Google Lens: Δες τι μπορείς να κάνεις με το νέο εργαλείο της Google

Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις και το Google Lens είναι εδώ για να κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη, «αποκρυπτογραφώντας» οτιδήποτε τραβά την προσοχή του βλέμματός σου.

Google Lens: Δες τι μπορείς να κάνεις με το νέο εργαλείο της Google

Έλα πες την αλήθεια σε εμάς, μην ντρέπεσαι. Πολλές φορές έχει συμβεί ενώ περπατάς ή βρίσκεσαι στον δρόμο για τη δουλειά σου, να δεις κάτι που θα σου τραβήξει την προσοχή θέλοντας να μάθεις ενστικτωδώς περισσότερες πληροφορίες για εκείνο. Είτε μιλάμε για ένα κτίριο, ένα φυτό, μια πινακίδα σε κάποιο δρόμο του εξωτερικού, ένα t-shirt, ένα ζευγάρι παπούτσια που ψήθηκες να αγοράσεις μα το κατάστημα που το είδες, είναι εκείνη τη στιγμή κλειστό. Όλες αυτές σου τις ανάγκες θέλει να ικανοποιήσει το νέο εργαλείο της Google, το οποίο ονομάζεται Google Lens κι έρχεται να επιβεβαιώσει το πανάρχαιο ρητό που δηλώνει πως «μια εικόνα, αξίζει χίλιες λέξεις».

Αν μπορείς να το δεις– μπορείς και να το ψάξεις λοιπόν. Αυτή είναι η απλούστατη ιδέα από την οποία γεννήθηκε το Lens, το εργαλείο οπτικής αναζήτησης που είναι διαθέσιμο μέσα από το Google App (Android και  iOS). Με το Lens μπορείς να ψάξεις οτιδήποτε βλέπεις μέσα από την κάμερα του κινητού σου. Αρκεί μόνο να βγάλεις μια φωτογραφία ή ένα screenshot, ή αντίστοιχα να κάνεις long press σε μια εικόνα όταν βρίσκεσαι σε κάποια ιστοσελίδα προκειμένου να σου εμφανιστούν επιπλέον οπτικά αποτελέσματα.

Η επιτυχία του όπως καταλαβαίνεις είναι δεδομένη κι ήδη τεράστια, καθώς κάθε μήνα καταγράφονται περισσότερες από 12 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google Lens. Αν συνεχίζεις ωστόσο να αναρωτιέσαι σε τι πρόκειται να σε βοηθήσει, εμείς είμαστε εδώ για να ρίξουμε τους απαραίτητους υπότιτλους.

Μάθε περισσότερα για τα μέρη που βρίσκεσαι

Αν συναντήσεις ένα ενδιαφέρον κτίριο ή τοπόσημο που δεν αναγνωρίζεις, το Lens μπορεί να σου εξηγήσει τι είναι αυτό, παραθέτοντάς σου μια σειρά από links που έχουν μπόλικες χρήσιμες πληροφορίες. Αρκεί να πατήσεις πάνω στο εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης (ή μέσα από την κάμερα του κινητού σου), πατώντας την επιλογή “Places” στο Lens και να βάλεις την κάμερα να δει το κτίριο ή το τοπόσημο.

Κηπουροί ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Πες ότι είσαι στον κήπο σου ή στην ταράτσα σου, ή βολτάρεις στο αγαπημένο σου πάρκο και παρατηρείς ένα φυτό, ένα πτηνό ή ένα ζωάκι που δεν το γνωρίζεις. Το Lens είναι εκεί για να σε βοηθήσει να μάθεις τα πάντα για αυτό, παρέχοντας σου μια σειρά από χρήσιμους συνδέσμους, με σχεδόν εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες.

Μεταφράστε παρακαλώ

Αν ταξιδεύεις συχνά το Lens μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού με την Translate λειτουργία του μπορεί να μεταφράσει κείμενα όπως μενού και πινακίδες, απλώς τραβώντας μια φωτογραφία ή εστιάζοντας με την κάμερα στο κείμενο προς μετάφραση με το κινητό. Στη συνέχεια το Lens θα μεταφράσει αυτόματα το παραπάνω κείμενο στη γλώσσα που θες. Το Lens σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο κείμενο από 100 και πλέον γλώσσες λύνοντάς σου τελείως τα χέρια.

Τα μαθήματα του σχολείου δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια

Αν έχεις κολλήσει σε κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, ή σε μια ερώτηση ιστορίας, θετικών επιστημών, κ.λπ., μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία “Homework” στο Lens, βγάζοντας μια φωτογραφία και το εργαλείο θα σου εμφανίσει διάφορους τρόπους για το πώς να λύσεις το πρόβλημά σου. Η λειτουργία “Homework” έχει τη δυνατότητα να σε βοηθήσει να λύσεις προβλήματα σε πολλές γλώσσες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ορίσεις τη γλώσσα στην εφαρμογή.

Βάλε να ψωνίσουμε

Σερφάρεις με το κινητό σου και πέφτεις πάνω σε ένα t-shirt, ένα ζευγάρι παπουτσιών, ένα βιβλίο ή ένα gadget που θες να αγοράσεις; Το Lens σού έχει και εδώ τη λύση. Κάνε ένα screenshot και μετά επίλεξέ το με το Lens. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν μπροστά σου μια σειρά από επιλογές με τρόπους αγοράς ή σημεία πώλησης. Το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και όταν βρίσκεσαι εν κινήσει, χαζεύοντας βιτρίνες μαγαζιών μέχρι να εντοπίσεις κάτι που σου αρέσει.  

Multisearch κι άγιος ο Θεός

Το Multisearch στο Lens σε βοηθά να συνδυάσεις λέξεις και εικόνες ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Για παράδειγμα, μέσα από το Lens  βγάζεις μια φωτογραφία τα παπούτσια που σου αρέσουν αλλά τα θέλεεις σε γκρι χρώμα. Κάνοντας swipe up πατάς “Add to Search”, μετά προσθέτεις τη λέξη «γκρι» και το Lens θα σου εμφανίσει αυτόματα παρόμοια παπούτσια στο χρώμα που θες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v