Παραμυθένια café που σερβίρουν και τέλειο μπραντς

Βγήκαμε για μπραντσότσαρκα για να δούμε τα αυγά με άλλο μάτι και καταλήξαμε σε κουκλίστικα και πανέμορφα café που το κρατάνε ακόμα αληθινό.

Παραμυθένια  café που σερβίρουν και τέλειο μπραντς

Το 2024 μας επισκέφθηκε εδώ και λίγες μέρες κι όλοι ελπίζουμε να μας φερθεί πολύ καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Αφού πήραμε τα απαραίτητα resolutions για τον νέο χρόνο και κουρασμένοι κάπως από τα απανωτά ξενύχτια, αποφασίσαμε να το ρίξουμε στις μπραντσότσαρκες για να μας μπει καλά το νέο έτος; Κάπως έτσι λοιπόν ξαμοληθήκαμε σε παραμυθένια café που ομορφαίνουν τις γειτονιές της πρωτεύουσας με σκοπό να μπραντσάρουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Τέρας

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ.: 21 1418 0653

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του ’30, με κουκλίστικη αυλή που ζεσταίνεται με σόμπες, το Τέρας είναι ένα από τα στέκια εκείνα που έκαναν πέρυσι τη γειτονιά του Νέου Κόσμου το νέο hot spot της Αθήνας. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, και συνεχίζει όλη μέρα με φαγητό, κρασί, ποτά και φανταστικά κοκτέιλ. Aν θες να μπραντσάρεις τότε σου προτείνουμε τα chorizo scrambled eggs σε προζυμένιο ψωμί και το banana toast (με βιολογικό βούτυρο φυστικιού, μπανάνα, φρούτα του δάσους,  καρύδα, βιολογικό σιρόπι αγαύης, προζυμένιο ψωμί). Αν ψάχνεις κι άλλες επιλογές τότε σου έχουμε και το μενού για να διαλέξεις ότι τραβά η ψυχούλα σου. 

Beauty killed the beast

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0524 0117

Στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Κεραμεικού, απλώνει τραπεζάκια και στον γραφικό πεζόδρομο της Παραμυθίας όταν ο καιρός το επιτρέπει, και ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, πρωινά και πεντανόστιμο μπραντς. Eδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις αυγά scrambled με σύγκλινο Μάνης, καμμένο βούτυρο και προζυμένιο ψωμί, Truffle Turkey Sandwich (με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με καπνιστή γαλοπούλα , μαρμελάδα κάστανο, πάστα τρούφας, κατίκι Δομοκού και πράσινη σαλάτα) κι ανοιχτή σπανακοτυρόπιτα με χειροποιητό φύλλο Ηπείρου, αυγό τηγανιτό και φρέσκα μυρωδικά. Εξαιρετικές και οι υπόλοιπες φαγητοεπιλογές που επιμελήθηκε η σεφ Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και κλείνουν το μάτι στη μεσογειακή αλλά και στην ελληνική κουζίνα όπως αντίστοιχα και στο αμερικανικό street food.

Το Beauty Killed the Beast που παρουσιάζεται στο άρθρο αυτό συνεργάζεται με το In2life Club. Τα μέλη του Club δικαιούνται εκπτώσεις. Γίνε μέλος κάνοντας κλικ εδώ και δίνοντας μόνο το email σου.  

Nudibranch

Πραξιτέλους 5Α, τηλ: 210 3231400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nudibranch_Athens (@nudibranch_athens)

Στην Πραξιτέλους των μπαρ και των καφέ, αυτό το μινιατουρίστικο μπραντσάδικο προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε άκρως value for money τιμές για την ποσότητα, στο μικρό και cosy εσωτερικό του. Εδώ θα φας μεταξύ άλλων Croque madame Nudibread γεμιστό με ζαμπόν, edam, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό, Avocado addicted σε ψωμί από χαρούπι με αυγά ποσέ, ντοματίνια κονφί και κρέμα από φρούτα του δάσους, αυγά scrambled με σολομό σε brioche (με 3 αυγά, σολομό και σάλτσα από παντζάρι) και γλυκές αυγoφέτες με κρέμα patisserie, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα σπιτική, φρούτα του δάσους και μπανάνα. Έχουν και ωραία chia puddings για να πάρεις φεύγοντας. Μαζί με καφεδάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ το άτομο.

Το Ρίνι

Ρεθύμνου 8, τηλ.: 2108836781

Το Ρίνι, «δίπλα στο μουσείο» όπως λέει και ο υπότιτλός του, είναι το νέο μαγαζί της σεφ Μαρίνας Χρονά κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο και απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο για να απολαύσεις εκλεκτό πρωινό, αλλά και δείπνο. Μένουμε στο πρώτο και παραγγέλνουμε τα λαχταριστά και πληθωρικά αυγά Shakshuka με ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, μια παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής που πολύ μας αρέσει. Σερβίρονται με χειροποίητα Flatbread, σταμνοτύρι και κόλιανδρο. Οι μπραντσοεπιλογές του καταλόγου ξεκινούν από 8€.

The Brunchers

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, τηλ: 6944200899

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Brunchers (@thebrunchers_athens)

Στου Ψυρρή θα βρεις μπόλικα café για να φας το μπραντς ημών το επιούσιον ωστόσο σου προτείνουμε να βάλεις στο gps σου το στενάκι της Αγίας Θέκλας ώστε να βρεθείς στο The Brunchers που καθημερινά μοσχοβολά μυρωδιές από ολόφρεσκες ζύμες, ψωμάκια και αυγουλάκια σπάνε μύτες. Το κουκλίστικο αυτό café τιμά το όνομά του όπως πρέπει, και σερβίρει στον άνετο εσωτερικό του χώρο αποκλειστικά και μόνο μπραντς σε χορταστική ποσότητα. Ξεχωρίζουν τα άκρως value for money Brunchers Benedict, με μάφιν, τραγανό μπέικον, γαλοπούλα, τρία αυγά ποσέ, σως hollandaise και γλυκιά πάπρικα στα 9,5€.

Little Kook

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LittleKook (@littlekook_)

Το Little Kook κάθε άλλο παρά μικρό είναι και έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο της Πιττάκη σε μια κανονικότατη και σίγουρα ιντριγκαδόρικη ατραξιόν, για κάθε είδους τουρίστα ή Αθηναίο που κάνει… staycation. Αν ψάχνεις ένα café που θα ζωντανέψει τα παραμύθια σου τότε το Little Kook μοιάζει σίγουρη επιλογή αφού εκεί γύρω θα βρεις μαζεμένα μπόλικα ξωτικά με χρυσόσκονη ανά χείρας έτοιμα να σε πασπαλίσουν με χαρούμενες αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Οι μπραντς επιλογές του καταλόγου προσαρμόζονται σε κάθε εποχή (Χριστούγεννα, Halloween και λοιπά themes) και είναι πάντα εκλεκτές και έξτρα χορταστικές.

Ellyz

Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 694 479 6626

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

Το πιο ινσταγκραμικό των ινσταγκραμικών καφέ της Αθήνας αυτή τη στιγμή, είναι μια φωτογενής όαση γεμάτη λουλούδια στους τοίχους, ροζ λεπτομέρειες, μαρμάρινα τραπεζάκια και μωβ καρέκλες. Δύσκολα θα το βρεις άδειο, όμως αξίζει την αναμονή για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, τα λαχταριστά γλυκά, τον… ροζ καφέ και το νοστιμότατο μπραντς του. Eξαιρετικό το Mushroom toast με προζυμένιο ψωμί, ψητά μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας, φουντούκι, ρόκα baby και truffle mayo αλλά και η healthy omelette με ασπράδι αυγού, φρέσκο θυμάρι, μανιτάρια, γαλοπούλα, σπανάκι και κρέμα τυρί. Μαζί με καφεδάκι υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο.

Fairytale

Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 2341

Παραμυθένιο το λέει και το όνομά του αυτό το κουκλίστικο café της Νέας Φιλαδέλφιας έχει έναν συγκλονιστικό χώρο με μπόλικη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων που μοιάζει ιδανικός για να απολαύσεις τις γλυκολιχουδιές σου και να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες που θα κάνουν τους followers σου να εκκρίνουν σαλάκι. Eδώ το μπραντς χορταίνει και πεινασμένο λόχο με τα eggs benedict να κλέβουν την παράσταση και τα pancakes να σε βάνουν σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση απέναντι στον διατροφολόγο σου, που περιμένει το 2024 να είναι η χρονιά σου. Μενού εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v