Π55: Πήγαμε στο πρώτο co-working space με θέα Ακρόπολη

Το Π55 δεν είναι το co-working space που έχεις συνηθίσει. Βρίσκεται στον Κεραμεικό, βλέπει Ακρόπολη, έχει δικό του café εστιατόριο και εξαιρετικές τιμές.

Π55: Πήγαμε στο πρώτο co-working space με θέα Ακρόπολη

Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα κτίρια του Κεραμεικού, το ροζ νεοκλασικό που αποκλείεται να μην έχεις προσέξει βολτάροντας στη γειτονιά, το Π55 είναι πολλά περισσότερα από έναν ακόμη χώρο για να δουλέψεις τις μέρες που βαριέσαι την τηλεργασία. Είναι σημείο συνάντησης, θερμοκοιτίδα ιδεών και κουλ γραφείο απ’ αυτά που ζηλεύεις στις γνωστές φωτογραφίσεις της Google, τρία σε ένα. Και κοιτάζει και στα μάτια την Ακρόπολη. Τι έχεις να πεις τώρα, Google;

Πώς είναι να δουλεύεις σε νεοκλασικό;

Πηγή έμπνευσης, αν θέλεις την σύντομη απάντηση. Αν την προτιμάς με περισσότερα λόγια, θα προσθέσουμε πως, με το που περνάς την πόρτα του Π55, αντιλαμβάνεσαι μια φιλική ηρεμία στον χώρο: Σίγουρα έχει ησυχία –πώς θα δούλευες αλλιώς;– δεν είναι όμως αυτή η κομμάτι άβολη ησυχία των βιβλιοθηκών. Είναι μάλλον η καθησυχαστική ηρεμία ενός βροχερού απογεύματος το οποίο περνάς διαβάζοντας με φίλους. Αυτή η αίσθηση της κοινότητας και της εγγύτητας, πως το να είμαστε απορροφημένοι ο καθένας στα δικά του μάλλον ενισχύει παρά αποκλείει την άνεση να πούμε στο ενδιάμεσο καμιά ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Με το που ανεβαίνεις στον πρώτο όροφο, αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό: Τα μεγάλα, ευρύχωρα γραφεία μπορεί να απέχουν αρκετά μεταξύ τους ώστε να μην σε αποσπούν κινήσεις ή θόρυβοι όταν δουλεύεις, ανάμεσά τους όμως, ένα γλυκύτατο σαλονάκι με καναπέδες σε κυκλική διάταξη, και μία πολυθρονένια κούνια που κρέμεται από το ταβάνι ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση και κάνουν τα διαλείμματα επιτακτικά.

Η ίδια ιδέα επαναλαμβάνεται στην κουζίνα του δεύτερου ορόφου, με τα μεγάλα τραπέζια της να φέρνουν στο νου κάτι από αμερικάνικες ταινίες για φιλίες που γεννιούνται τη στιγμή που κάποιος πλησιάζει κρατώντας ένα δίσκο μεσημεριανού και ρωτά αν μπορεί να καθίσει. Η κουζίνα είναι κοινόχρηστη, έχει ψυγείο, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και φούρνο μικροκυμάτων για το φαγητό που θα φέρεις από το σπίτι, γαλλικό καφέ πάντα ζεστό και διαθέσιμο για όλους, και (αγαπημένη λεπτομέρεια) βρύση με επιλογή για ανθρακούχο νερό.

Μιλώντας για φαγητό…

Το Π55 είναι επίσης το μόνο co-working space στην Αθήνα με δικό του café εστιατόριο, για τα μάτια του οποίου αξίζει να «ξεχάσεις» να φέρεις φαγητό από το σπίτι. Φωτεινό και πανέμορφο, βρίσκεται στο ισόγειο και αποπνέει έναν αέρα φιλόξενης πολυτέλειας, με τις μεσοπολεμικές λεπτομέρειες που κυριαρχούν σε ολόκληρο το κτίριο να γίνονται εδώ ακόμα πιο εμφανείς: Καθαρές γραμμές, εντυπωσιακές καμάρες, σικάτοι πολυέλαιοι που κάνουν ωραία αντίθεση με τα παιχνίδια πάνω στα τραπέζια (από jenga και χρωματιστούς κύβους του Ρούμπικ μέχρι ξύλινες αρχαιοελληνικές βερσιόν της τρίλιζας) φτιάχνουν το σκηνικό.

Στο δε μενού συναντάμε προτάσεις σαν τα φρεσκοφουρνισμένα μάφιν, τις τραγανές κις λορραίν, τα φρέσκα ζυμαρικά με πέστο και ντομάτα, και το μαριναρισμένο κοτόπουλο που σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και είναι η ιδανική πρόταση για ελαφρύ μεν, χορταστικό δε μεσημεριανό, που θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια να συνεχίσεις χωρίς να σε βαρύνει. Κι όταν τελειώσεις τη δουλειά, θα επιστρέψεις εδώ για να κλείσει η μέρα όπως πρέπει: Με ένα αριστουργηματικό signature κοκτέιλ, σαν το ομώνυμο Π55 με apple gin, βερμούτ και λικέρ περγαμόντο (12€) ή ένα απλό ποτό (από 6€).

Ακρόπολη μου τάξατε, κι Ακρόπολη ακόμα δεν έχω δει

Είναι που δεν έχεις πάρει ακόμα το ασανσέρ να ανέβεις στον τέταρτο όροφο, και να πιάσεις ένα από τα τραπεζάκια στην ταράτσα, που είναι διαμορφωμένη σαν κουλ μπαράκι με ελιές και άλλα μικρά δεντράκια που φωτίζονται τα βράδια αριστοτεχνικά. Από εδώ, η θέα στην Ακρόπολη είναι φαντασμαγορική, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος που βάφει χρυσοκόκκινα τα νερά της μικρής πισίνας στην άκρη της ταράτσας (διακοσμητική είναι, σε βλέπουμε που ονειρεύεσαι βουτιές μες στο καταχείμωνο). Αν ωστόσο πετύχεις χειμωνιάτικη λιακάδα, κανείς και τίποτα δεν σε εμποδίζει να πάρεις το λάπτοπ σου και να κάτσεις να δουλέψεις εδώ, χαζεύοντας την Ακρόπολη από τη μία και το μεγαλειώδες χάος της Αθήνας από την άλλη.

@in2life_gr Το Π55 βρίσκεται Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό και είναι το τέλειο co-working space με θέα Ακρόπολη #coworkingathens #officelife #γραφειο #ελληνικοτικτοκ #κεραμεικος #fyp #μπεςφοργιου #αθηνα #αθηνα🏛greece ♬ We Fell In Love In October - ⭐️

Μπορώ να κάνω και τις συναντήσεις μου εδώ;

Εννοείται. Στον δεύτερο όροφο θα βρεις τα έξι meeting room, βαφτισμένα με ονόματα αρχαίων επιστημόνων και φιλοσόφων (από τον Ευκλείδη στην Υπατία, δυο βήματα δρόμος) και εξοπλισμένα με κάθε πιθανή και απίθανη τεχνολογία που μπορεί να χρειαστείς. Αν πάλι τα meeting σου τα κάνεις online, και χρειάζεσαι απλώς ησυχία και ιδιωτικότητα, πλάι στα γραφεία του δεύτερου ορόφου, θα βρεις ηχομονωμένα booth, με χώρο για το λάπτοπ σου, για να κάνεις τις τηλεσυσκέψεις σου με την άνεσή σου.

Τι πληρώνω για όλα αυτά;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πακέτα, ανάλογα τις ώρες που θέλεις να μείνεις και το πού θέλεις να δουλέψεις. Το οικονομικότερο όλων είναι το On the Go Pass, που κοστίζει 2€ το δίωρο, και σου δίνει πρόσβαση στο café και την ταράτσα (και φυσικά στο ταχύτατο WiFi). Για να μείνεις σε αυτούς τους χώρους όλη την ημέρα, από τις 9.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ, θα πληρώσεις 10€, ενώ για το Co-Working Pass με δικό σου γραφείο η τιμή είναι 17€ το εξάωρο (9.00-15.00 ή 15.00-21.00) ή 30€ το δωδεκάωρο (9.00-21.00). Οι συγκεκριμένες τιμές ισχύουν για το 2023, και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Κατόπιν συνεννόησης, μπορείς να έρθεις να δουλέψεις το βράδυ, να κανονίσεις μια συνάντηση στις αίθουσες συσκέψεων, να οργανώσεις μια εκδήλωση στο café ή στο roof garden, να αγοράσεις μηνιαία συνδρομή με εικονική διεύθυνση για την start-up σου, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δεις αναλυτικά εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v