Το Google Translate έσωσε κοπέλα στην Κρήτη που την ξυλοκοπούσε ο σύντροφός της

Χάρη στο Google Translate σώθηκε 28χρονη στην Κρήτη, που δεν μιλά ελληνικά, και η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το Google Translate έσωσε κοπέλα στην Κρήτη που την ξυλοκοπούσε ο σύντροφός της

Από σοκαριστική επίθεση του 44χρονου συντρόφου της κατάφερε να σωθεί 28χρονη από την Αλβανία που μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Χάρη στο Google Translate, η γυναίκα, που δεν μιλά ελληνικά, μπόρεσε να ενημερώσει το προσωπικό ενός café στην πόλη για το τι της συμβαίνει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 44χρονος την χτύπησε στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια, και μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Στο παρελθόν η ίδια είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του συντρόφου της, στον οποίο ωστόσο επέστρεψε καθώς δεν είχε πού αλλού να πάει.

Αυτή την φορά, η γυναίκα προφασίστηκε πως θα πήγαινε σε κοντινό café να πάρει μια σοκολάτα. Εκεί χρησιμοποίησε το Google Translate για να εξηγήσει τι της συμβαίνει και να ζητήσει βοήθεια.

Ο 44χρονος την αναζητούσε μια ολόκληρη μέρα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καλέσει και στο αστυνομικό τμήμα να ελέγξει μήπως την έχουν συλλάβει, επειδή εκείνη βρίσκεται παράνομα στην χώρα. Ωστόσο, η 28χρονη προστατεύεται ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον νόμο, και δεν θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της.

Αντιθέτως, ο 44χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μαλεβιζίου τόσο για την ενδοοικογενειακή βία ‘πσπ και γιατί όπως διαπιστώθηκε είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Ναυπλίου, παραβιάζοντας μάλιστα τους όρους αποφυλάκισης: Αντί να διαμένει στη διεύθυνση που είχε δηλώσει στην Αθήνα, εκείνος βρέθηκε στο Ηράκλειο. Την προανάκριση διενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v