Αυτά είναι τα πιο κολασμένα hot dog της Αθήνας

Αν θες να φας μερακλίδικο hot dog τότε μην ψάχνεις άλλο. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες διευθύνσεις για το εκλεκτό αυτό έδεσμα.

Αυτά είναι τα πιο κολασμένα hot dog της Αθήνας

Λουκάνικο Φρανκφούρτης ή χωριάτικο ή ό,τι τραβά η ψυχή σου, απαλή κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα, λάχανο, καρότο ή ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα των μερακλήδων παρασκευαστών.

Το hot dog είναι η απόλυτη «βρωμιά», ένα έδεσμα που δε μοιάζει με κανένα, φουλ παχυντικό μα πεντανόστιμο, ο λόγος για τον οποίο είμαστε χοντροί στην ψυχή και μας αρέσει.

Αν θες να το φας σωστά, σε κανονική, γκουρμέ ή πειραγμένη βερσιόν, τότε μη ψάχνεις άλλο.

Συνέχιζε να διαβάζεις.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Αγαπημένο Καλλιθεώτικο στέκι το Momo ανοίγει από νωρίς το πρωί για brunch στο οποίο πριν γίνουν της μοδός τα «γκουρμέ» hot dog μας σύστησε πρώτο τα haute dog και μας τρέξανε σαλάκια. Οι επιλογές που έχεις σε λουκάνικο είναι γαλοπούλας ή διπλό πικάντικο, ενώ στις συνταγές ξεχωρίζουν το BBQ με μοτσαρέλα, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι και BBQ σως, το Χαλούμι με ψητό χαλούμι, μανιτάρια και honey mustard και το Vegan Carrot (μη το γελάς, είναι φοβερό!) με καραμελωμένο καρότο ψημένο με μπαχαρικά και ουίσκι, καραμελωμένο κρεμμύδι και honey mustard. Οι τιμές τους από 6€.

Καντίνα Χαμοστέρνας

Παν. Τσαλδάρη, Χαμοστέρνας 55, Ταύρος, τηλ: 697 327 6297

Από το 1993, η καντίνα του Βασίλη στη Χαμοστέρνας έχει χτίσει το κοινό της χάρη στα εκλεκτά εδέσματα που σερβίρει τους ξενύχτηδες. Φημισμένη και ξακουστή για το hot dog της, το ετοιμάζει μερακλίδικα, με βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης κρεμμύδι καραμελωμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο - καρότο και σπιτική, ελαφριά μαγιονέζα. Έχει και με καυτερό χωριάτικο λουκάνικο, πάλι με τα ίδια υλικά. Τιμή στα 4,5€.

Last Row

Θέμιδος 10, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0905

Hot Dog και μπίρες ταιριάζουν τέλεια και το μπιράδικο του Αμαρουσίου το ξέρει πολύ καλά. Έτσι έχει βάλει στον κατάλογό του επιλογές όπως το Ολ Τάιμ Κλάσικ με μπριός, κέτσαπ, μουστάρδα μαγιονέζα και πίκλες, το Χου Λετ Δε Ντογκς άουτ με μπριος, σάλτσα αϊολί, sweet chilli mayo, τηγανιτό κρεμμύδι και coleslaw και το Τέικ Ίτ Τσίζι με σάλτσα BBQ, Τσένταρ, iceberg, pico de gallo και τηγανιτό κρεμμύδι. Οι τιμές τους από 4,5€.

Beauty killed the beast

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0524 0117

@in2life_gr Τι τρώμε και τι πίνουμε στο υπέροχο Beauty killed the Beast του Κεραμεικού #κεραμεικος #μπαρ #μπαρακια #beautykilledthebeast #ελληνικοτικτοκ #τιτρωμε #μπεςφοργιουγαμω #in2life #αθηνα #πηγαινεσταμπαρ ♬ This Is The Life - Sarah De Warren & Charming Horses & Hanno

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του Κεραμεικού και σερβίρει μεταξύ άλλων πληθωρικό brunch και γεύμα, συνοδεία ωραιότατων signature cocktails. Στο μενού θα βρεις και ένα λαχταριστό hot dog, με πατατόψωμο, μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο, μουστάρδα, χειροποίητη spicy ketchup και ξινολάχανο. Η τιμή του στα 8,90€.

Johnie

Λεωφόρος Συγγρού 136, τηλ.: 210 92 46 707

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JohnieHotDog (@johniehotdog)

Στην καντίνα του Johnie θα βρεις κορυφαίο «βρώμικο» για τις δύσκολες ώρες. Εκτός της κλασικής συνταγής με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης, λάχανο, καρότο, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα θα δοκιμάσεις το Corn dog με λιωμένο τσένταρ καρότο, αμερικάνικη σως καλαμποκιού και μαγιονέζα και το Berlin bratwurst με λουκάνικο λευκό γερμανικό Bratwurst, πατάτες τηγανητές crispy, καραμελωμένα κρεμμύδια, Βερολινέζικο κέτσαπ με κάρι, μαγιονέζα και μουστάρδα. Τιμούλες από 4,3€.

Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου

Μιχαλακοπούλου 40, τηλ: 21 0722 9129

Αγαπημένη στάση των ξενύχτηδων πίσω από το Χίλτον, η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου πέρα από κολασμένες κοτομπουκιές, ετοιμάζει και ένα από τα καλύτερα «βρώμικα» hot dog της πόλης. Σταθερή αξία εδώ το Σπέσιαλ, με δύο ψητά ή βραστά λουκάνικα, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα, σκέτο βάλσαμο για την ψυχή και το στομάχι. Τιμές από 4,2€ για το απλό.

Γαλιάντρα

Γιατράκου 4, Μεταξουργείο, τηλ.: 6997172784

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Γαλιάντρα (@galiantra_athens)

Δίπλα στον Μπλε Παπαγάλο, η Γαλιάντρα είναι ίσως η πιο χαριτωμένη meta-καντίνα που έχεις δει, και στο μενού της θα βρεις μικρά street food αριστουργήματα (βλ. κεφτεδάκια), ανάμεσά τους και λαχταριστά hot dog. Σταθερή αξία και αυτό που καταναλώνεται οποιαδήποτε ώρα στιγμή, εκείνο με το χωριάτικο λουκάνικο, πίκλα αγγουριού, τσένταρ και ψιλοκομμένο κρεμμύδι τηγανιτό. Τόσο απλό, τόσο νόστιμο, όπως και το Σπετσοφάι με κόκκινη σάλτσα, πιπεριά, φέτα και ρόκα. Τιμές από 5€.

Abstract Athens

Αρκτίνου 10, Παγκράτι, τηλ.: 6941611619

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Abstract Athens (@abstract_multiverse)

Στην πιάτσα του Παγκρατίου, αυτό το λιλιπούτειο μπαράκι απλώνει τραπεζάκια έξω και σερβίρει σούπερ κοκτέιλ με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, τα οποία συνοδεύονται τέλεια με τα πληθωρικά και ιδιαίτερα hot dog γιατί το ξεροσφύρι κανείς δεν αγάπησε. Πέρα από το Classic με χοιρινό λουκάνικο, κέτσαπ, μουστάρδα και τραγανό κρεμμύδι, στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως το Tropical με λουκάνικο γαλοπούλας, κάρι κέτσαπ, sauerkraut, μάνγκο και τσάιβ, το Raw με μοσχαρίσιο ταρτάρ, τρούφα, berries mayo, λάιμ και τσίλι και το Shrimp με γαρίδα, sriracha, mango mayo, κόλιανδρο και μπέικον. Οι τιμές τους από 5€. 

Serial Grillers

Νεότητος 4, Ηράκλειο, τηλ: 21 0285 0004

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by serialgrillers (@serialgrillers_umami)

Βγάζει… κατά συρροήν λαχταριστές προτάσεις ζουμερού burger για κάθε γούστο και κάθε όρεξη, όμως και τα hot dog του στέκονται επάξια δίπλα στα μπιφτεκόψωμα. Εδώ θα απολαύσεις το κλασικό, με λουκάνικο Φρανκφούρτης βραστό, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα, το BBQ με έξτρα καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ σως και ένα λαχταριστό με pulled pork, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα και τηγανιτό αυγό. Τιμές από 3,8€.

Line

Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 1311

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Line Athens (@line.athens)

Σε ένα ήσυχο στενάκι των Κάτω Πετραλώνων, στο εντυπωσιακό κτίριο που στέγαζε παλιά την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Line έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία μέρη για (street) food, μπραντς και ποτά στην πόλη. Κρυμμένα στον κατάλογο θα βρεις και κάτι εξαιρετικά χοτ ντογκάκια να τα κάνεις μια μπουκιά. Milk Bread με χοιρινό λουκάνικο, δική τους κέτσαπ και μουστάρδα, Carrot Bun με καρότο, δική τους κέτσαπ και καραμελωμένο κρεμμύδι και Seaweed με ψωμάκι φυκιών (!), καλαμάρι, φρέσκο κρεμμύδι και μαγιονέζα εσπεριδοειδών. Τιμές από 4€ για μια μπουκιά (κυριολεκτικά).

Food Str

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ: 2103211003

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Food Str (@food_str)

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στην μίνι πιάτσα που έχει διαμορφωθεί πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Food Str ξενυχτά κάθε βράδυ και στρώνει στομάχια με τα λαχταριστά του μπέργκερ και hot dog. Αγαπάμε ιδιαίτερα το Booze killer με λουκάνικο χοιρινό, μπέικον, κύβους πατάτας, μαγιονέζα και μουστάρδα, το Smoked pork chop με καπνιστό χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και μαγιονέζα και το Chilidog με καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες, τσίλι και μαγιονέζα. Τιμούλες από 3,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v