Πού θα φας τέλειους και φτηνούς ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα

Θες να φας ένα τίμιο ψαρογεύμα με θέα θάλασσα χωρίς να δώσεις το ένα σου νεφρό; Έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις της Αττικής ολάκερης.

Πού θα φας τέλειους και φτηνούς ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα

Το ψάρι κοστίζει, η θέα θάλασσα επίσης. Αν τα δύο συνδυαστούν το μπάτζετ ξεφεύγει και η τσέπη πονάει.

Τι να κάνεις; Να στερηθείς μια από τις πιο όμορφες απολαύσεις της ζωής;

Ε, όχι, δε θα το επιτρέψουμε αυτό. Γι’ αυτό και θα σε πάμε μια βόλτα στα πιο οικονομικά και τίμια ψαροταβερνάκια της Αττικής.

Ψαροφωλιά

Ακτή Μουτσοπούλου 15-11, Πειραιάς, τηλ: 21 0422 3997

Αν ο δρόμος σε βγάλει Πασαλιμάνι, να λαχταράς οικονομικό και νόστιμο ψαράκι, τότε επιβάλλεται να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια αυτής της Ψαροφωλιάς, που απολαμβάνουν όμορφη θέα στις βαρκούλες που αράζουν εκεί. Οι μερίδες εδώ είναι τιμιότατες σε κόστος και χορταστικές και περιλαμβάνουν νοστιμότατες γαρίδες σαγανάκι με φέτα, χταπόδι ξυδάτο ή ψητό με λαδολέμονο και μυρωδικά, φάβα, γαύρο μαρινάτο, μύδια καπνιστά ή σαγανάκι, ζυμαρικά με άρωμα θάλασσας, όπως τα φρέσκα νιόκι με σολομό και η μαρινάρα με χταπόδι, γαρίδες, μύδια και πέστο, και φυσικά ωραιότατα καλαμαράκια, σαρδέλα ψητή και θράψαλο σχάρας. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό ψαρο-γεύμα με ούζο από μεγάλη ποικιλία στα 20€ το άτομο.

Οινομαγειρείο ο Βασίλης

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, τηλ: 21 0432 7213

Μια καντίνα (!) δίπλα στην ιχθυόσκαλα με θέα στις τράτες προσφέρει ένα πέρα για πέρα καλτ και βιομηχανικό σκηνικό για να απολαύσεις τους ψαρομεζέδες σου. Ο Βασίλης είναι σχεδόν κάθε μέρα τίγκα και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Οι μεζέδες του είναι εξαιρετικοί και μερακλίδικοι: εδώ θα δοκιμάσεις ψητό χταπόδι πλοκάμι, σαρδέλα σχάρας, κουτσομούρες τηγανιτές, σαγανάκι γαρίδας, αλλά και κάθε λογής μικρά ψαράκια για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ουζάκι σου, όπως μαρίδες, σαρδέλες, αθερίνες, καλαμαράκια και άλλα τέτοια ωραία και τσιμπολογητά. Να πας νωρίς, γιατί η κουζίνα του κλείνει στις 19.00. Ο λογαριασμός στα 15-20€ με ουζάκι ή κρασί ή μπίρα.

Φόρος

Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018

Το Λαύριο μας αρέσει γιατί συνδυάζει το αστικό με το θαλασσινό τοπίο, και ο Φόρος είναι ένα από τα νόστιμα και οικονομικά ψαρο-στέκια του που επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά. Απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, σε ένα τοπίο ιδανικό για να χαζεύεις γαλάζιο και ιστιοπλοϊκά, και σερβίρει παραδοσιακή φάβα, καλαμάρι και φρέσκο μπαρμπούνι τηγανητό, φιλέτο πέρκας, βακαλάο σκορδαλιά, μύδια αχνιστά, αλλά και τραγανά κολοκυθάκια σε στικς, σαρδέλες, και γαρίδες σαγανάκι. Όλα τα θαλάσσινά του καλούδια συνοδεύονται απαραιτήτως με ουζάκι σε ικανοποιητική ποικιλία, και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€, για ένα μεζεδογεύμα με κερασμένη πανακότα με σιρόπι φράουλας.

Ο Βράχος

Χρυσής Ακτής, Αγ. Παντελεήμων, Μαραθώνας, τηλ: 2294 055297

Οικογενειακή ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα, ο Βράχος είναι… βράχος στην ποιότητα και στις καλές του τιμές εδώ και δεκαετίες. Θα τον βρεις στο τέρμα του παραλιακού δρόμου, κοντά στον Τύμβο του Μαραθώνα και θα πιάσεις τραπεζάκι για να δοκιμάσεις τηγανιτά καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταπόδι ξυδάτο ή μαστόρικα ψημένο στα κάρβουνα, και ψαράκι ημέρας αν το μπάτζετ σου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Συνοδεύεις με μυρωδάτη χωριάτικη, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, και ικανοποιητική ποικιλία ούζου και τσίπουρου, και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο, αν μείνεις στα θαλασσινά και τα μικρά ψαράκια, ή περί τα 25-30€ με μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333

Ξεχωριστοί μεζέδες, φρέσκα θαλασσινά και ψαράκι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα κάνουν το Φύκι Φύκι μια ωραιότατη αφορμή για ψαρο-εκδρομή στο Πόρτο Ράφτη. Στον άνετο χώρο μέσα και σε τραπεζάκια έξω, η ψαροκατάσταση εδώ περιλαμβάνει πιάτα όπως μυδοπίλαφο σαγανάκι (διαφορετικό απ' ότι έχεις συνηθίσει με φέτα και nduja, το παραδοσιακό αλλαντικό της Calabria), καρπάτσιο τσιπούρας με μάνγκο και μυρωδικά, «αθηναϊκή» σαλάτα με ψάρι ημέρας, μαγιονέζα, καρότο, σέλερι, αγγουράκι τουρσί και πατάτα, μυλοκόπι φιλέτο στη σχάρα με λαχανικά και φυσικά νοστιμότατα και τραγανά αφρόψαρα στο τηγάνι. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ουζάκι στα 20-25€ το άτομο, κατιτίς παραπάνω αν πάρεις κάποιο κυρίως με ψάρι.

Σαρδελάκι με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sardelaki_me_thea (@sardelaki_me_thea)

Όνομα και ψαρο-πράγμα αυτή η αγαπημένη και μοντέρνα ταβέρνα των Νοτίων, η οποία συνδυάζει φαγητό με θέα θάλασσα, την οποία απολαμβάνεις και από την εσωτερική σάλα με τη τζαμαρία, αν δε βρεις να κάτσεις στα μπροστινά τραπέζια. Απαραιτήτως για τη μέση, θα πάρεις γαύρο μαρινάτο, σολομό καπνιστό, σκουμπρί, χέλι καπνιστό, καρπάτσιο λαυράκι, κυδώνια, γαριδοσαλάτα, αλλά και μύδια καπνιστά, μελιτζανοσαλάτα θρακιώτικη, ντολμαδάκια με γιαούρτι και σαλάτα με μαυρομάτικα. Το τηγανιτά του είναι ωραιότατα. Φτιάχνει μπακαλιαράκια, γόπες και λαβράκι φιλεταρισμένο, ενώ στα κάρβουνα θα βρεις γαρίδα γάμπαρη, σαρδέλα παντρεμένη και καλαμάρι. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ουζάκια στα 20€ το άτομο.

Παραλία

Παραλία Αλεποχώριου, τηλ: 2296 051310

Έχεις χρόνο και διάθεση για εκδρομή; Η Παραλία (γνωστή στους ντόπιους και ως ο Τζαβάρας) είναι ένα παραλιακό ταβερνάκι χάρμα οφθαλμών, από τα πιο οικονομικά της Αττικής όλης, σε απόσταση περί τη μία ώρα από την Αθήνα. Απλώνει τα τραπέζια του πάνω στην άμμο και  τα… εμπλουτίζει με την ψαριά της ημέρας, μαστόρικα ψημένη στα κάρβουνα. Οι επιλογές είναι πάντα λίγες και καλές, τα δε παρελκόμενα περιλαμβάνουν ωραίες γαριδούλες, χταπόδι ή καλαμαράκια στο τηγάνι, μια εξαιρετική καβουροσαλάτα και πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι. Ο δε λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 25-30€ το άτομο με το απαραίτητο ουζάκι, ίσως και λιγότερα αν δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v