Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι στο Περιστέρι;

Μας έπιανε μια πείνα για πιτόγυρο και πήραμε σβάρνα τα καλύτερα σουβλακοπωλεία του Περιστερίου.

Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι στο Περιστέρι;

Το Περιστέρι ξέρει από καλό φαί και αυτό το έχει αποδείξει πολλάκις με τα ταβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία του, τα οποία με κάθε αφορμή τιμάμε δεόντως.

Τι γίνεται όμως όσον αφορά το εθνικό μας street food; Κι εκεί τα πάει περίφημα, με πληθώρα επιλογών για τους σουβλαλάγνους.

Ιδού μερικές από τις κορυφαίες.

Hoocut

Σοφοκλέους 2, τηλ: 21 0571 4860 και αλλού

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by hoocut (@hoocut)

Σουβλάκι με καλαμάρι έχεις φάει; Εδώ θα φας και θα σου αρέσει πολύ πιστεύουμε. Τυλίγεται σε φρεσκοψημένη πίτα μαζί με ταραμοσαλάτα, καυτερή σάλτσα, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μάραθο και πάπρικα, και είναι λαχταριστό. Πέρα από το καλαμάρι, άλλες ιδιαίτερες σουβλακο-προτάσεις που θα βρεις εδώ είναι τα χειροποίητα ντολμαδάκια σε πίτα με τζατζίκι, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και άνηθο, το τυλιχτό με βοδινό και η παραδοσιακή πίτα προβατίνα με τζατζίκι, πικάντικη σάλτσα, ντομάτα, ξερό κρεμμύδι και πάπρικα. Τιμές από 3,90€ για ένα τυλιχτό με καλαμάκι χοιρινό.

Μανωλίτσος

Πελασγίας 42, τηλ: 21 0575 7332

Ο Αντώνης και η ομάδα αυτού του σουβλακοπωλείου… ευθύνονται για ένα από τα πιο νόστιμα, αλλά και οικονομικά σουβλάκια της περιοχής, τα οποία οι φανατικοί θαμώνες του μαγαζιού απολαμβάνουν στα όρθια ή στο σπίτι τους. Εδώ δε θα βρεις μεγάλη ποικιλία, και δεν χρειάζεται κιόλα: μόνο πίτα καλαμάκι κοτόπουλο, χοιρινό και φοβερό, μαστιχωτό κεμπάπ είναι υπέρ αρκετά για να πάρεις μια ιδέα από τις μερακλίδικες γεύσεις του. Στα υλικά που βάζει μέσα είναι επίσης φειδωλός, και καλά κάνει. Εξαιρετική και σάλτσα –πελτές δίκης του παραγωγής, κανονική ή καυτερή. Η τιμή στα 2,5€ για ένα τυλιχτό στο χέρι.

ΓυροΤεχνείο

Περικλέους 11, τηλ: 21 0505 0250

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by theloSouvlakia.gr (@thelosouvlakia.gr)

Με όμορφη, οικογενειακή ατμόσφαιρα, αρκετά τραπεζάκια στην καλυμμένη του αυλή και μπόλικο μεράκι στο τυλιχτό, το ΓυροΤεχνείο έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να αποτελέσει στέκι για τους σουβλακολάτρεις των δυτικών προαστίων. Ξεκίνα με ορεκτικά, γιατί πραγματικά αξίζουν: φέτα με φύλλο κρούστας, ντοματοκεφτέδες και ωραία κοπανιστή ανοίγουν την όρεξη για να έρθουν τα στιβαρά τυλιχτά, με κοτόπουλο φιλέτο, πανέ, μπούτι, καλαμάκι χοιρινό, γύρο, κοτομπέικον αλλά και μπριζολάκι. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές εδώ, ενώ μπορείς να τα βάλεις και σε ωραία τορτίγια για κάτι διαφορετικό. Φοβερή και η σκεπαστή του.  Το τυλιχτό από 3,60€.

Λιχουδιές

Τριπτολέμου 2, τηλ: 21 0576 6366

Με παραπάνω από δύο δεκαετίες εμπειρία στην σουβλακοπαραγωγή, οι Λιχουδιές βρίσκονται πάνω στην όμορφη πλατεία Αγίας Μαρίνας. Εδώ θα πιάσεις θέση στα τραπεζάκια που απλώνει έξω ή στο μικρό εσωτερικό του για να ξεκινήσεις μια ωραιότατη σουβλακοκατανάλωση με εδέσματα όπως τυλιχτό με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό ή ανάμεικτο αν είσαι αναποφάσιστος, κοτομπέικον σε πίτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αφράτο και μυρωδάτο σε πίτα, κεμπάπ και λουκάνικο τυλιχτά, αλλά και πανσετάκι ή χοιρινό λαιμού. Τεράστια η γκάμα και τίμια. Κατά τα λοιπά, παίζουν και σκεπαστές σε πληθωρική ποσότητα αν πεινάς (πάρα) πολύ. Τιμές  από 3,40€ το τυλιχτό.

Παναγιώτης

Κύπρου 8, τηλ.: 210 5745701

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Eaters (@theeaters_gr)

Κοντά σταθμό του μετρό του Αγ. Αντωνίου, το κεμπάπ του Παναγιώτη είναι θρύλος για την περιοχή και όχι μόνο. Ζουμερό, σκέτος αφρός, σερβίρεται τυλιχτό με τζατζικάκι, πατάτα, ντομάτα και κρεμμύδι, αλλά και σε μερίδα (ή μισή για τους φιτ τύπους). Κατά τα λοιπά, εδώ θα βρεις σε τυλιχτό πικάντικο σουτζούκι, αλλά και οικολογικό αν δεν είσαι για πολλά πολλά, καθώς και μερίδες με σις μοσχάρι γάλακτος, σουβλάκι γαλοπούλα, γιαουρτλού με σουβλάκι μοσχαρίσιο, σουτζούκι και παστουρμά αν είσαι τόσο δυνατός, και έναν ενδιαφέρων συνδυασμό με σουτζούκι γλυκό και καυτερό για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Τιμές από 3,30€ για ένα τυλιχτό.

Θωμάς

Αγίου Βασιλείου 51, τηλ: 21 0575 2600

Έλα απόψε στου Θωμά όχι για μπαγλαμά, αλλά και ωραιότατο σουβλάκι, όπως παλιά.  Αυτό το παραδοσιακό περιστεριώτικο σουβλατζίδικο που τιμούν χρόνια με την προτίμησή τους οι κάτοικοι της περιοχής, έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να απολαύσεις ένα τιμιότατο κρεατογεύμα, με όλα τα παρελκόμενα. Εδώ η σκεπαστή με γύρο κοτόπουλο είναι ωραιότατο, το ίδιο και τα τυλιχτά με γύρο κοτόπουλο ή καλαμάκι χοιρινό. Νόστιμο και το φαλάφελ, αν θες να παίξεις χορτοφαγικά. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις ποικιλίες και σάντουιτς με κάθε λογής γέμιση. Το τυλιχτό από 3,30€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v