Ελληνικές και ξένες ταινίες που πρέπει να δεις στο Ertflix

Συγκλονιστικά ιστορικά δράματα, βιογραφίες και ελληνικές παραγωγές που αξίζουν να δεις αυτήν την περίοδο στην πλατφόρμα.

Ελληνικές και ξένες ταινίες που πρέπει να δεις στο Ertflix

Βραβευμένες διεθνείς παραγωγές, αλλά και εγχώριο σινεμά αξιώσεων, ιστορικά δράματα και συγκινητικές ιστορίες ενηλικίωσης.

Συγκεντρώσαμε τα must see του Ertflix που παίζουν αυτήν την περίοδο στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Άρνηση (2016)

 

Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο «History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δικαστικής μάχης που έδωσε η Ντέμπορα Ι. Λίπσταντ χάρη της αλήθειας ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Η Ρέιτσελ Βάις πρωταγωνιστεί σ’ ένα συγκλονιστικό ιστορικό δράμα, που ήταν υποψήφιο για BAFTA καλύτερης ταινίας.

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι (2018)

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλον τον κόσμο με το ταλέντο του. Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής, που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση.

Μάγμα (2021)

Μία μοναχική γυναίκα σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη. Ενα πλάσμα πέφτει από τον ουρανό. Μία καταιγίδα έρχεται. Μια βραβευμένη στο Φεστιβάλ Δράμα μικρού μήκους ταινία από την Λία Τσάλτα η οποία ακολουθεί αυτή τη φορά ένα διαφορετικό κινηματογραφικό μονοπάτι, χωρίς διάλογο, αλλά γεμάτο βλέμματα και υπονοούμενα με φόντο το εξωγήινο τοπίο της Μήλου.

Μια Κυριακή στην Εξοχή (1984)

Μια Κυριακή του 1912, ο κύριος Λαντμιράλ δέχεται την επίσκεψη του γιου του, Γκονζάγκ, και της οικογένειάς του. Ετοιμάζουν το δείπνο και λένε ιστορίες για τη ζωή και την τέχνη. Χωρίς να το περιμένει κανείς, έρχεται και η κόρη του κυρίου Λαντμιράλ, η Ιρέν. Αν και η Ιρέν είναι η προβληματική παρίας της οικογένειας, παραμένει η αγαπημένη του μπαμπά της. Ξαφνικά, με την άφιξή της, ο κύριος Λαντμιράλ ξαναζωντανεύει. Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες το 1984 και τρία βραβεία Σεζάρ για μία από τις καλύτερες και ομορφότερες ταινίες της φιλμογραφίας του Μπερτράν Ταβερνιέ.

Ντάνιελ ’16

Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα. Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες. Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος απέσπασε το Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για αυτή τη λιτή, μα πλούσια σε συναισθήματα ιστορία ενηλικίωσης.

Άλυτη (2019)

Ένας γιατρός φθάνει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια παράξενη κοπέλα, η οποία πάσχει από σπάνια ασθένεια του δέρματος και ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει. Το ντεμπούτο του Μίνου Νικολακάκη είναι μια ενδιαφέρουσα μείξη βουκολικού ρεαλισμού, με το σινεμά του φανταστικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v