Σουβλακοφαγία σε Βουλιαγμένη, Βούλα και Άλιμο

Πήραμε σβάρνα το παραλιακό μέτωπο και ξεχωρίζουμε τα καλύτερα σουβλακοπωλεία και ψητοπωλεία για τυλιχτά, καλαμάκια και άλλα ωραία.

Σουβλακοφαγία σε Βουλιαγμένη, Βούλα και Άλιμο

Λαχταράς σουβλάκι αλλά θες και τον θαλασσινό σου αέρα; Βάλε ρότα προς παραλιακή μεριά, και σημείωσε τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για καλαμάκια, τυλιχτά και ψητά της ώρας σε Άλιμο, Βουλιαγμένη και Βούλα.

Ο Τάκης

Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0890 0200

Με θέα θάλασσα, ο Τάκης είναι ό,τι πρέπει για σουβλακοφαγία με το θαλασσινό αεράκι να σου βαράει το κούτελο. Πιάσε θέση σε τραπεζάκια έξω παράγγειλε τυλιχτό με κεμπάπ γιαουρτλού, ή γύρο χοιρινό, αλλά και  ωραία παϊδάκια αρνίσια γάλακτος με το κιλό ή σε μερίδα με πατάτες ή παϊδάκια κοτόπουλο, επίσης με το κιλό και σε μερίδα. Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης μπριζόλες σχάρας, συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με πατατούλες, σουτζούκι σπέσιαλ με πίτα κρεμμύδι και ψητή πιπεριά, παστουρμά με πιτούλες και χορταστικές σκεπαστές. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με μπίρα.

Τυλιχτό

Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0030

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TYLIXTO (@tylixto)

Έτερη αγαπημένη σουβλακοδιεύθυνση για τους Νότιους, το Τυλιχτό βγάζει τραπεζάκι στον στεγασμένο εξωτερικό του χώρο, με τα μπροστά μπροστά να βλέπουν θάλασσα, και σερβίρει ωραιότατα τυλιχτά αλλά και ψητά σχάρας. Ωραιότατα τα τυλιχτά γίγας, με διπλό καλαμάκι κοτόπουλο, φιλετάκια χοιρινά, μπιφτέκι μοσχαρίσιο κ.α., όπως επίσης και οι μερίδες του, με πατατούλες και ντομάτα. Στα ορεκτικά θα βρεις αυγά με λουκάνικο Καρδίτσαςς, κρητικό τυροπιτάρι, αλλά και λουκάνικο μαύρο χοίρου, ενώ σερβίρει και διάφορες κοπές (tagliata, picanha κ.α.) σε μοσχάρι και χοιρινό. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, για τυλιχτά με μπίρα.

Ζάχος Γκριλ

Ερμού 1, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0352

Κάθε νότιος που αγαπάει το σουβλάκι έχει πιάσει θέση τουλάχιστον μια φορά στα τραπεζάκια του ξακουστού Ζάχου της Βουλιαγμένης, μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες, το τυλιχτό του σουβλάκι με πίτα-καλαμάκι χοιρινό-κρεμμύδι-ντομάτα-αλατοπίπερο, νοστιμότατο και λαδωμένο όσο πρέπει. Με τα χρόνια ο κατάλογος ενισχύθηκε και περιλαμβάνει κοντοσούβλι, μερίδα κεμπάπ, μπιφτέκι γαλοπούλας, αλλά και μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες. Ωραίες και οι σαλάτες του. Για ένα πλήρες γεύμα με μπίρα, ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο.

Souvlaking

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 6, Βούλα, τηλ: 21 0895 4491

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Souvlaking (@souvlaking.athens)

Ο «βασιλιάς» του σουβλακίου στη Βούλα τιμά το στέμμα του, σερβίροντας στον μικρό και συμπαθητικό του χώρο νοστιμότατο σουβλάκι, αλλά και άλλα καλούδια για να ανοίξει η όρεξη. Ξεκίνα το γεύμα σου με τυροπιτάρι με σουσάμι και μέλι, και συνέχισε επιλέγοντας λαχταριστό γύρο χοιρινό σε κλασική πίτα ή τορτίγια ή ψωμάκι με απ’ όλα ή κοτομπουκιές, ή κεμπάπ, ή χοιρινό μπριζολάκι ή γύρο κοτόπουλο αν είσαι της διατροφής. Αν είσαι βήγκαν, παίζει και ωραιότατο μπιφτέκι λαχανικών. Λογαριασμός στα 15€ με μπίρα.

K.Grill

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ: 21 0899 4040

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by K Grill Voula (@kgrillvoula)

Το εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση σουβλάκι και σερβίρει στο προσεγμένο περιβάλλον του ποικίλες επιλογές για κάθε γούστο. Ο γύρος χοιρινός σε μερίδα είναι εξαιρετικός και πληθωρικός, ενώ τα τυλιχτά είναι εξίσου δυνατά, με αποκορύφωμα αυτά με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μπιφτέκι γαλοπούλας. Στα ορεκτικά θα βρεις ωραιότατη μελιτζανοσαλάτα, πατάτες τηγανιτές με τσένταρ, παστουρμαδοπιτάκια, σκορδάτο τζατζίκι και άλλα τέτοια ωραία. Ωραιότατα και τα ψητά της ώρας, αν λαχταράς μια ζουμερή μοσχαρίσια, ας πούμε. Λογαριασμός στα 15-18€ για ένα πλήρες σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Piri Piri Grill

Π. Τσαλδάρη 13, Άλιμος, τηλ: 21 0981 0440

Ψητοπωλείο και σουβλατζίδικο περιοπής στον Άλιμο, το Piri Piri στον μικρό του χώρο βγάζει από τη σχάρα του εκλεκτό σουβλάκι, αλλά και λοιπά κρεατοφαγικά καλούδια για να απολαύσεις ένα σωστό γεύμα. Τζατζίκι και κολοκυθοκεφτέδες ανοίγουν όπως πρέπει την όρεξη, για να έρθουν μετά τα τυλιχτά και να δώσουν πόνο: δοκίμασε γύρο χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο, κεμπάπ και κοτομπέικον για να πάρεις μια ιδέα. Ωραίο και το καλαμάκι το μανιταριών αν δεν είσαι του κρέατος. Κατά τα λοιπά με σαλατούλα και μπίρα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Πάρις

Θουκυδίδου 38, Άλιμος, τηλ: 2109889664

Σουβλατζίδικο με ροκ διάθεση, ο Πάρης εδώ και δεκαετίες ταΐζει τους κατοίκους του Αλίμου και όχι μόνο με ωραία σουβλάκια αλλά και ωραίες μουσικές. Σταθερή αξία για τους θαμώνες του είναι ο αγαπημένος γύρος του Πάρι σε μερίδα με πιτούλες, ντομάτες, και πατάτες τηγανιτές, αλλά και τα μπριζολάκια λαιμού που μαρινάρονται σε Τζακ Ντάνιελς σος και τα μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένα σε μουστάρδα, ρίγανη και θυμάρι. Ωραίο και το τυλιχτό με μυρωδάτο μπιφτέκι του Πάρι. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με μπίρα. Συχνά φιλοξενεί και λάιβ με ροκιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v