Σε αυτά τα μέρη της Αθήνας θα φας σαν γνήσιος Νεοϋρκέζος

Ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης και γεύσεις αμερικάνικες σε κάθε πιθανό συνδυασμό για τον ουρανίσκο σου και μόνο, σε μέρη αθηναϊκά που σε ταξιδεύουν στην μητρόπολη των ΗΠΑ.

Σε αυτά τα μέρη της Αθήνας θα φας σαν γνήσιος Νεοϋρκέζος

Θέλεις να φας σαν ένας Αμερικάνος, αλλά σου αρέσει στα κρυφά και ο Μητροπάνος; Η Αθήνα έχει μέρη με ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικη, από εστιατόρια μουσείων που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο MoMA, μέχρι κλασικά μπεργκεράδικα, εστιατόρια… ποτοαπαγόρευσης και ροτισερί διακοσμημένες με το χαρακτηριστικό καφέ/μαύρο τουβλάκι.

Κλείσε θέση και του χρόνου κανόνισε το ταξίδι σου στο κέντρο της Γης (τη Νέα Υόρκη δηλαδή)

Minnie the Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641686

Mαγαζί που ξεχωρίζει από τα κλασικά bar restaurant, το Minnie the Moocher είναι ένας χώρος με χαρακτήρα: από τη διακόσμηση και το μενού, μέχρι τη μουσική και την πληθωρική λίστα των spirits όλα είναι προσεγμένα. «Η Μίνι η Τρακαδόρισσα» κοσμεί το εσωτερικό της με διακοσμητικές πινελιές που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης των 30s, με άνετους δερμάτινους καναπέδες, ξύλινα σταντ και περίτεχνα σκαμπό, παλιά γραμμόφωνα, ρετρό καθρέφτες στους τοίχους και μαύρο τούβλο περιμετρικά του μπαρ. Το μενού συνδυάζει το διεθνές comfort food, με κάποια πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας: δοκίμασε Beetroot Salad με baby σπανάκι, κράνμπερι, καρύδια και τραγανό κατσικίσιο τυρί, πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια πορτσίνι και φύλλα παρμεζάνας και πικάνια, η οποία σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα πράσινου πιπεριού. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, από 30-35€ το άτομο.

Queen Bee

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0720 9933

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Bee (@queenbee.athens)

Λατρεμένο μπραντσάδικο το Queen Bee διδάσκει απρόσκοπτα την τέχνη του καλού πρώτου γεύματος που κάθε κάτοικος της Νέας Υόρκης θα εκτιμούσε για να ξεκινήσει σωστά τη μέρα του. Η κομψή σάλα του με την ανοιχτή κουζίνα, αναδύει μια αστική γοητεία που ταιριάζει απόλυτα με τον κατάλογο, στον οποίο βρίσκεις ψωμιά και αρτοποιήματα από τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Kamel Saci, κορυφαίο κρουασάν, αλλά και ένα λαχταριστό μπραντς, σχεδιασμένο από τον Sal Lamboglia, δημοφιλή σεφ της νεοϋορκέζικης εστιατορικής σκηνής. Δοκίμασε ποσέ αυγά με baby ρόκα και σάλτσα hollandaise, ψωμί μπριός με scrambled eggs, καραμελωμένο κρεμμύδι και παλαιωμένο τσένταρ και avocado toast με χωριάτικο ψωμί με προζύμι με αυγά Any Style και βιολογικό αβοκάντο. Θες μεσημεριανό; Θα βρεις ωραιότατα μπέργκερ, όπως το Queen Bee με μοσχάρι Wagyu, καραμελωμένα κρεμμύδια και burger sauce με μαγιονέζα. Λογαριασμός για ένα πλήρες brunch με καφεδάκι των Νεοϋορκέζων micro-roasters For Five στα 20-25€.

SpitJack

Σκούφου 10, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0331 6003

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spit Jack (@spitjack_rotisserie)

Στη ροτισερί του Συντάγματος, η ατμόσφαιρα σε μεταφέρει κατευθείαν σε Νεοϋορκέζικο κρεατάδικο: σταρ του Χόλιγουντ με τατουάζ στους τοίχους, νέον επιγραφές σε έντονο κόκκινο χρώμα αλλά, κόκκινο μάρμαρο και στο φόντο… οι σούβλες που γυρίζουν και σε υπνωτίζουν. Στο πρόσφατα ανανεωμένο Spitjack, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί το αχτύπητο τρίπτυχο κριτσανιστή πορκέτα-ζουμερή πάπια-λιχούδικα κοτοπουλάκια, όλα σουβλιστά, ενώ το μενού πλέον περιλαμβάνει και μοσχαρίσια μάγουλα σερβιρισμένα με αφράτο πουρέ πατάτας με τρούφα, Sweet Tomato Burrata με τπολύχρωμα τοματίνια, ρίγανη, κρεμμυδάκι, κάπαρη, πιπεριές και δυόσμο, πληθωρικό mac ‘n’ cheese με τραγανό μπέικον, παρμεζάνα, κρεμμύδι και panko, και πικάνια από Black Angus που καταφτάνει στο τραπέζι με μια gremolata φρέσκων μυρωδικών. Άσε και λίγο χώρο για γλυκάκι: την περίφημη Spicy Chocolate Soup του Spit Jack με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Λογαριασμός στα 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

B&E Goulandris Café-Restaurant

Ερατοσθένους 13 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Γουλανδρή), Παγκράτι, τηλ: 2107562895

Σε ένα «κρυφό» όροφο στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι, μια κομψή, καλυμμένη αυλή με πάγκους και ξύλινα τραπεζάκια σε τηλεμεταφέρει σε κάποιο αντίστοιχο χώρο καλλιτεχνικής και γευστικής φύσης της Νέας Υόρκης, όπου ο Γούντι Άλεν θα έπιανε (μόνος του) κουβέντα. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι ένα γεύμα εδώ μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με μια περιήγηση στο Μουσείο, ώστε να χορτάσεις Τέχνη ενώ κλείνεις την επίσκεψη με πιάτα που έχουν την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου. Στον κατάλογο θα βρεις σαλάτα με βιολογικό κοτόπουλο, λιαστή τομάτα, μανιτάρι, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, kale και dressing από σινάπι και λουΐζα, τάρτα με γραβιέρα Κρήτης, ριζότο μανιταριών με βασιλομανίταρα, άγρια μανιτάρια, κατίκι Δομοκού και παλαιωμένο καραμελωμένο βαλσάμικο και ταλιατέλες με τρυφερές μπουκιές από βιολογικό κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκα μανιτάρια, κουκουνάρι και βασιλικό. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30€ το άτομο.

Smash’n Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ: 210 724 9802

Αμερική και μπέργκερ πάνε πακέτο, και το Smash’n Bun ειδικεύεται στο smashed μπέργκερ: το μπιφτέκι δηλαδή που όταν πατάει πάνω στην καυτή πλάκα για να ψηθεί, πατικώνεται με πρέσα κι έτσι γίνεται τραγανό απ’ έξω, ενώ μέσα μένει ζουμερό. Με το που θα περάσεις το κατώφλι του προσεγμένου αυτού στρητφουντάδικου οι μυρωδιές σπάνε μύτες και ο χώρος είναι διακοσμημένος ως ένα μοντέρνο αλλά και ρετρό American Style μπεργκεράδικο, από εκείνα που θα πιάνανε θέση οι ήρωες του Ταραντίνο. Τι τρώμε εδώ; Teddy’s Classic (με potato bun, iceberg, ντομάτα, βιολογικό τσένταρ, πίκλες και SNB sauce), Smokey (με μπέικον, κρεμμύδι, βιολογικό cheddar και χειροποίητη σος bbq), αλλά και το πληθωρικό The Big Smash αν πεινάς πολύ (με διπλό μπιφτέκι dry aged, πίκλες, iceberg, κρεμμύδι, τσένταρ, SnBκαι yellow bbq σος). Θες κι άλλα; Δοκίμασε το καταπληκτικό χοτ ντογκ με χειροποίητο wagyu λουκάνικο, και τα λαχταριστά grilled cheese sandwiches, ή ένα Korean fried chicken να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με μπίρα στα 20-25€ το άτομο.

Hard Rock Café

Αδριανού 52, Θησείο, τηλ: 21 0324 5170

Aποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις αμερικάνικες γεύσεις μετά από τη βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας, και με το που μπαίνεις στο εντυπωσιακά διακοσμημένο εσωτερικό του είναι σαν να τηλεμεταφέρεσαι σε ένα αμερικάνικο bar-restaurant παλιάς κοπής: κιθάρες (σπασμένες και μη) και αφίσες στους τοίχους, ατμοσφαιρικά φωτιστικά και η αίσθηση του fun διάχυτη. Στον κατάλογό του θα βρεις boneless wings (τραγανά μπούτια κοτόπουλου σερβιρισμένα με σπιτική BBQ σος, σέλερι sticks και σος μπλε τυριού), steak salad (με ψητή μπριζόλα, πάνω σε μία στρώση μείγματος, λαχανικών, vinaigrette μπλε τυριού, κόκκινα κρεμμύδια pickled, κόκκινες πιπεριές, κομματάκια μπλε τυριού, ντομάτες και τραγανές τηγανητές λωρίδες κρεμμυδιού), Smokehouse BBQ combo (με baby back ribs, κοτόπουλο και τρυφερά καπνιστά κομμάτια χοιρινού) και άλλα τέτοια ωραία. Συνοδεύεις με κάποιο εκλεκτό κοκτέιλ, και πληρώνεις περί τα 25-30€ το άτομο, για ένα σούπερ χορταστικό γεύμα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v