσιο κ.α.) και τα τυλίγει αν θες σε χορταστικά δίκανα και σάντουιτς ή τα βάζει μέσα σε κουλούρι για να δημιουργηθεί το έδεσμα με το όνομα… σουβλούρι. Συγχαρητήρια για την ιδέα. Από 3,20€ το σάντουιτς.

Διάβαση

Π. Μελά 13, τηλ: 231 022 0596

Ψησταριά θρύλος στην ονομαστή «Διαγώνιο» στη Θεσσαλονίκη, και στέκι για καλοφαγάδες που περνάνε από εδώ, χωρίς να έχουν έγνοια για φανάρια. Σε αυτή τη Διάβαση η σχάρα βγάζει εκλεκτά σουβλάκια, χοιρινά και κοτόπουλο, όμως ένας είναι ο άρχοντας του καταλόγου, ή μάλλον δύο: ο χειροποίητος, τραγανός χοιρινός γύρος και τα σουτζουκάκια, χωρίς μπαχάρια, αφράτα και ζουμερά σαν φρούτα. Σερβίρονται με ρώσικη σαλάτα ή μπούκοβο και είναι πεντανόστιμα. Για ένα γεύμα με αυτά τα δύο, σαλάτα και κρασί, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Βέργες Λάγιες

Βενιζέλου 63, τηλ: 231 025 2584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βέργες Λάγιες (@vergeslagies)

Πάνω στη Βενιζέλου, αυτό το μικρό ψητοπωλείο σερβίρει μεγάλες μερίδες κρεατικών ψημένων στα κάρβουνα, αλλά σάντουιτς με ψωμάκι και πατατούλες, για έξτρα απόλαυση. Τυλιχτά δεν είναι αλλά δεν έχει σημασία. Σε ατμόσφαιρα που θυμίζει ταβέρνα χωριού, θα παραγγείλεις εκλεκτά σαντουιτσοεδέσματα όπως κοντοσούβλι, χοιρινό στη γάστρα που λιώνει στο στόμα, χοιρινά κοψίδια, χειροποίητο λουκάνικο, πρόβεια κοψίδια για μερακλήδες, και μοσχαρίσιο συκώτι. Αν πεινάς πολύ, πάρε για τη μέση και πρόβεια παϊδάκια – δε θα χάσεις. Από 4,5€ το σάντουιτς.

Ο Γύρος της Ελλάδος

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 176, τηλ: 231 041 5800

Στον προσεγμένο του χώρο θα κάνεις έναν γύρο στο μενού και θα συνειδητοποιήσεις πόσες επιλογές έχεις. Μην παρασυρθείς, οι μερίδες εδώ είναι γενναίες, παίξε μπάλα μετρημένα και παράγγειλε λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλο ή χοιρινό, σε μερίδα ή σκέτα, και εκλεκτό γύρο, ψημένο και κομμένο αριστοτεχνικά, είτε σε μερίδα είτε σε χορταστικό σάντουιτς με απ’ όλα. Πολύ δυνατή και η επιλογή για σάντουιτς με τα κεφτεδάκια «της γιαγιάς». Στα 3,30 ένα σάντουιτς με γύρο χοιρινό.

Σουβλατζίδικο

Λεωφ. 28ης Ὀκτωβρίου 117, Αμπελόκηποι, τηλ: 2310742588

Αξίζει να ξεστρατίσεις για λίγο από το κέντρο και να πας προς Αμπελόκηπους μεριά, γιατί αυτό το ψητοπωλείο μπορεί να μην πρωτοτυπεί σε όνομα, αλλά και τι να λέει, τα σουβλάκια του είναι ωραιότατα, σταθερά ποιοτικά και σε πολύ καλές τιμές. Εξυπακούεται φτιάχνει και σάντουιτς, βάζοντας μέσα από χοιρινό και κοτόπουλο, μέχρι μπιφτέκι, καπνιστό λουκάνικο, κεμπάπ ή και μανιτάρια αν είσαι βήγκαν. Οι πατάτες του είναι χειροποίητες και νοστιμότατες. Η μερίδα σουβλάκι χοιρινό στα 6€.

Γιώτης

Μαρκ. Μπότσαρη 150, τηλ: 231 094 3666

Κλασική διαχρονική ποιότητα στο είδος του, ο Γιώτης φτιάχνει εξαιρετικά πιτόγυρ… εεε μας συγχωρείτε, σάντουιτς με γύρο, τον οποίο, όσες φορές και αν τον δοκιμάσεις δε γίνεται να μην μείνεις με ανοιχτό το στόμα. Μετά θα το κλείσεις για να πάει στο στομάχι σου βέβαια. Αλάδωτος, τραγανός, κομμένος τέλεια, αναπαύεται μέσα σε πιτούλα με αλοιφές της αρεσκείας σου και λαχταριστές πατατούλες. Ωραία και τα σουβλάκια του, χοιρινά και κοτοπουλένια. Από 4,30 το σάντουιτς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v