Πού τρώει σουβλάκια η Κυψέλη;

Βολτάρουμε στα στενά της Κυψέλης και δοκιμάζουμε τα πιο νόστιμα και ζουμερά τυλιχτά, αλλά και κάθε λογής καλαμάκια,

Πού τρώει σουβλάκια η Κυψέλη;

Είμαστε σουβλακολάγνοι και δεν το κρύβουμε. Επίσης, μας αρέσει πολύ όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Κυψέλη με τα ψαγμένα μπαρ και καφέ με εκλεκτές ποικιλίες. Πάμε λοιπόν μια βόλτα στα στενά της, πολύ πεινασμένοι, και δοκιμάζουμε τα καλύτερα σουβλακοπωλεία της.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, τηλ.: 210 8211369

 

Είναι ο βασιλιάς της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Σερβίρει, εδώ και χρόνια στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου σουβλάκια και τυλιχτά και έχει ταΐσει γενιές και γενιές πεινασμένων Αθηναίων- μεταξύ αυτών και ουκ ολίγοι διάσημοι. Ο γύρος του είναι δυνατός και πεντανόστιμος: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, με το απαραίτητο λιπάκι να τον κάνει έξτρα ζουμερό. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα υπόλοιπα του καταλόγου, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, το αρνάκι και το κοτόπουλο σούβλας. Λογαριασμός στα 12-15€ για ένα σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Σουβλακοπωλείον Ρίγανη

Φωκίωνος Νέγρη 15, τηλ.: 215 2152658

Σουβλακερί με όμορφο χώρο και ακόμα πιο όμορφα πιτόγυρα, η Ρίγανη είναι από τις κορυφαίες διευθύνσεις για σουβλάκι, όχι μόνο στην Κυψέλη. Ο χώρος είναι όμορφος για να κάτσεις στα στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα τραπεζάκια και να παραγγείλεις νοστιμότατες κρεατο-ποικιλίες, με καλαμάκια, μπριζολάκια, κεμπάπ και σως γιαουρτιού, φρέσκες τηγανιτές πατάτες και φυσικά εκλεκτά πιτόγυρα με εξαιρετικό γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, αλλά και αφράτο κεμπάπ, συνοδεία σάλτσας κόκκινης πιπεριάς που το απογειώνει. Λογαριασμός στα 10-12€ για ένα σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Καλαμάκι

Φωκίωνος Νέγρη 58, τηλ: 2110120610

Σουβλακοφάγοι και κρεατοφάγοι της περιοχής, και όχι μόνο, πιάνουν τραπεζάκι στο Καλαμάκι για λουκούλλεια γεύματα, με ατμόσφαιρα παλιού μπακάλικου. Ο χοιρινός γύρος είναι τραγανός και ολίγον τι λιπαρός, ενώ τα καλαμάκια ψήνονται αριστοτεχνικά και σερβίρονται στη λαδόκολλα. Πέρα από τα κλασικά, στον κατάλογο παίζουν κεμπάπ γιαουρτλού με ωραία κόκκινη σαλτσούλα, μερίδα πανσέτα με φρεσκοκομμένες πατάτες, μπιφτέκια και εξαιρετικά μπριζολάκια χοιρινά σε μερίδα. Ρώτα τους αν έχουν και κοντοσούβλι ή κοτόπουλο σούβλας – δεν θα χάσεις. Λογαριασμός στα 12-15€, με μπίρα.

Λάμπρος

Καυκάσου 88, τηλ: 2108214513

Από το 1998, το ψητοπωλείο του Λάμπρου στέλνει τυλιχτά και καλαμάκια στη Κυψέλη και στις κοντινές περιοχές, σε πληθωρικές μερίδες, κρατώντας την ποιότητα σταθερά ψηλή. Χώρο να κάτσεις δεν έχει, οπότε αν μένεις κοντά θα παραγγείλεις γύρο χοιρινό σε πίτα με μπόλικες πατατούλες, σκεπαστή με γύρο χοιρινό αν πεινάς πολύ, χορταστικό κλαμπ σάντουιτς με γαλοπούλα, αλλά και μερίδες γύρο χοιρινό και κοτόπουλο μιξ (αν είσαι από τους αναποφάσιστους), μερίδα κεμπάπ και λουκάνικο χωριάτικο. Λογαριασμός για ένα γεύμα στο σπίτι, με μπίρα στα 10-12€ το άτομο.

Μπριζολάκια.gr

Ευελπίδων 47, τηλ: 21 0881 3121

Φωτό: Google

Σταθερή αξία για τους κρεατολάγνους του κέντρου, πίσω από το Πεδίο του Άρεως, αυτό το ψητοπωλείο ψήνει από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια χοιρινά, για τα οποία και φημίζεται, αλλά δεν σταματά εκεί. Ο γύρος του… γυρίζει, μυρίζει υπέροχα και βγαίνει σε μερίδα ή τυλιχτό για να το απολαύσεις όπως πρέπει. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν και οι μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, το ψαρονέφρι, τα παϊδάκια και το κεμπάπ, τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως με πατάτες τηγανιτές. Για να ανοίξει η όρεξη, η μελιτζανοσαλάτα και το ταμπουλέ είναι ωραιότατα. Λογαριασμός στα 12-15€ για ένα γεύμα, με μπίρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v