Brunch σε Παγκράτι και Καισαριανή

Κροκ μαντάμ ή κροκ μεσιέ; Ομελέτα ή αυγά μπένεντικτ; Στα καλύτερα brunch-άδικα Παγκρατίου και Καισαριανής θα μάθεις τη σωστή απάντηση.

Brunch σε Παγκράτι και Καισαριανή

Εδώ και λίγα χρόνια το brunch έχει μπει στις ζωές μας και πολύ καλά κάνει αν ρωτάς την αποψάρα μας. Ολοένα και περισσότερα all day café bars εντάσσουν στο μενού τους άλλοτε healthy κι άλλοτε κολασμένα τσιμπολογήματα κι η αλήθεια είναι ότι τα απολαμβάνουμε δεόντως. Αν μάλιστα ζεις, συχνάζεις ή κινείσαι προς Παγκράτι και Καισαριανή μεριά θα έχει διαπιστώσει κι η αφεντιά σου ότι στις γειτονιές τους παίζει σοβαρή brunch-οκατάσταση. Αν πάλι όχι μην χολοσκάς, εμείς είμαστε εδώ κι ετοιμάζουμε για πάρτη σου λίστα με όλες τις επιβεβλημένες στάσεις που πρέπει να κάνεις σαν βρεθείς στα μέρη τους.

Πάπια

Αυτομέδοντος 4, Παγκράτι τηλ.: 2111119558

Η Πάπια είναι ένα urban παρεΐστικο παγκρατιώτικο στέκι που ξεχωρίζει ανάμεσα στα πιο κουλ καφέ της πόλης. H φάση εδώ είναι all day και όπως… παπάζουν οι θαμώνες της δύσκολα θα βρεις πιο χαλαρωτικό και cozy σημείο για να πιείς το καφεδάκι σου αλλά και να τσιμπολογήσεις εξαιρετικές brunch επιλογές. Oι σαλάτες και τα healthy bowls κάνουν δικαιολογημένα χαμό όπως και τα υπόλοιπα σνακ του καταλόγου για να τσιμπολόγησεις εσύ κι η όχι και τόσο χορτάτη παρέα σου.

Blind Spot

Ευφράνορος 22, Παγκράτι, τηλ.: 21 0701 5594

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Blind Spot (@theblindspot_)

Το Blind Spot είναι το νέο παγκρατιώτικο talk of the town χάρη στο λαχταριστό και έξτρα ψαγμένο brunch του, μπροστά στο οποίο βαρούν υποκλίσεις όλα τα social media. To açaí bowl (γιαούρτι στραγγιστό, açaí, μέλι, μπανάνα, γκρανόλα, φρέσκα μαύρα μούρα και σπόροι chia), τα eggs benedict royal (ψωμί milkbread, 2 αυγά ποσέ, φρέσκος μαριναρισμένος σολώμός gravlax, BS μους αβοκάντο, τυρί κρέμα, hollandaise σάλτσα) και το BBT Sando (ψωμί Brioche, προσούτο cotto, φύλλα παρμεζάνας, chutney αχλάδι και τυρί κρέμα) κλέβουν δικαιολογημένα την παράσταση ενώ ο καγιανάς του Blind Spot είναι από τους καλύτερους της πιάτσας.

Καφέ Βαρνάβα

Πλατεία Βαρνάβα 1, τηλ: 2107017008

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βαρναβα Καφε (@varnavacafe)

Εδώ η φάση είναι νοσταλγική αφού η με την καλή έννοια παλιακή και ρετρό διακόσμηση φέρνει στον νου άλλες εποχές, τότε που τα αστικά καφενεία ζούσαν στιγμές δόξας. Από την άλλη το μενού του Καφέ Βαρνάβα στην αγαπημένη πλατεία του Παγκρατίου δεν είναι καθόλου ρετρό, αφού συμπεριλαμβάνει αλμυρές και γλυκές brunch δημιουργίες που θα εξιτάρουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο, χαρίζοντάς του ένα χορταστικό κι ιδιαίτερα νόστιμο γεύμα. Μια δοκιμή θα πείσει και τον Άπιστο Θώμα που ίσως κρύβεις μέσα σου.

Mama Says

Χίου 1, Καισαριανή, τηλ. 2107251991

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mama Says (@mamasays_athens)

Το Mama Says το αγαπάμε για πολλούς λόγους κι όχι μόνο επειδή μας θυμίζει τις διδαχές της μάνας μας. Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, πάμε πρόσω ολοταχώς στην υπέροχη αυλή του και πιάνουμε θέση από νωρίς για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, ή κάποιο άλλο από τα ζεστά ή κρύα ροφήματα του καταλόγου (εξαιρετικές κι οι σπιτικές λεμονάδες). Όσοι φτάσουν πεινασμένοι δεν θα μείνουν στιγμή παραπονεμένοι αφού τα scrambled αυγά με μπέικον, τοματίνια, baby σπανάκι και παρμεζάνα, κι η “ελληνική” εκδοχή των αυγών με φέτα, γραβιέρα, ντομάτα και πιπεριές θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Στις σπεσιαλιτέ του Mama Says συμπεριλαμβάνονται φυσικά η τσιαπάτα με προσούτο, παρμεζάνα, baby ρόκα, λιαστή ντομάτα και γλυκιά μουστάρδα αλλά και τα θεόρατα γλυκά pancakes για όσους θέλουν να το ζήσουν μέχρι τέλους.

Kayu Athens

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 232, Καισαριανή, τηλ: 21 0010 6403

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kayu (@kayu.athens)

Μοντέρνο και μίνιμαλ, με όμορφη αυλή με ψηλά φυτά και ξύλινα τραπέζια, το Kayu βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δάσος της Καισαριανής κι είναι ένα all day bar με τα όλα του. Άλλοι το προτιμούν για τον πρώτο καφέ της ημέρας κι άλλοι κοκτεϊλάρουν μέχρι αργά στα μέρη του. Άπαντες ωστόσο υποκλίνονται στο πεντανόστιμο brunch του και πολύ καλά κάνουν αφού σαν τα αλμυρά pancakes κοτόπουλο πανέ, καραμελωμένο κρεμμύδι, λιωμένο cheddar και ρόκα και το Monte Christo (αυγόφετες με χειροποίητο ζαμπόν, emental, καραμελωμένο κρεμμύδι και μυρωδικά) του δύσκολα θα βρεις αλλού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v