Tips για να αγοράζεις φθηνά gadgets

Είσαι Tech-freak και θες να αγοράσεις όσα περισσότερα gadgets μπορείς στις καλύτερες τιμές της πιάτσας; Σε κερνάμε τα καλύτερα tips να μην παιδεύεσαι.
Tips για να αγοράζεις φθηνά gadgets
Αν είσαι φαν της τεχνολογίας, τότε η εποχή που ζούμε είναι η εποχή σου. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαίτερα μιας και μια διαδικτυακή βόλτα αρκεί για να διαπιστώσεις πόσα τεχνολογικά μαραφέτια gadgets κυκλοφορούν ελεύθερα εκεί έξω για να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Αν εθιστείς ωστόσο, δεν έχει γυρισμό και θες να τα πάρεις όλα, ψάχνοντας εναγωνίως τρόπους να συγκεντρώσεις τα ευρώ που απαιτούνται. Ριλάξαρε λοιπόν και διάβασε τις παρακάτω γραμμές για να ακολουθήσεις τις επόμενες μέρες τις οδηγίες μας και να αγοράσεις τεχνολογία στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Άρχισαν οι εκπτώσεις αδέρφια

Καλό είναι να έχεις αυτιά και μάτια ανοιχτά, γιατί μόλις ξεκινήσουν τα δεκαήμερα των εκπτώσεων/ Black Friday και λοιπές μέρες ξεστοκαρίσματος σε πάμφθηνες τιμές οφείλεις να σπεύσεις για να αγοράσεις το gadget των ονείρων σου σε κατρακυλούσα τιμή.  Κάνε λίγη υπομονή κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εκπτώσεις θα ανταμείψουν και εσένα και το πορτοφόλι σου.

Hλεκτρονικές σελίδες σύγκρισης τιμών

Υπάρχει το skroutz, υπάρχει το bestprice, υπάρχει και το shopflix ενώ συνέχεια ξεπετάγονται άλλες ηλεκτρονικές σελίδες σύγκρισης τιμών που στόχο έχουν να αφήσουν λίγα παραπάνω ευρώ στο πορτοφόλι σου. Η διαδικασία απλή κι εύκολη. Αναζητάς το προϊόν/gadget που θες να αγοράσεις και η κάθε σελίδα σου βγάζει τα καταστήματα (ηλεκτρονικά και φυσικά) που το πουλάνε από το φθηνότερο έως το ακριβότερο. Κι αν νομίζεις ότι οι διαφορές θα είναι λίγα λεπτά του ευρώ, μια επίσκεψη θα σε πείσει για το αντίθετο.

Γίνε μέλος και στην ακρίβεια βάλε τέλος

Τα περισσότερα από τα καταστήματα τεχνολογίας δίνουν μπόλικα δωράκια/benefits/ εκπτώσεις στα μέλη του. Μια σύντομη εγγραφή που δεν απαιτεί λιγότερο από 5 λεπτά συνήθως σου εξασφαλίζει αρκετά προνόμια. Άλλοτε bonus πόντους που τους εξαργυρώνεις, άλλοτε αποκλειστικές προσφορές, άλλοτε συμμετοχές σε κληρώσεις. Μια δοκιμή αρκεί για να γίνεις μέλος στο αγαπημένο σου κατάστημα.

Μη σνομπάρεις τα Newsletters

Ξέρουμε ότι στη λίστα με τα εκνευριστικά πράγματα το σπαμάρισμα από άγνωστα mails, βρίσκεται πολύ ψηλά. Ωστόσο ζώντας στην εποχή της 24/7 πληροφόρησης το newsletter είναι ένα πρώτης τάξεως μέσο για να επικοινωνηθεί η κυκλοφορία νέων προϊόντων/ εκπτώσεις/ προσφορές. Για αυτό, πριν πατήσεις το delete, διάβασε γρήγορα όσα γράφει το Newsletter που έλαβες.

Τα τραπεζικά προγράμματα επιστροφής δεν έβλαψαν κανένα.

Σχεδόν όλες οι τράπεζες έχουν προγράμματα επιστροφής χρημάτων ή εξαργύρωσης πόντων για τους πελάτες τους. Ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές τα ποσά που θα δεις να επιστρέφονται στον λογαριασμό σου μετά από μια αγορά είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Μην τα αμελείς λοιπόν όταν έχεις βάλει στο μάτι το επόμενο gadgetάκι σου.

Έχουν και τα ελαφρώς μεταχειρισμένα τη χάρη τους.

Καλά τα gadgetάκια δεν λέμε αλλά κάποιες φορές οι τιμές τους είναι απλησίαστες. Ορισμένα είναι τόσο ακριβά, που γρήγορα θάβεις μέσα σου την επιθυμία αγοράς τους. Ωστόσο κάθε λίγο και λιγάκι ξεπετιούνται κάποιες προσφορές σε ελαφρώς μεταχειρισμένα κομμάτια, που μπορούν να κάνουν το όνειρό σου πραγματικότητα. Άλλοτε στο marketplace, άλλοτε σε sites όπως το insomnia, η Χρυσή ευκαιρία το Vendora ή το πολυαγαπημένο μας ebay, μπορείς να βρεις αυτό που λαχτάρας σε εξαιρετικά προσιτή τιμή. Χρειάζεται μόνο τύχη κι ενδελεχές ψάξιμο.

Αφεντικό σώσε με

Αν έχεις καλή σχέση με το αφεντικό σου, τότε μπορείς να του ζητήσεις μια χάρη για εκείνο το gadget που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να το αποκτήσεις πληρώνοντάς το εξολοκλήρου από την τσέπη σου. Αν μπορέσει που λες το αφεντικούλι να το περάσει στα έξοδα της εταιρείας εκδίδοντας τιμολόγιο αγοράς, ώστε να μην επιβαρυνθείς εσύ με το Φ.Π.Α. που φτάνει στο 24% της συνολικής τιμής. Είναι σημαντικό το ποσό που θα κερδίσεις, επομένως δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια ερώτηση. Κι αν το αφεντικό το αρνηθεί κάποιος φίλος που έχει εταιρεία ή κατάστημα, μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v