Τέλεια μέρη για να φας καλά σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Πάμε βόλτα στις γειτονικές περιοχές της Αθήνας και σταματάμε στα πιο γευστικά τους μαγαζιά για ένα κάρο λιχουδιές.
Τέλεια μέρη για να φας καλά σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το Παγκράτι με τις πιάτσες του, ο Βύρωνας η ήσυχη, οικογενειακή δύναμη, η καταπράσινη Καισαριανή με τις ταβέρνες τις. Τρεις περιοχές της Αθήνας που γεμίζουν και με τα παραπάνω τα στομάχια μας. Τρεις περιοχές με δεκάδες νόστιμες διευθύνσεις από τις οποίες ξεχωρίζουμε τις αγαπημένες μας σε μια νόστιμη βόλτα με παϊδάκια, φαλάφελ και ζουμερές σταυλίσιες.

Μαύρος Γάτος
Πολέμωνος 4, Παγκράτι, τηλ: 210 7236903

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mavros Gatos (@mavros_gatos)



Ο πιο νόστιμος Γάτος κατοικεί σε ένα ευρύχωρο υπόγειο όπου καθημερινά ετοιμάζονται εξαιρετικά πιάτα κατσαρόλας και χειροποίητες πίτες. Στα τραπεζάκια με τα καρώ τραπεζομάντιλα θα δοκιμάσεις κολοκυθοτυρόπιτα, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, βασιλοτύρι, χοιρινή τηγανιά, σπληνάντερο (σπάνιο στην Αθήνα, όμως ανάρπαστο για τους γνώστες), και ωραιότατα ψητά με αποκορύφωμα τα εξαιρετικά του παϊδάκια. Με περίπου 12€/ άτομο, θα φας, θα πιεις και θα κεραστείς γλυκάκι.

Baba Ghanoush
Εμπεδοκλέους 25-27, Παγκράτι, τηλ: 212 105 0351



Αγαπημένο vegetarian στέκι στο Παγκράτι, το Baba Ghanoush σερβίρει στον μίνιμαλ χώρο του ένα από τα κορυφαία φαλάφελ της Αθήνας. Εδώ διαλέγεις από δύο διαφορετικές γεύσεις φαλάφελ σε αφράτη πίτα (με μπάμπα γανούς, ταχίνι, χαρίσα και σαλάτα ή με σος γιαουρτιού, χαρίσα, ρόκα και καρότο) ή μερίδα φαλάφελ στο πιάτο με χούμους, κους κους και χαρίσα, και συνδυάζεις με επιλογές όπως σαλάτα φακής, κινόα ή καρότου, πιτούλες με χούμους και άλλα τέτοια ωραία. Τα φαλάφελ κυμαίνονται στα 4-5€ και οι μερίδες στα 8,5€ - υπολόγισε λοιπόν περί τα 10€/ άτομο.

Colibri
Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ.: 210 9214277

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheFoodDogs (@thefooddogs)



Εδώ και χρόνια κυριαρχεί στη λίστα με τα κορυφαία μπεργκεράδικα της Αθήνας μην έχοντας χάσει ίχνος από την νόστιμη αίγλη του. Πιάσε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει στον όμορφο χώρο του – αν αντέξεις την αναμονή- και παράγγειλε το εξαιρετικό Blue Burger με blue cheese, ψητή ντομάτα, iceberg, κρεμμύδι, B&B pickles, ketchup, BBQ sauce και μαγιονέζα ή ένα Yoggie B με μπέικον, ντομάτα, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι στραγγιστό και BBQ sauce. Φοβερές και οι πίτσες του, αλλά και τα ζυμαρικά. Λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με μπίρα.

Δήμος
Φιλολάου 148, Παγκράτι, τηλ: 21 0701 1260



Οικογενειακό εστιατόριο με εμπειρία 50 χρονών στην παραδοσιακή κουζίνα, ο Δήμος σερβίρει μαμαδίσιες γεύσεις στον όμορφο εσωτερικό του χώρο, με διαφορετικό μενού κάθε μέρα της εβδομάδας. Ενδεικτικά, στον κατάλογο θα βρεις πάσης φύσεως λαδερά (μπάμιες, φασολάκια, γεμιστά, αρακάς, ρεβίθια), μαγειρευτά όπως μοσχαράκι γιουβέτσι, κοτόπουλο με πατάτες φούρνου και κανελόνια με κιμά και αρκετές επιλογές σε ψητά όπως χοιρινή μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο και παραδοσιακό μπιφτέκι. Για ένα πλήρες γεύμα, με χύμα κρασί υπολόγισε περί τα 12-15€/ άτομο.

Τσομπανάκος
Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, τηλ: 210 7248441



Ένα κλασικό ταβερνάκι με πληθωρική, νοσταλγική διακόσμηση, είναι το «μυστικό» των κατοίκων της Καισαριανής – και όχι μόνο- όταν έχουν όρεξη για λαχταριστά παϊδάκια (εδώ τα αποκαλούν «φρούτα του δάσους»). Τέλεια ψημένα, χωρίς περιττά λίπη και με κλασικά συνοδευτικά όπως φρέσκες πατάτες τηγανητές, τυροκαυτερή ή σπέσιαλ τζατζικάκι και σπιτικές πίτες, κάνουν ένα σούπερ γεύμα. Στον κατάλογο θα βρεις και αρκετά μαγειρευτά, όπως και ψητά. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκό στο τέλος.

Το Κουτούκι του Καλλίνικου
Ηρ. Πολυτεχνείου 109, Καισαριανή, τηλ: 21 0723 5107



Μεζεδοπωλείο από εκείνα που έκαναν θρυλική μεζεδο-πιάτσα την Καισαριανή, o Καλλίνικος κρατά ψηλά τον πήχη της γεύσης και της σχέσης ποιότητας-τιμής. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το σουφλέ πατάτας, που αποτελεί το hit του μενού, τα σπιτικά κεφτεδάκια, τα τηγανιτά κολοκυθάκια με τζατζίκι, τα γεμιστά μανιτάρια και τους ντοματοκεφτέδες. Λαχταράς ψητά; Θα τα βρεις σε γενναίες μερίδες: συκώτι μοσχαρίσιο, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι και αρνίσια παϊδάκια. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, με χύμα κρασί ή μπύρες.

Κελάρι του Γάτου
Μιχαήλ Καραολή 67-69, Καισαριανή, τηλ.: 210 7226996



Στην ίδια φιλοσοφία, με αρκετά μεζεδάκια για τη μέση και καλοψημένα κρεατικά για κυρίως, κινείται και το Κελάρι του Γάτου. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα, όπως το σαγανάκι «του γάτου» με τρία τυριά, το μοσχαρίσιο συκώτι με σως λαδολέμονο και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Επίσης δυνατά παίζουν οι τηγανιές, το κοντοσούβλι, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, ο κλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά και οι μαρουλοντολμάδες. Υπολόγισε το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Καπλάνι
Ευφρονίου 47, Καισαριανή, τηλ: 21 0721 1161

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Καπλάνι (@tokaplani)



Στην πολυφορεμένη και πολυμαγειρεμένη εν Αθήναις κρητική κουζίνα, το Καπλάνι ξεχωρίζει με τα μοναδικής νοστιμιάς πιάτα του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες της Μεγαλονήσου. Στο φωτεινό εσωτερικό του με τις μεγάλες τζαμαρίες θα φας λαχταριστά ντολμαδάκια, καλτσούνια, λουκάνικο, φαβέτα με βολβούς, στάκα, χοιρινές μπουκιές, γαμοπίλαφο, αλάνι με χοντρά μακαρόνια, κουνέλι λεμονοριγανάτο και άλλα εκλεκτά κρητικά εδέσματα. Ο λογαριασμός στα 20-22€ ανά άτομο, με κρασί.

Ταβέρνα Τζίμης
Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας, τηλ: 21 0765 8965



Στην όμορφη πλατεία του Αγίου Λαζάρου κρύβεται ένα παραδοσιακό μαγαζάκι το οποίο έχει πάρει μάστερ στο να ψήνει αριστοτεχνικά παϊδάκι προβατίνας, εξαιρετικό κοντοσούβλι, κοκορέτσι, πανσέτες, προβατίνα σχάρας, εξαιρετικά χοιρινά μπριζολάκια και καλαμάκια χειροποίητα. Δοκίμασε και τις τηγανιτές πιπεριές και το κεφαλοτύρι σαγανάκι, δε θα απογοητευτείς. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 15€/ άτομο, με κέρασμα γλυκάκι για τη χώνεψη.

Η Δίβρη
Λεωφ. Καρέα 75, Βύρωνας, τηλ: 21 0760 8528



Κλασική παραδοσιακή ταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα και χαλαρό κλίμα, η Δίβρη σερβίρει καλοφτιαγμένα πιάτα, σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές. Πιάσε θέση στον άνετο εξωτερικό της χώρο, και δοκίμασε οπωσδήποτε την τεράστια χοιρινή μπριζόλα, παϊδάκια κοτόπουλο, κοντοσούβλι και χορταστική σταυλίσια, όλα συνοδευόμενα από τραγανές, χεράτες πατάτες τηγανιτές. Προσφέρουν και 2-3 επιλογές σε θαλασσινά για όσους απαρνιώνται το κρέας, ενώ ο λογαριασμός με κέρασμα δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο, με κρασί.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v