Οι καλύτερες σουβλακερί σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο

Βγήκαμε για σουβλακότσαρκα στις φιλόξενες γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου και δοκιμάσαμε περιποιημένα τυλιχτά και καλοψημένα καλαμάκια ολούθε.

Οι καλύτερες σουβλακερί σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο

Έχουμε γράψει όντως πολλούς ύμνους για το σουβλάκι, ωστόσο επειδή το λατρεμένο ντόπιο street food έδεσμα είναι παντός καιρού κι εποχής δεν χάνουμε την ευκαιρία να του αφιερώσουμε και πάλι λίγες γραμμές. Βρήκαμε όπως κατάλαβες και πάλι αφορμή για μια ακόμη σουβλακότσαρκα και ο δρόμος μάς έφερε στις αγαπημένες γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου για να δοκιμάσουμε κολασμένα τυλιχτά, ζουμερά μπιφτεκάκια και κεμπάπ σε πίτες και καλοψημένα καλαμάκια που ποτέ δεν είναι αρκετά.

Έλβις

Προσκόπων Αϊδινίου, Νέα Σμύρνη, τηλ.:21 0932 2777

O Έλβις έχει ταΐσει ορδές και ορδές ξενύχτηδων Αθηναίων με τα ξακουστά καλαμάκια του, και υπήρξε από τους πρώτους διδάξαντες στην καθιερωμένη πια τάση λίγες πατάτες να συνοδεύουν, μαζί με το ψωμάκι, το κάθε καλαμάκι (παρακαλούμε τους Θεσσαλονικείς να μην σχολιάσουν). Εκτός από τα κλασικά, χοιρινό, κεμπάπ και κοτόπουλο, εδώ θα βρεις και λουκάνικο με πράσο, και καλαμάκι πρόβειο αν αισθάνεσαι έξτρα μερακλής. Οι τιμές στα καλαμάκια ξεκινούν από τα 2,20€.

Pita Bar

Μάρκου Μπότσαρη 2-4, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802 801

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν πληθώρα επιλογών στα τυλιχτά τους, τότε το Pita Bar μοιάζει ως ο απόλυτος προορισμός. Επιλέγοντας τα πιο διαλεκτά λαχανικά και κρέατα, το Pita Bar προσφέρει ευρεία γκάμα ευφάνταστων προτάσεων για όλα τα γούστα. Πέρα από τις καθιερωμένες επιλογές, οι “πειραγμένες” εκδοχές του παραδοσιακού τυλιχτού, όπως είναι η πίτα με σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης ή με πολίτικο σουτζούκι και το πεντανόστιμο greek style hot dog, πρόκειται να αλλάξουν για πάντα τα γευστικά σου δεδομένα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το τυλιχτό τυριών που περιλαμβάνει gouda, φέτα, παρμεζάνα, ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια –διαλέγεις σως και αν θέλεις, προσθέτεις και χαλούμι ή Κατίκι Δομοκού. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,40€.

Ιωνία

Ιωνίας 51, Νέα Σμύρνη, 210 9318355

Από τα πλέον θρυλικά σουβλακοπωλεία της Νέας Σμύρνης, η φήμη της Ιωνίας ξεπερνά τα όρια της περιοχής, προσελκύοντας σουβλακολάτρεις από κάθε γειτονιά της Αθήνας. Εδώ ο λεπτοκομμένος και μοσχομυρωδάτος γύρος (χοιρινός και κοτόπουλο) παίζει μπαλίτσα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ ενώ εξαιρετικό είναι και το κεμπάπ. Αν είσαι έξτρα μερακλής οφείλεις να δοκιμάσεις και το τυλιχτό με κοντοσούβλι.

Γιώργος

Αιγαίου 141, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 976 1451

Ο Γιώργος έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές σουβλακολάγνων στη Νέα Σμύρνη κι αν δεν μας πιστεύεις μπορείς να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι βλέποντας την κοσμοσυρροή στα μέρη του και… ιδίοις στόμασι δοκιμάζοντας τον πολυπαινεμένο γύρο του. Με ευκολία ανεβαίνει στην κορυφή των τυλιχτών που έχουμε δοκιμάσει όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη αλλά και στην Αττική γενικότερα. Τα εύσημά μας σε όσους ετοιμάζουν το χειροποίητο τζατζικάκι που ανεβάζει λέβελ το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Λευτέρης

Ειρήνης 2, Πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ.: 210 9310341

Από το 1953 ο Λευτέρης έχει χτίσει τη φήμη του ως ένα από τα πλέον ιστορικά σουβλατζίδικα της πρωτεύουσας χάρη στην ποιότητα της γεύσης και τη μαστοριά στο ψήσιμο των εδεσμάτων που ετοιμάζονται καθημερινά. Εδώ τα σουβλάκια φτιάχνονται στην αυθεντική τους εκδοχή με λεπτοκομμένη ντοματούλα, κρεμμυδάκι, μπόλικο κρέας κι έξτρα μαϊντανό ή πάπρικα που απογειώνουν τη γεύση.

Döner.Τzh

Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 0411

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DöNER.TZH (@doner.tzh)

Ο γύρος-ντονέρ στα κάρβουνα που ετοιμάζει ο Γιλμάζ Σεκμάν με συνταγή από την Πόλη σε αυτό το κρυμμένο ντονερτζίδικο συνιστά έναν πολύ καλό λόγο για να βρεθεί κανείς στη Νέα Σμύρνη και να γίνει μόνιμος θαμώνας. Η διακόσμηση λιτή κι απέριττη με την κουζίνα να έχει τον πρώτο λόγο καθώς πέρα από τα συγκλονιστικά ντονέρ, εδώ μπορείς να βρεις μπόλικα δείγματα πολίτικης και αρμένικης κουζίνας: πικάντικο λαχματζούν, ιτσλί κιοφτέ, μαντί, ιμάμ μπαϊλντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χούμους, αραβική μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα εζμέ, πιλάφι μαγειρεμένο με φρέσκο βούτυρο, φιλετάκια αρνιού, κιοφτέ πιγιάζ, ρολό αρνιού. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στις κεμπαπάρες που σερβίρονται καθημερινά. Το πλήρες γεύμα δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο με κρασάκι.

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210:9822320

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυρ Αρίστος (@kiraristos)

Μαγαζί θρύλος στο Παλαιό Φάληρο ο Κυρ Αρίστος είναι ένα από τα καλύτερα κεμπαμπτζίδικα της Αττικής και μια επίσκεψη μονάχα αρκεί για να το διαπιστώσεις χωρίς ναι μεν αλλά. Εδώ το κασερλί κεμπάπ είναι από άλλο πλανήτη, το κεμπάπ προβατίνα όσο κολασμένο ακούγεται και το γιαουρτλού κεμπάπ στέλνει τους διαιτολόγους στο ταμείο ανεργίας. Πάρε κι ένα σις κοτόπουλο κι οπωσδήποτε μια παστουρμαδόπιτα για τη μέση.

Λάμπρος

Νέστορος 21, Παλαιό Φάληρο, τηλ.:210 9431187

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by labros.gr (@labros.gr)

Με 40 χρόνια στην πλάτη του ο Λάμπρος αποτελεί εγγυημένη επιλογή για μια πολύ σοβαρή σουβλακοκατάσταση. Εδώ ο γύρος είναι ο βασιλιάς κι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος των επιλογών των θαμώνων του Λάμπρου, ωστόσο εκείνοι που ξέρουν συνοδεύουν με καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια –με όσο λιπάκι χρειάζεται- για τη μέση. Οι vegan της παρέας να μην κατεβάζουν τα κεφάλια, καθώς το μπιφτεκάκι λαχανικών μνημονεύεται κι από ορκισμένους κρεατοφάγους. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v