Γιατί δεν πειράζει να μην ταξιδεύεις Χριστούγεννα

Θα κάνεις γιορτές στην πόλη και ζηλεύεις τους φίλους που φεύγουν ταξιδάκια; Σου έχουμε όλους τους λόγους να σταματήσεις.

Γιατί δεν πειράζει να μην ταξιδεύεις Χριστούγεννα

Δεν είναι μόνο ο σοφός λαός που λέει «Χριστούγεννα στην πόλη» (και Πάσχα στο χωριό, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). Είναι και όλοι οι λόγοι που σου μαζέψαμε, να χαίρεσαι που θα κάνεις γιορτές στην Αθήνα –και όχι δεν πρόκειται περί «παρηγοριάς στον άρρωστο». Δύο παροιμίες στην ίδια παράγραφο θα πήγαινε πολύ.

Οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, το κόστος των ταξιδιών είναι στο μισό και βγάλε

Εντάξει, ίσως να εξαιρείται ο Αύγουστος στις Κυκλάδες, αλλά και πάλι: Τα αεροπορικά των Χριστουγέννων τα πληρώνεις μια περιουσία, λόγω του καταραμένου νόμου προσφοράς και ζήτησης, που λέει πως όσο περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν ταυτόχρονα, τόσο αυξάνονται οι τιμές. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις άδεια τον Γενάρη, για τον ίδιο προορισμό θα πληρώσεις το ένα τρίτο της τιμής του αεροπορικού –αν μιλάμε για δημοφιλή προορισμό, και το ένα τρίτο της τιμής του ξενοδοχείου.

Αν δουλεύεις σε γραφείο, πιθανότατα δεν θα πήξεις τις μέρες των γιορτών

Η φρενίτιδα που επικρατεί στο εμπόριο αφήνει κατά κανόνα τις υπόλοιπες δουλειές ανέγγιχτες. Με το που το ημερολόγιο δείξει 20 Δεκεμβρίου, οι ρυθμοί που επικρατούσαν τον υπόλοιπο μήνα πέφτουν κατακόρυφα. Και κάπως έτσι, είναι πιθανό να απολαύσεις χαλαρές μέρες στη δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να τις χρεωθείς άδεια.

Οι γιορτές είναι οικογενειακή αγαπησιάρικη υπόθεση

Ξανασκεφτήκαμε το «οικογενειακή» του μεσότιτλου, γιατί οικογένεια για τον καθένα μας είναι οι άνθρωποι που αγαπάει: Για κάποιους είναι όντως το 100μελες σόι τους, για άλλους οι δύο πιο στενοί του φίλοι, για άλλους η παρέα από το πανεπιστήμιο, που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να βρίσκεται σε απαρτία γιατί όλοι τρέχουν με χίλιες δύο δουλειές. Οι γιορτές είναι για να τις περνάς με τους ανθρώπους σου, και οι πιθανότητες να μπορούσατε να φύγετε όλοι μαζί ταξίδι είναι μάλλον μικρές.

(Θα το πούμε και ας πέσουν να μας φάνε) Τα περισσότερα χωριά τα Χριστούγεννα είναι μίζερα

Πλην ελαχίστων –και πανάκριβων– εξαιρέσεων, το σκοτάδι και το κρύο όταν συνδυαστούν με τις ανεπαρκείς υποδομές των ορεινών χωριών στην Ελλάδα εγγυώνται μάλλον το αντίθετο των μαγικών Χριστουγέννων: Μια πλατεία στολισμένη με ξεθωριασμένα λαμπιόνια που ερημώνει από τις 5 το απόγευμα, και το ισόγειο ενός ξενώνα που εκτελεί χρέη αίθουσας ρεβεγιόν, με την τηλεόραση σε κάποια γωνία να παίζει το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Κράτα τα λεφτά σου για την άνοιξη, που το ίδιο χωριό θα είναι στα καλύτερά του.

Το δώρο των Χριστουγέννων θα πιάσει καλύτερο τόπο

Από το να πάρεις δωράκια για τους φίλους σου μέχρι εκείνο το τζιν που ζαχαρώνεις από το καλοκαίρι, μέχρι να κλείσεις τρύπες πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας και λογαριασμούς που συσσωρεύονται, υπάρχουν πολλές χρήσεις για το δώρο των Χριστουγέννων καλύτερες από το να το δώσεις ολόκληρο στον προαναφερθέντα ξενώνα (αυτόν με το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ). Και αν είσαι των φρονίμων παιδί, ή τα ‘χεις καλά με τον Άγιο Βασίλη, δεν ξέρεις, όλο και κάποιο 100άρικο μπορεί να μπει στην άκρη για τις εκδρομές του 2024 που –δεν ξέρουμε αν το τονίσαμε αρκετά– θα είναι απείρως καλύτερες από αυτές των Χριστουγέννων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v