«Τι να κάνω 3 εκατ. λίρες»: Ληστές προδόθηκαν από... αναζήτηση στο Google

Δύο επίδοξοι ληστές στη Βρετανία συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, γιατί γκούγκλαραν «τι να κάνω με 3 εκατομμύρια λίρες».
«Τι να κάνω 3 εκατ. λίρες»: Ληστές προδόθηκαν από... αναζήτηση στο Google
Εμείς δεν επικροτούμε τους απατεώνες σε καμία περίπτωση. Ωστόσο αν θελήσεις να κάνεις την απατεωνιά επιβάλλεται να είσαι προσεκτικός. Καλό θα ήταν ας πούμε να αποφύγεις να γκουγκλάρεις «Τι να κάνω με 3 εκατ. λίρες», «πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο», «πού θα βρω όπλο».

Μα ποιος θα το έκανε αυτό θα αναρωτηθείς με το δίκιο σου. Δύο επίδοξοι ληστές στη Βρετανία οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αναζητήσεις τους στο Google.

Η 22χρονη Νικίσα Χόστεν, κι ο 28χρονος Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ είχαν κάνει τις παραπάνω αναζητήσεις στο κινητό τους ενώ σκόπευαν να εισβάλουν σε ιδιοκτησία του Σάρρεϊ το 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο τους εντοπίστηκαν να τρέχουν στον πίσω κήπο της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και τους κυνήγησε. Αν και δεν κατάφερε να τους πιάσει ο ίδιος, το ζευγάρι συνελήφθη από αστυνομικούς λίγο αργότερα.

Παρά το γεγονός ότι οι επίδοξοι ληστές δεν είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη, προδόθηκαν από το ιστορικό στο browser του κινητού τους. Οι αναζητήσεις τους λοιπόν τους οδήγησαν στο δικαστήριο όπου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη.

Η Χόλστεν κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ληστείας και κατοχή απομίμησης όπλου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων, ενώ ο Μάλκομ-Τέιλορ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 χρόνων και 9 μηνών.

Με πληροφορίες από Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v