Τέλεια εστιατόρια για να κλείσεις χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
Σπέσιαλ μενού, γιορτινή ατμόσφαιρα και value for money χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε 5 αγαπημένα εστιατόρια στο κέντρο και τα προάστια.

Σπέσιαλ μενού, γιορτινή ατμόσφαιρα και value for money χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε 5 αγαπημένα εστιατόρια στο κέντρο και τα προάστια.
Η γιορτινή ατμόσφαιρα της στολισμένης Αθήνας μας βάζει σε πειρασμό για μια χριστουγεννιάτικη εξτραβαγκάντζα, και ρίχνουμε μια ματιά στο μενού αγαπημένων αθηναϊκών εστιατορίων που έχουν να προτείνουν άκρως δελεαστικά μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων. Φρόντισε μόνο τις κρατήσεις σου νωρίς.
Thissio View
Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ.: 21 0347 6754
Ένα φανταστικό μενού πέντε πιάτων με φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη έχει να προτείνει το αγαπημένο εστιατόριο του Θησείου. Στα χαϊλάητ του μενού περιλαμβάνεται ένα ρολό χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, γραβιέρα Κρήτης και πιπεριές τρικολόρε, που σερβίρεται με πατάτα hasselback, λάδι δυόσμου και σάλτσα λεμονοθύμαρου. Το δε επιδόρπιο είναι τραγανό φύλλο σφολιάτας με κρέμα κάστανου, χώμα σοκολάτας και σάλτσα μούρων. Η τιμή για το μενού πέντε πιάτων είναι 65€ το άτομο. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2103476754.
Green Park
Άλσος Βεΐκου, τηλ.: 210 2916650
Ένα απολύτως value for money μενού προτείνει για τα φετινά Χριστούγεννα το Green Park, στο καταπράσινο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ζωντανή μουσική, ενώ στα του μενού ξεχωρίζουμε το γιορτινό μοσχάρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα, την τηγανιά του βουνού με φιλέτο χοιρινό και κοτόπουλο, λουκάνικο Μυκόνου και πιπεριές, που αρωματίζεται με θρούμπι και θυμάρι, και το σουφλέ με πέννες, τυριά και μπέικον. Συνοδεία κρασιού (μία φιάλη ανά δύο άτομα) το μενού κοστίζει 42€ το άτομο. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 2916650.
Tamarind
Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 0522 5945
Πάμε τώρα σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το αγαπημένο μας ταϊλανδέζικο εστιατόριο της Αθήνας, το Tamarind του Μεταξουργείου, διοργανώνει ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, με μπουφέ ταϊλανδέζικης κουζίνας από τη Chef Mrs Lee. Κατάλληλη μουσική, για ζευγαρωτούς χορούς της εποχής του, δηλαδή ευρωπαϊκό ταγκό, ανάλαφρα βαλσάκια, παλιούς τζαζ ήχους, σουϊνγκ και διάφορα παρεμφερή από τη DJ Nua. Το κόστος του μπουφέ, με ένα ποτό καλωσορίσματος και απεριόριστη ποσότητα ταϊλανδέζικων εδεσμάτων και γλυκών, ανέρχεται στο ποσόν των 40€ το άτομο. Η χωρητικότητα είναι περιορισμένη, γι’ αυτό κάνε έγκαιρα την κράτησή σου στο 2105225945.
Yellow
Κρήτης 27 και Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ.: 211 411 0962
Δεν έχει μόνο το κέντρο την χάρη. Το υπέροχο εστιατόριο της Κηφισιάς έχει να προτείνει ένα συναρπαστικό μενού έξι πιάτων, που περιλαμβάνει σούπα με κολοκύθα αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο και καραμελωμένα κάστανα, τάρτα σολομού με πράσο, chives και πέρλες λεμονιού, ριζότο με ψημένο παντζάρι και κατίκι Δομοκού και μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας, σάλτσα κόκκινου κρασιού και φρούτα του δάσους. Η τιμή για έξι πιάτα είναι 64€ το άτομο. Αναλυτικά το μενού εδώ.
Pere Ubu
Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8941450
Από τον βορρά πάμε στον νότο, για να δοκιμάσουμε ένα μενού πέντε πιάτων με αναφορές στη γαλλική κουζίνα, στο πάντα αγαπημένο Pere Ubu. Ξεκίνημα με σούπα βελουτέ με σελινόριζα, τρούφα, καπνιστό χοιρινό και αμύγδαλο, συνέχεια με Gnocchi Parisienne με ανάμεικτα μανιτάρια και σως μαδέρα, και για κυρίως πιάτο μοσχάρι Chateaubriand en Croûte, με πατάτα και τρούφα, εσαλότ confit, sherry και κόκκινο κρασί. Αν προτιμάς, υπάρχει και vegan εναλλακτική, μανιτάρια Bourguignon σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με vegan bacon, κρεμμυδάκια, καρότα και πουρέ πατάτας. Η τιμή είναι 70€ το άτομο για το μενού των πέντε πιάτων με welcome drink. Αναλυτικά το μενού εδώ.