Τα ωραιότερα φτηνά ταξίδια για τον Ιανουάριο

Στη Βιέννη, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες και την Κρακοβία, τα εισιτήρια κυμαίνονται από 40€ έως 56€ πήγαινε-έλα τον Ιανουάριο. Τι λες, πάμε ένα ΣΚ;

Τα ωραιότερα φτηνά ταξίδια για τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι, όπως σου έχουμε ξαναπεί πολλάκις, ο μήνας με τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια του χρόνου. Και φέτος λέμε να τον εκμεταλλευτούμε όπως του αρμόζει, και να κανονίσουμε ένα ταξιδάκι (αστραπή ή και όχι) που δεν θα μας βγάλει εκτός μπάτζετ. Έρχεσαι;

Στη Βιέννη

Το εισιτήριο: Μόλις 54€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για να φύγεις από την Αθήνα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και να γυρίσεις Κυριακή 28/1.

Η πόλη: Συνδεδεμένη όσο καμία άλλη με το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ευρώπης, η Βιέννη έχει ένα κουκλίστικο ιστορικό κέντρο, ανακηρυγμένο ολόκληρο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιά της ανθρωπότητας. Έχει, επίσης, υποβλητική αρχιτεκτονική, κλασική μουσική παιδεία, και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το αλλοτινό παλάτι των Αψβούργων, το καταπράσινο πάρκο Prater στις όχθες του Δούναβη, τους αυτοκρατορικούς κήπους και το γειτονικό Museumquartier, που συγκεντρώνει πολλά ενδιαφέροντα μουσεία μεταξύ των οποίων το Leopold που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Egon Schiele στον κόσμο, και το παγκοσμίου φήμης mumok, ένα από τα μεγαλύτερα –και πιο ενδιαφέροντα– μουσεία σύγχρονης τέχνης που έχεις δει ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα της Βιέννης σε ένα Σαββατοκύριακο 

Στις Βρυξέλλες

Το εισιτήριο: Στα 56€ μετ’ επιστροφής με τη Ryanair, για αναχώρηση από Αθήνα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και επιστροφή Κυριακή 28/1.

Η πόλη: Η πρωτεύουσα της Ευρώπης έχει ένα πανέμορφο, πεζοδρομημένο κέντρο που αξίζει να το περπατήσεις με το πάσο σου, ένα από τα καλύτερα μουσεία κόμιξ του πλανήτη, μια πανέμορφη πλατεία, την Grande Place, που είναι από μόνη της ένα υπαίθριο μουσείο κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, και ένα ολόκληρο… χωριό σοκολάτας που τιμά τον τίτλο της ως παγκόσμια πρωτεύουσα σοκολάτας. Έχει επίσης, κόντρα στους κακεντρεχείς που θα σου πουν πως είναι βαρετή, πολλά κουλ café και μπαράκια και μια σούπερ ενδιαφέρουσα εστιατορική σκηνή, λεπτομέρειες για την οποία σου έχουμε συγκεντρώσει εδώ. Α, και έχει και σε απόσταση μονοήμερης δύο πόλεις βγαλμένες στην κυριολεξία από εικονογράφηση παραμυθιού, τη Μπρυζ και τη Γάνδη

Διαβάστε περισσότερα - Όσα αξίζει να δεις στις Βρυξέλλες 

Στο Κατόβιτσε και την Κρακοβία

Το εισιτήριο: 50€ όλο κι όλο με την Wizzair, για να φύγεις από την Αθήνα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και να επιστρέψεις Σάββατο 13/1.

Οι πόλεις: Το Κατόβιτσε μπορεί να μην έχει γραφική παλιά πόλη σαν αυτές για τις οποίες είναι διάσημες άλλες πολωνικές πόλεις, είναι όμως μια ολοζώντανη, σύγχρονη πόλη με ενδιαφέροντα μουσεία και πεζοδρομημένες γειτονιές σαν τη Mariacka και την 3 Maja. Σε απόσταση μόλις μίας ώρας με το τραίνο, η Κρακοβία ήταν άλλοτε πρωτεύουσα του Βασιλείου της Πολωνίας από το 1038 ως το 1569, και σήμερα μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Εδώ θα βρεις και κουλ γειτονιές γεμάτες μοντέρνα τέχνη και στιλάτα μπαράκια, και βόλτες σε λιθόστρωτα σοκάκια που καταλήγουν στη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, και μεγατόνους Ιστορίας που αποτυπώνεται σε κάστρα και μουσεία, και μια κουκλίστικη παλιά πόλη, και εξαιρετικό, πάμφθηνο φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα - Η Κρακοβία είναι βγαλμένη από τα παραμύθια 

Στο Μιλάνο

Το εισιτήριο: 40€ στρογγυλά με τη Wizzair, για αναχώρηση από Αθήνα Σάββατο 13 ή Κυριακή 14 Ιανουαρίου, και επιστροφή Τρίτη 16 ή Πέμπτη 18/1.

Η πόλη: Η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και της ντόλτσε βίτα, το Μιλάνο θα προσπαθήσει να σε παρασύρει να τριγυρνάς όλη μέρα χαζεύοντας υπερ-βιτρίνες, πίνοντας εσπρέσο(υς) και τρώγοντας μακαρονάδες. Μην τσιμπήσεις όμως, γιατί έχει και σπουδαία αξιοθέατα να δεις: Την περίφημη Σκάλα του, ας πούμε, ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα του πλανήτη, τον γοτθικό του Duomo, τον θρυλικό Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι που δεν είναι πίνακας, αλλά τοιχογραφία στην εκκλησία της Santa Maria delle Grazie, και το φανταστικό Castello Sforzesco του 15ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Μιλάνο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v