Εσύ ακόμα να πας στο ολοκαίνουριο Cat Café της Αθήνας;

Στην οδό Νηλέως στο Θησείο πίνεις το καφεδάκι σου και παίζεις με απίθανα γατόνια που τριγυρνούν ελεύθερα στον χώρο. Κι αν ερωτευτείς… υιοθετείς.

Εσύ ακόμα να πας στο ολοκαίνουριο Cat Café της Αθήνας;

Πιθανότατα είχε πάρει το μάτι σου το καλοκαίρι μια crowdfunding καμπάνια δύο υπέροχων ανθρώπων, της Ναταλί και του Δημήτρη, που μάζευαν λεφτά για να ανοίξουν το πρώτο γατοκαφέ της Αθήνας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, και το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπερνούσε τον αρχικό στόχο των 14.964€: Συνολικά 254 δωρητές συνεισέφεραν 16.806€. Και εγένετο… Cat Café.

Σε έναν πανέμορφο χώρο με εσωτερική αυλή στο Θησείο, οι γατόφιλοι βρίσκουν εδώ και ένα μήνα τον γουργουριστό τους παράδεισο: Πανέμορφα φατσόνια τριγυρνούν ανάμεσα στα τραπέζια, χοροπηδούν από αγκαλιά σε αγκαλιά, λιάζονται κουλουριασμένα στις μαξιλάρες της αυλής, και παίζουν με όποιον τους κουνήσει τα παιχνίδια τους, που είναι στρατηγικά αφημένα σε κάθε τραπέζι.

Ο Τζόρνταν, ασπρόμαυρος και αδύνατος, είναι ο πιο κοινωνικός απ’ όλους, ξέρει καλά πόσο τον συμπαθεί ο κόσμος, και δεν μένει ούτε λεπτό χωρίς χάδια. Ο Φοίβος, που ήρθε μόλις σήμερα, είναι λίγο πιο διστακτικός, προτιμά την one to one παρέα, δεν διστάζει όμως καθόλου να γίνει φίλος μου όταν τον πλησιάζω στον εσωτερικό χώρο που έχει αράξει μόνος του.

Μέχρι πόσοι είναι (γατο)σχέση;

Όλα τα γατάκια έρχονται στο Cat Café εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Αν κάποιο το ερωτευτείς, μπορείς να το πάρεις για πάντα στο σπίτι. «Ο σκοπός είναι να έρθει κάποιος εδώ, να αλληλεπιδράσει με το γατί, να δει πώς συμπεριφέρεται και τελικά να το υιοθετήσει» μου λέει ο Δημήτρης Σγουρός, συνδημιουργός του Cat Café. Η υιοθεσία, φυσικά, είναι εντελώς δωρεάν, και γίνεται επιτόπου με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αναλόγως την ηλικία τους, κάποιες γάτες είναι ήδη στειρωμένες, άλλες θα χρειαστεί να αναλάβεις εσύ να τις στειρώσεις αφού τις υιοθετήσεις, όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία.

@in2life_gr Το Cat Cafe στο Θησείο είναι ο παράδεισος των γατόφιλων 😻 #catcafe #athens #thisio #fyp #catsoftiktok #γατες #ελληνικοτικτοκ #αθηνα #γατακια #καφε ♬ оригінальний звук - 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌𝚏𝚘𝚛𝚢𝚘𝚞

Η πάντα δραστήρια Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης έχει διαρκώς το νου της στα γατάκια που μένουν στο γατοκαφέ. «Δεν είναι ότι τα αφήνουν εδώ και φεύγουν, μπορεί κάποιο να είναι λιγότερο κοινωνικό, να μη νιώθει άνετα, και να χρειαστεί να το πάρουν πίσω» μου λέει ένα από τα κορίτσια που δουλεύουν στο café. Για τον ίδιο λόγο, για να διασφαλίζεται η ηρεμία των γατών, υπάρχει και αυστηρό όριο ατόμων που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στον χώρο. Δεν μπορείς να έρθεις χωρίς κράτηση για συγκεκριμένη ώρα, την οποία κάνεις εύκολα και γρήγορα εδώ. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής είναι μιάμιση ώρα, και η ελάχιστη κατανάλωση 7€ το άτομο.

Το γατοκαφέ ως εμπειρία

Χτυπάς το κουδούνι της βεραμάν εξώπορτας, σου ανοίγουν και βρίσκεσαι στον προθάλαμο όπου θα πλύνεις (ναι, υποχρεωτικά) τα χέρια σου, πριν περάσεις σε έναν ζεστό εσωτερικό χώρο ντυμένο με καφεκόκκινο τουβλάκι και στολισμένο με διάσημα έργα τέχνης στα οποία πρωταγωνιστούν, φυσικά, γάτες. Στο βάθος μια μονίμως κλειστή τζαμένια πόρτα διαχωρίζει κουζίνα και τουαλέτες από την σάλα στην οποία κινούνται ελεύθερα οι γάτες (σε προλαβαίνουμε πριν σκεφτείς «γατότριχες στους καφέδες») ενώ από δεξιά βγαίνεις στην ηλιόλουστη, χρωματιστή σαν μεξικάνικης χασιέντας αυλή. Εδώ, όπως εύκολα μαντεύεις, γίνεται το περισσότερο παιχνίδι με τα γατόνια που προτιμούν να βρίσκονται έξω, τουλάχιστον προς ώρας, μέχρι τα πρώτα κρύα να μας στείλουν όλους, ανθρώπους τε και γάτες, στον εξίσου όμορφο εσωτερικό χώρο.

Στο μενού βρίσκουμε καφεδάκια (από 3€) και λαχταριστά γλυκά (από 3,50€) σαν την τάρτα λεμονιού, την μηλόπιτα crumble και το red velvet cake, αλλά και μπύρες και ποτήρια κρασί (από 5€). Μέρος των εσόδων του café δωρίζεται κάθε μήνα σε μια επιλεγμένη οργάνωση για την προστασία των ζώων, ενώ αν θέλεις να στηρίξεις περαιτέρω το εγχείρημα, θα βρεις να αγοράσεις κάρτες, μπλουζάκια, τσάντες, αξεσουάρ και βιβλία με θέμα –φυσικά– τις γάτες.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Πάτα εδώ να κλείσεις θέση, αφού διαβάσεις εδώ όλες τις απαντήσεις στις κλασικές ερωτήσεις «μπορώ να φέρω τη γάτα μου/ τον σκύλο μου/ τον παπαγάλο μου μαζί;» (όχι) «δέχονται παιδιά;» (ναι). Το Cat Café βρίσκεται Νηλέως 54, στο Θησείο, και λειτουργεί Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00 - 21.00 και Σαββατοκύριακα 10.30 - 21.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v