Έλα να σου πούμε λίγο για brunch σε νεοκλασικά

Ανακαινισμένα νεοκλασικά χάρμα οφθαλμών, φιλοξενούν αυγά χάρμα στομάχων σε αυλές με άρωμα παλιάς Αθήνας.

Έλα να σου πούμε λίγο για brunch σε νεοκλασικά

Έχεις διάθεση νοσταλγίας; Θες να πιείς το καφεδάκι σου σε κτίρια που θυμίζουν κάτι από την αίγλη της παλιάς Αθήνας και να φας τα αυγουλάκια σου σε όμορφους κήπους και αυλές;

Αυτά τα νεοκλασικά σε περιμένουν να δοκιμάσεις εκλεκτό brunch, με ρετρό και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

Philos Athens

Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ: 210 3619163

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Philos Athens (@philos_athens)

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1937, αυτός ο… φίλος, αγαπάει τα αυγουλάκια και τα σερβίρει κάθε μέρα με μεράκι, φινέτσα και στιλ, μαζί με άλλα λαχταριστά πιάτα για μεσημεριανό Στην κομψή ψηλοτάβανη σάλα με τα φυτά εσωτερικού χώρου, θα απολαύσεις μεταξύ άλλων, τα Philos benedict με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise, τα Philos Royale με μαρινάτο σολομό με χαμομήλι και εσπεριδοειδή και τα αυγά ποσέ βιολογικής εκτροφής με φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, ροζ πιπέρι, λάιμ και ελαιόλαδο πάνω σε ψωμί σίκαλης. Υπολόγισε περί τα 12-15€/ άτομο, με καφέ.

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, τηλ: 21 0417 5740

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Belle Amie Piraeus (@belleamiepiraeus)

Με το θαλασσινό αεράκι να σε αγκαλιάζει και με φόντο τη Μαρίνα Ζέας, το Belle Amie στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο σπίτι, με αρχοντικό αέρα και γαλλική φινέτσα, παραμένοντας ανοικτό όλη μέρα για καφέ, φαγητό, ποτό και φυσικά brunch. Στον κατάλογό του θα βρεις καγιανά σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αυγά με ζουμερό μπέικον και ζυμωτό ψωμάκι, ομελέτα με ποικιλία άγριων μανιταριών, γραβιέρα Νάξου και πάστα τρούφας και κρουασάν με γαλλική ομελέτα, με τυρί φέτα και άγρια μανιτάρια. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για ένα brunch με καφεδάκι.

Teras

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)

Στο νεοκλασικό κτίριο του ’30 στον Νέο Κόσμο, ένα όμορφο… τέρας σερβίρει στην πλακόστρωτη αυλή του με τις συκιές και τις μπλε καρεκλίτσες καφέδες, κοκτέιλ και νοστιμότατο brunch αποτελώντας μια ωραιότατη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Στα του brunch, ο λιτός αλλά νοστιμότατος κατάλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυγά σκραμπλ με μανιτάρια, κρέμα μελιτζάνας και θυμάρι σε προζυμένιο ψωμί, bagel με παστράμι, χειροποίητη μαγιονέζα και αγγουράκι τουρσί, Bagel με σολομό και τυρί κρέμα, και κλασική ομελέτα με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι και δυόσμο με φρυγανισμένο ψωμάκι. Υπολόγισε περί τα 10€ για ένα brunch με καφέ.

Νερατζιά

Ζαν Μωρέας 6 & Βεΐκου, Κουκάκι, τηλ: 210 9243025

Στο νεοκλασικό που βρίσκεται στη γωνία Ζαν Μωρεάς και Βεΐκου στο Κουκάκι η Νερατζιά είναι ένα συμπαθέστατο μπιστρό, μια έντονη γαλλική και καλώς εννοούμενη παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, και ωραίο brunch με ελληνικό πρόσημο: τηγανίτες με τυρί φέτα, μέλι, κανέλα και φρουτοσαλάτα, χωριάτικη κασιόπιτα με αποξηραμένα σύκα, κατίκι Δομοκού, κρέμα πετιμέζι και ντοματίνια, open sandwich με προζυμένιο ψωμί, αυγά τηγανιτά, μπέικον, γραβιέρα και λάδι τρούφας και καγιανάς με τριμμένη ντομάτα, φέτα, ρίγανη και προζυμένιο ψωμί συγκαταλέγονται στα highlights. Λογαριασμός στα 10-12€ με καφεδάκι.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου το Beauty Killed the Beast απλώνει τραπεζάκια από νωρίς για λαχταριστό brunch και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τις αυγοφέτες από μπριός, γεμιστές με ζαμπόν και τυρί gruyere με σιρόπι μελιού, τη γλυκιά βάφλα με φρέσκο αβοκάντο και αυγά ποσέ, τις pancakes με κρέμα gianduja και επικάλυψη σοκολάτας, αλλά και την ενδιαφέρουσα βήγκαν επιλογή του σκραμπλ τόφου με μανιτάρια, κρεμμύδι και ντοματίνια σέρι, που σερβίρεται με αβοκάντο. Λογαριασμός στα 12€ το άτομο, με καφεδάκι.

Dalliance House

Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230775

Η Κηφισιά φημίζεται για τα όμορφά της κτίρια, νεοκλασικά και αρχοντικά και σε ένα από αυτά, στο κέντρο της έχει βρει καταφύγιο αυτό το all day bar, με την όμορφη αυλή. Τι θα δοκιμάσεις εδώ για να ξεκινήσεις την ημέρα σου σωστά; Σημείωνε: Αυγά ποσέ με καπνιστό χοιρομέρι σε ψωμί μπριός και sauce hollandaise, αυγά ποσέ σε pancake, με τραγανό προσούτο, καπνιστό χοιρομέρι, μαγιονέζα, edam, και κρέμα παρμεζάνας, αφράτα σκραμπλ σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, κοτόπουλο, με ψητά μανιτάρια και σπασμένο αβοκάντο και χτυπητά αυγά με φρέσκια ντομάτα, chorizo και κρέμα μανούρι-φέτα πάνω σε ζυμωτό ψωμί. Λογαριασμός στα 15€, με καφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v