5 πανέμορφες πόλεις στις οποίες πας με λιγότερα από 100€

Στο Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Βουδαπέστη, τη Νάπολη και την Πάφο τα φθινοπωρινά ταξίδια είναι ονειρεμένα και τα αεροπορικά κάτω από 100€ πήγαινε-έλα.

5 πανέμορφες πόλεις στις οποίες πας με λιγότερα από 100€

Δεν θα ρωτήσουμε αν έχεις όρεξη για ένα ταξιδάκι φθινοπωρινό. Ξέρουμε ότι η απάντηση είναι πάντα «όρεξη έχω, λεφτά δεν έχω». Γι’ αυτό ψάξαμε και σου βρήκαμε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για ένα παρατεταμένο ΣΚ 3-4 ημερών, τώρα που η φρενίτιδα των γιορτών δεν έχει ακόμα αρχίσει και οι τιμές αεροπορικών και δωματίων βρίσκονται στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς (το πρώτο είναι παραδοσιακά τα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου, αλλά τότε θα μας τρώει τα λεφτά η θέρμανση, τώρα που δεν έχουμε ανάψει ακόμα είναι ευκαιρία).

Στο Μιλάνο με τη Ryanair
78€ με επιστροφή, για αναχώρηση 22 και επιστροφή 25 Νοεμβρίου

Η επιτομή του ιταλικού στυλ, η ενσάρκωση της dolce vita, η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο μπορεί να είναι συνώνυμο της καλής ζωής και του να τριγυρνάς όλη μέρα πίνοντας εσπρέσο(υς) και τρώγοντας μακαρονάδες, έχει όμως και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις: Την περίφημη Σκάλα του, ας πούμε, ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα του πλανήτη, τον γοτθικό του Duomo, τον θρυλικό Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι που δεν είναι πίνακας, αλλά τοιχογραφία στην εκκλησία της Santa Maria delle Grazie, και το φανταστικό Castello Sforzesco του 15ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Μιλάνο 

Στο Λονδίνο με τη Wizzair
85€ για αναχώρηση Παρασκευή 24/11 ή Σάββατο 25/11 και επιστροφή Δευτέρα 27/11 (το Gatwick είναι το αεροδρόμιο, μην τρομάζεις ότι θα σε στείλουμε στις εσχατιές του Stansted)

Αν έχουμε μια πόλη στην Ευρώπη που να της ταιριάζει ο χαρακτηρισμός larger than life, αυτή είναι σίγουρα το Λονδίνο. Ένα ολόκληρο σύμπαν από μουσεία, θέατρα, υπαίθριες αγορές, καλλιτεχνίζουσες γειτονιές, ποταμίσιες όχθες και θρυλικά αξιοθέατα. Σημείωσε στα «οπωσδήποτε» το Covent Garden, το ρομαντίκ Notting Hill, την αγορά του Borough, το Picadilly και προφανώς το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο θα δεις μερικά διάσημα γλυπτά που τα έχεις μάλλον ακουστά.

Διαβάστε περισσότερα - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο 

Στη Βουδαπέστη με τη Wizzair
85€ για αναχώρηση Τετάρτη 29/11 και επιστροφή Κυριακή 3/12

Στις όχθες του χιλιοτραγουδισμένου Δούναβη, η ουγγρική πρωτεύουσα είναι από τις πόλεις εκείνες που είτε θα τις λατρέψεις είτε θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου να εξηγείς γιατί δεν τη λάτρεψες στις ορδές των φαν της. Στο ενδιάμεσο, θα έχεις κάνεις τις βόλτες σου σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταχύρρυθμο σεμινάριο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, ανάμεσα σε πολλά –μα πολλά– μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ διαμαντάκια και άλλα τόσα αξιοθέατα, στα οποία περιλαμβάνεται και μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης, αυτή που στεφανώνει τον Δούναβη ενώνοντας τη Βούδα με την Πέστη.

Διαβάστε περισσότερα - Στης Βουδαπέστης τα στενά σε ζητώ 

Στη Νάπολη με την easyjet
79€ για αναχώρηση Πέμπτη 30/11 και επιστροφή Κυριακή 3/12

Η πόλη που χάρισε στην ανθρωπότητα την πίτσα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ιδιαίτερη περίπτωση πόλης: Με την πρώτη ματιά, μάλλον δεν θα σε εντυπωσιάσει. Μη μένουμε, όμως, στις πρώτες εντυπώσεις. Η Νάπολη είναι λιμάνι και −όπως όλα τα λιμάνια− δεν είναι η ομορφιά αλλά οι ιστορίες της που την κάνουν ενδιαφέρουσα. Το ιστορικό της κέντρο είναι ολόκληρο χαρακτηρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, η θρυλική Πομπηία βρίσκεται δυο βήματα μακριά (μισή ώρα, για να ακριβολογούμε) και το φαγητό είναι από τα καλύτερα στην Ιταλία, αν όχι και στον κόσμο ολόκληρο.

Στην Πάφο με τη Ryanair
89€ για αναχώρηση Τετάρτη 22 και επιστροφή Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Ωραία όλα αυτά, θα πεις, αλλά εσύ θα ήθελες λίγο καλοκαίρι ακόμα. Και ξέρουμε πού θα το βρεις. Στην Πάφο, πακέτο με ωραίες παραθαλάσσιες βόλτες, συναρπαστικό φαγητό και ιστορικά αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τα περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα στις ρωμαϊκές της επαύλεις, και οι λαξευμένοι στον βράχο και διακοσμημένοι με δωρικές κολώνες τάφοι των βασιλέων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κάτω Πάφος αποτελεί ολόκληρη Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, σύμφωνα με την UNESCO. Το μεσαιωνικό κάστρο, τα φημισμένα Λουτρά της Αφροδίτης και το πανέμορφο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα συμπληρώνουν το παζλ των SOS πραγμάτων που έχεις να κάνεις εδώ.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να πας τώρα στην Κύπρο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v