Οι ταινίες που θα δούμε στο σινεμά τον Δεκέμβρη

Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για το ποια ταινία θα δεις μέσα στο Δεκέμβρη, γιατί σαν άλλοι σινεφίλ από μηχανής σωτήρες σου έχουμε τη λύση.

Οι ταινίες που θα δούμε στο σινεμά τον Δεκέμβρη

Έφτασε κι ο Δεκέμβρης που λες, ο τελευταίος μήνας του 2023 κι αν θες να κλείσει καλά η χρονιά, καλό θα ήταν να πας στον πιο κοντινό κινηματογράφο της γειτονιάς σου και να δεις μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν, ξεχνώντας καημούς κι αναστεναγμούς και καταβροχθίζοντας νάτσος ή ποπ κορν. Αν τώρα σε προβληματίζει η επιλογή της ταινίας που θα δεις, χαλάρωσε και μην νοιάζεσαι και τόσο. Η κινηματογραφική ομάδα του In2life, ξεδιάλεξε τα καλύτερα φιλμ που θα προβληθούν στα σινεμά της καρδιάς μας τον Δεκέμβρη και ιδού η λίστα μας.

Φόνισσα της Εύας Νάθενα

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση. Η ταινία της Νάθενα βασισμένη στο βιβλίο του Παπαδιαμάντη, μπαίνει στην κορυφή της λίστα των πιο πολυαναμενόμενων ταινιών της χρονιάς και ήδη όλοι μιλούν για αριστούργημα. Στους κινηματογράφους από 30 Νοεμβρίου.

Καπετάν Μιχάλης του Κώστα Χαραλάμπους

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων. Το βιβλίο του Καζαντζάκη ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη αγκαζάροντας την πρώτη θέση στη watchlist μας. Στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου.

Τhanksgiving του Eli Roth

Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας Black Friday που καταλήγει σε τραγωδία, ένας μυστηριώδης δολοφόνος εμπνέεται από τη Μέρα των Ευχαριστιών και τρομοκρατεί τη Μασαχουσέτη.. Διαλέγοντας έναν - έναν τους κατοίκους, αυτό που αρχικά μοιάζει με τυχαίες δολοφονίες εκδίκησης, γρήγορα αποκαλύπτεται πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, διαβολικού σχεδίου. Θα αποκαλύψει η πόλη το δολοφόνο ώστε να επιζήσουν τις γιορτές ή θα καταλήξουν καλεσμένοι στο διεστραμμένο εορταστικό του δείπνο; Ένα θριλεράκι τραβιέται πριν τα Χριστούγεννα, πόσο μάλλον αν έχει την υπογραφή του Eli Roth που μας χάρισε αξιομνημόνευτους εφιάλτες με το Hostel πριν χρόνια. Στους κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου.

Old Oak του Ken Loach

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Dave Turner) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Ebla Mari). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη; Η σινεφίλ πρόταση του μήνα, φέρνει την υπογραφή του τεράστιου Βρετανού σκηνοθέτη, Ken Loach που ωριμάζει σαν το καλό κρασί, κερδίζοντας τη θέση του auteur της καρδιάς μας. Στους κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου.

Wonka του Paul King

Βασισμένη στον εκπληκτικό πρωταγωνιστή του εμβληματικού και δημοφιλούς βιβλίου «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ, η ταινία αφηγείται πώς ο μεγαλύτερος εφευρέτης, μάγος και σοκολατοποιός του κόσμου εξελίχθηκε στον Γουίλι Γουόνκα που όλοι ξέρουμε.Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό...Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία. H ιδανική πρόταση για family movie night που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα πιτσιρίκια σου. Στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου.

Αquaman: Το χαμένο βασίλειο του James Wan

O Aquaman αναγκάζεται να προστατεύσει την Ατλαντίδα από την καταστροφή μετά την απελευθέρωση μιας αρχαίας δύναμης. Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάν τα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό. H υπερηρωική κινηματογραφική πρόταση του μήνα, έχει τη σφραγίδα ενός κεφάτου Τζέισον Μομόα κι αναμένεται να σολντάρει πολλές αίθουσες στη χώρα. Στους κινηματογράφους από 21 Δεκεμβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v