Το καλύτερο σουβλάκι σε Γαλάτσι και Κυψέλη

Ξεκινήσαμε για μια περιποιημένη σουβλακότσαρκα κι ο δρόμος μας έφερε στις γειτονιές του Γαλατσίου και της Κυψέλης από όπου φύγαμε χορτάτοι κι εντυπωσιασμένοι.

Το καλύτερο σουβλάκι σε Γαλάτσι και Κυψέλη

Η σουβλακολατρεία μας είναι γνωστή κι αδιαπραγμάτευτη όπως μάλλον θα έχεις ήδη καταλάβει για αυτό και σπεύδουμε όταν κάποιος μας προτείνει καλοψημένα καλαμάκια, μερακλήδικα τυλιχτά και θηριώδη πιτόγυρα. Ο δρόμος αυτή τη φορά μας έβγαλε προς Γαλάτσι και Κυψέλη μεριά και με μεγάλη μας χαρά ιχνηλατήσαμε τις περιοχές με σκοπό να ανακαλύψουμε τα καλύτερα σουβλατζίδικα στις γειτονιές τους. Σου φτιάξαμε και σχετική λίστα για να έχεις να πορεύεσαι όταν οι σουβλακολιγούρες σού χτυπήσουν την πόρτα.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369

Πολύ πριν η πλατεία Αγίου Γεωργίου πάρει το hype που την μετέτρεψε σε μια από τις πιο χοτ αθηναϊκές πιάτσες, ο θεός του σουβλακιού Διόνυσος έστεκε αγέρωχος και μοίραζε τυλιχτά στους πιστούς θαμώνες του με τον θρυλικό μουστακαλή τυλιχτή, Τάκη, στο κόψιμο του γύρου.

Σήμερα ο γύρος του παραμένει δυνατός και πεντανόστιμος: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, με το απαραίτητο λιπάκι να τον κάνει έξτρα ζουμερό. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα υπόλοιπα του καταλόγου, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, το αρνάκι και το κοτόπουλο σούβλας. Λογαριασμός στα 12-15€ για ένα σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Λάμπρος

Καυκάσου 88, Κυψέλη, τηλ: 2108214513

Ο Λάμπρος ξεκίνησε το σουβλακοταξίδι του το 1998 κι έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτος να καλοψήνει καλαμάκια και να προετοιμάζει μπαμπάτσικες μερίδες και υπερφορτωμένα τυλιχτά. Εδώ η φάση είναι oldschool και έχει υπομονή κι αναμονή στην ουρά για να πάρεις τα καλούδια του καταλόγου, από τον οποίο ξεχωρίζουν ο γύρος χοιρινός –ειδική μνεία στις τούμπανες σκεπαστές πίτες του-, το κεμπάπ αλλά και το μερακλήδικο χωριάτικο λουκάνικο. Λογαριασμός για πακετάκι μαζί με μπυρίτσα στα 10€ κατ’ άτομο.

Σουβλακοπωλείον Ρίγανη

Φωκίωνος Νέγρη 15, Κυψέλη, τηλ.: 215 2152658

Η Ρίγανη είναι ένα από τα πιο εκλεκτά σουβλακοπωλεία που θα βρεις στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Ο χώρος είναι όμορφος για να κάτσεις στα στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα τραπεζάκια και να παραγγείλεις νοστιμότατες κρεατο-ποικιλίες, με καλαμάκια, μπριζολάκια, κεμπάπ και σως γιαουρτιού, φρέσκες τηγανιτές πατάτες και φυσικά διαλεχτά πιτόγυρα με εξαιρετικό γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, αλλά και αφράτο κεμπάπ, συνοδεία σάλτσας κόκκινης πιπεριάς που το απογειώνει. Τα καλαμάκια ξεκινούν από 1,60€.

Νίκος ο Καλαβρυτινός

Εκάβης 63, Γαλάτσι, τηλ.:21 0213 0154

Θρυλικό γαλατσιώτικο σουβλατζίδικο ο Νίκος ο Καλαβρυτινός, εδώ κι αρκετά χρόνια έχει γίνει σημείο συνάντησης καλαμακοφάγων και τυλιχτομυστών που ορκίζονται αιώνια πίστη στα σουβλάκια του. Ξακουστή είναι κι η τεράστια-γίγας σκεπαστή του, που δύσκολα θα κάνεις καλά ακόμη κι αν είσαι δυο μέρες νηστικός. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις ζουμερές μπιφτεκάρες του, τα χοιρινά του καλαμάκια και το μερακλήδικο κοντοσούβλι. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,30€.

Βοσκοπούλα

Σιβόρων 87, Γαλάτσι, τηλ.:210 2933285

Αριστοτεχνικά ψημένες πίτες αλάδωτες ώστε να μην χάνουν ούτε στο ελάχιστο τη γευστικότητά τους, υλικά πρώτης γραμμής και εκλεκτά κρεατικά, χοιρινό, κοτόπουλο, μπιφτέκι χειροποίητο, κοντοσούβλι και γύρος, γίνονται καθημερινά ανάρπαστα από κάθε ηλικίας φίλους της Βοσκοπούλας. Ένα πολύ αγαπημένο ταβερνο-σουβλακοπωλείο που έχει χτίσει σταθερά και μεθοδικά το πιστό κοινό του από το 1980 όταν και πρωτοάνοιξε. Προσωπική μας αδυναμία το μπιφτέκι κι ο γύρος κοτόπουλο που ετοιμάζεται καθημερινά στα κάρβουνα. Οι πίτες ξεκινούν από 3,50€.

Ο Γύρος του Νικ

Γεωργίου Χατζηδάκη 8, Γαλάτσι, τηλ.: 21 0223 3470

Παραδοσιακό ψητοπωλείο που δεν αστειεύεται ο Γύρος του Νικ, όπως ίσως καταλαβαίνεις κι από το όνομά του, φημίζεται για τον χειροποίητο γύρο του ο οποίος θα σε ενθουσιάσει. Οι σουβλακολάγνοι των γύρω περιοχών έχουν πάντοτε έναν καλό λόγο να πουν για τον γύρο του Νικ όμως εμείς θα σου μιλήσουμε και για τα μπιφτεκάκια του, που λιώνουν στο στόμα. Εξαιρετικό το κοντοσούβλι του και το κοτοπουλάκι σχάρας. Τα τυλιχτά ξεκινούν από τα 3,40€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v