Πού τρώμε αυθεντική ασιατική κουζίνα ρε παιδιά;

Βαρέθηκες τα πανάκριβα και δήθεν «κινέζικα»; Θες να δοκιμάσεις αυθεντική, ασιατική κουζίνα; Μείνε μαζί μας.

Πού τρώμε αυθεντική ασιατική κουζίνα ρε παιδιά;

Τα ασιατικά εστιατόρια στην πόλη και τα προάστια είναι δεκάδες. Παντού έχει ξεφυτρώσει και από ένα κινέζικο εστιατόριο.

Πόσα όμως πραγματικά ξεχωρίζουν; Πόσα από αυτά σερβίρουν αυθεντική, παραδοσιακή κουζίνα; Όχι τόσο πολλά όσο νομίζεις.

Από τις Φιλιππίνες μέχρι το Βιετνάμ κι από εκεί στην Κίνα, ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο true διευθύνσεις για να γευτείς την σωστή, την ασιατική κουζίνα που σου πρέπει.

Rouan Thai

Νοταρά 131, Πειραιάς, τηλ.: 210 4294494

Από τα παλαιότερα ταϋλανδέζικα εστιατόρια της πόλης (2005, θα σέβεστε), το Rouan Thai συνεχίζει σταθερά να σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα, στον μίνιμαλ χώρο του έχοντας γαλουχήσει γενιές έθνικ καλοφαγάδων. Την κουζίνα αναλαμβάνουν η κυρία Marina Noi με την κόρη της, Nok Jitima μπλέκοντας εξωτικές γεύσεις και αρώματα. Ο κατάλογός του είναι τεράστιος και ξεπερνά τα 100 πιάτα, οπότε για να μη… χαθείς προτείνουμε να πάρεις  Phad Kra Pao, ήτοι ρύζι στον ατμό με τηγανητό αυγό, μελάτο κρόκο και απολαυστικό μοσχαρίσιο κιμά, τηγανητό χοιρινό με σκόρδο και πιπέρι, σούπα tom yum goong, με γαρίδες και γλυκοπικάντικο κόκκινο κάρι, Phad Thai με γαρίδες και σαλάτα παπάγιας με την ονομασία Som tam. Λογαριασμός στα 20-25€ με σάκε.

Bulacan halo halo

Μιχαλακοπούλου 105, τηλ.:21 5560 1678

Φιλιππινέζικη κουζίνα κοντά στο Χίλτον; Φυσικά. Χάρη στο Bulacan halo halo μπορούμε να γευτούμε την νοστιμότατη αυτή κουζίνα η οποία μοιάζει αρκετά με την κινέζικη και αγαπά το χοιρινό, από τα χεράκια της Marinela Bayting. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου σημείωσε τα αφράτα cheese wonton, τo Letchon kawali (τηγανητή χοιρινή πανσέτα) τα Lumpiang Shanghai (τηγανητός χοιρινός κιμάς, τυλιγμένος σε ρολό αυγού), το Dinuguan (αλμυρό στιφάδο με ψιλοκομμένη καρδιά χοίρου, σάλτσα από αίμα χοίρου, σκόρδο και chili) και το Daing (ψάρι τηγανητό μαριναρισμένο σε ξύδι και μπαχαρικά). Κάθε Κυριακή έχουν και μπουφέ με πιο σπάνιες συνταγές σε πολύ καλή τιμή, στα 12€. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολόγισε περί τα 15-20€, με κρασί.

Peninsular Gourmet

Κολοκυνθούς 7, τηλ: 21 1409 9424

Στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου θα βρεις αυτό το κρυμμένο κινέζικο το οποίο σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα κατά κύριο λόγο σε Κινέζους. Εδώ θα δοκιμάσεις αρκετά άγνωστα πιάτα, αν είσαι θαρραλέος, όπως πόδια κοτόπουλου σε πικάντικο τουρσί ή «ψάρι – σκίουρο», το οποίο φτιάχνεται με ψάρι ημέρας τηγανιτό και σερβίρεται με γλυκόξινη σάλτσα και αμμοσωλήνες, περιχυμένους με ελαφριά σάλτσα σόγιας. Αν θες να το παίξεις safe, δοκίμασε ντάμπλινγκ γαρίδας ή κρεατικών, ψαρόσουπα με λαβράκι, φύτρες φασολιών, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά, νούντλς με καβούρι και πάπια συνοδεία διάφορων λαχανικών. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο ή και παραπάνω αν παραγγείλεις ψάρι.

Bao bao

Ιερά Οδός 26, τηλ: 21 0341 0828

Ακόμα ένα αυθεντικό κινέζικο εστιατόριο, σε πιο εμφανές σημείο, το Bao φημίζεται για τα λαχταριστά Baozi του, δηλαδή κλειστά, ατμιστά αφράτα ψωμάκια από ρυζάλευρο, γεμισμένα με κάθε λογής κρέας και λαχανικά. Δοκίμασε τα Xiao Long με χοιρινό, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι και μπαμπού, ή τα γεμιστά με χοιρινό και φρέσκο κρεμμυδάκι, κοτόπουλο με κάρι, και χοιρινό με σάλτσα μπάρμπεκιου. Στον υπόλοιπο κατάλογο θα βρεις αυθεντική κινέζικη κουζίνα, με πιάτα όπως κοτόπουλο Gongbao με τηγανητά λαχανικά και ρύζι, μοσχάρι Szechuan με τηγανητά λαχανικά και ρύζι ατμού και σούπα noodles με κοτόπουλο, ντοµάτα, ζωµό, φύκι, pak choi, κόλιανδρο, βλαστάρια φασολιών, surimi naruto και αυγό. Ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί ή μπίρα.

Chau's

Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 6500

Σταθερή αξία από τα 90s στην περιοχή, το μαγαζάκι της οικογένειας Tran Van Chau παραμένει μια από τις πλέον οικονομικές και αυθεντικές προτάσεις για ασιατικό φαγητό στα νότια προάστια. Στον μίνιμαλ χώρο του θα δοκιμάσεις άπαιχτη αυθεντική βιετναμέζικη και κινέζικη κουζίνα, όπως Fresh Rolls ήτοι ρολά με μοσχάρι στον ατμό, Bo Cuon, δηλαδή χοιρινό με τζίντζερ, σούπερ spring rolls λαχανικών, πάπια με κάρυ και λεμονόχορτο, μοσχάρι με μήλο και γαρίδες με σάλτσα ταμαρίντ και ρυζάκι ατμού. Τα πιάτα είναι χορταστικά σε ποσότητα, το σέρβις φιλικό και συμπαθέστατο, η παγωμένη μπύρα Tsingtao συνοδεύει άψογα το γεύμα και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20 το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v