Στο κέντρο της Αθήνας θα φας το καλύτερο brunch

Πληθωρικά benedict ή καγιανάς; Αλμυρές Pancakes σε βουναλάκι ή open toast με αβοκάντο; Διλήμματα που βρίσκουν λύσεις στα καλύτερα μπραντσάδικα της πόλης.

Στο κέντρο της Αθήνας θα φας το καλύτερο brunch

Αυγά σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό, energy bowls, φρουτοσαλάτες, σάντουιτς με τα πάντα όλα μέσα (και αυγά) και κολασμένα Pancakes για να ανεβάσεις το θερμιδόμετρο στα ύψη.

Τα μπραντσάδικα του κέντρου της πόλης δεν αστειεύονται κι εμείς πιο πεινασμένοι από ποτέ για πρωτεΐνη και υδατάνθρακα πιάνουμε θέση στα καλύτερα.

Picky Brunch & Specialty Coffee

Χριστοκοπίδου 14 &, Ναυάρχου Αποστόλη, Ψυρρή, τηλ: 21 1411 6339

Σε ένα όμορφο σημείο στου Ψυρρή, το Picky ξεκινάει δυνατά τη μέρα του με μονοποικιλιακούς καφέδες που εναλλάσσονται από Βραζιλία, Κολομβία, Γουατεμάλα και αλλού, και πληθωρικό brunch. Στον κατάλογο θα βρεις – και θα φας – το «κουλούρι του Ψυρρή», με γιαούρτι, σχοινόπρασο και πάπρικα, αυγό μάτι, φρέσκια ντομάτα, τριμμένη φέτα και ρίγανη, Picky Avocado Open sandwich με ψωμί ολικής άλεσης, μους αβοκάντο, κολοκυθόσπορο, μυρωδικά, φύτρες ΑΑ και ανάμεικτη σαλάτα, και Pancakes με ομελέτα, σχοινόπρασο, μπέικον, φράουλες, φυστίκια Αιγίνης και maple syrup. Λογαριασμός στα 10-12€ με αυγουλάκια και καφέ.

The Brunchers

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, τηλ: 6944200899

Στο στενό της Αγίας Θέκλας, οι μυρωδιές από ολόφρεσκες ζύμες, ψωμάκια και αυγουλάκια σπάνε μύτες. Το πληθωρικό και The Brunchers τιμά το όνομά του όπως πρέπει, και σερβίρει στον άνετο εσωτερικό του χώρο αποκλειστικά και μόνο brunch. Εδώ θα φας αυγά benedict με μπέικον, παστράμι ή καπνιστό σολομό, κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με χοιρινό λουκάνικο Μυκόνου και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας με δύο αυγά ποσέ, Pancakes με κρέμα φουντουκιού, κάσιους, μπανάνα, σιρόπι σοκολάτας και κουβερτούρα, αλλά και αρκετές βήγκαν επιλογές, όπως φρουτοσαλάτες, γιαούρτια αμυγδάλου ή καρύδας και energy bowls με σπόρους, καρπούς και φρούτα. Λογαριασμός στα 15€ με καφέ.

Kalimeres

Τάκη 14, Ψυρρή, τηλ: 21 1412 9537

Καλημέρες κι από εμάς και καληνότσες, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στέκια για πρωινό στην Αθήνα. Όποια ώρα κι αν περάσεις από το μπραντσάδικο της Τάκη θα βρεις τα τραπεζάκια του γεμάτα με κόσμο που δοκιμάζει κάθε λογής καλούδια για να ξεκινήσει όμορφα και νόστιμα η μέρα. Σημειώνεις: Κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό, κατίκι, σπανάκι, αυγά ποσέ και σως hollandaise, γαλλικό τοστ «τσουρέκι» με φρούτα του δάσους, στο κρουασάν βουτύρου με πραλίνα και μπισκότο, και αλμυρές pancakes με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί, αυγό τηγανητό και πικάντικη μαγιονέζα, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που προσφέρει ο πλούσιος κατάλογος. Μαζί με καφέ υπολόγισε περίπου στα 12€ το άτομο.

Zampanó

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 21 3023 3244

Θυμίζει γαλλικό μπιστρό, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ρουστίκ τραπέζια και γιγάντιες τζαμαρίες και σερβίρει δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, αλλά και λαχταριστό brunch. Στον κατάλογο θα βρεις French Toast με κρέμα γιαουρτιού και σιρόπι σύκου και σταφίδας, χειροποίητη τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι, κρέπα αυγού με μοσχαρίσιο κιμά και γλυκιά γραβιέρα, Bagel Σολωμού με σολομό Gravlax, αγγούρι και τυρί με μυρωδικά και Chivito, ένα παραδοσιακό σάντουιτς από την Ουρουγουάη με μοσχαρίσια μπριζόλα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, ντομάτα και iceberg. Λογαριασμός στα 12-15€ με καφέ.

Τhe Makers

Πραξιτέλους 37, τηλ.: 210 3311 372

Αγαπά τη minimal αισθητική και τη healthy διατροφή, ενώ συνδυάζει το νόστιμο και υγιεινό φαγητό με την ένδυση, πωλώντας ρούχα που κατασκευάζει ως brand. Το Makers είναι πανέμορφο μέσα, και βγάζει τραπεζάκια στην Πραξιτέλους για να δοκιμάσουμε choco porridge με γάλα από σπόρο αρακά και καραμελωμένα πεκάν, waffles με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, pancakes με καραμελωμένα αμύγδαλα και maple syrup, ομελέτα με σπαράγγια, μοτσαρέλα, τσένταρ, manchego τριμμένο και πράσινα φύλλα και στο açai μπολ με φρέσκα μύρτιλα, καρύδα, passion fruits, φυστικοβούτυρο, και βρώμη. Λογαριασμός στα 15-18€ με καφεδάκι.

Nudibranch

Πραξιτέλους 5Α, τηλ: 210 3231400

Λίγο πιο πάνω, αυτό το μινιατουρίστικο healthy bar προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε άκρως value for money τιμές για την ποσότητα, στο μικρό εσωτερικό του. Εδώ θα φας Croque madame Nudibread γεμιστό με ζαμπόν, edam, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό, Avocado addicted σε ψωμί από χαρούπι με αυγά ποσέ, ντοματίνια κονφί και κρέμα από φρούτα του δάσους, αυγά scrambled με σολομό σε brioche (με 3 αυγά, σολομό και σάλτσα από παντζάρι) και γλυκές αυγoφέτες με κρέμα patisserie, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα σπιτική, φρούτα του δάσους και μπανάνα. Λογαριασμός στα 10-12€ με καφέ.

Begg for Egg

Περικλέους 30, Σύνταγμα, τηλ: 2117404398

Σταμάτα να παρακαλάς για αυγά. Θα τα βρεις όλα, σε κάθε λαχταριστή εκδοχή σε αυτό το street… brunch στο Σύνταγμα, το οποίο ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό. Από εδώ θα πάρεις στο χέρι αλλά και σε τραπεζάκι αν θες να κάτσεις Sandwich Mr. Begg με ψωμί brioche, scrambled eggs, μαρμελάδα φράουλα, σχοινόπρασο, Begg for Egg σως (ελαφρώς πικάντικη με μαγιονέζα) και Egg σως (ελαφρώς γλυκιά με μαγιονέζα), Salmon jar με σολομό, scrambled eggs, αβοκάντο και ντοματίνια, σαλάτα με μπρόκολο, κρεμμύδι, αυγό βραστό, μήλο, cranberry, φυστίκια αράπικα και σιρόπι σφενδάμου και Sandwich chicken tenders με κοτόπουλο, μπέικον, τσένταρ, αυγό τηγανητό, τραγανό κρεμμύδι, σως αβοκάντο και Begg for Egg σως. Λογαριασμός στα 8-10€, με καφέ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v