Η Αθήνα έχει νόστιμα νέα φαγάδικα που θα γίνουν στέκια μας

Νέες γαστρονομικές αφίξεις στην πρωτεύουσα που θα βάλουν δίλημμα στον ουρανίσκο σου αφού καλύπτουν όλα τα βαλάντια κι όλα τα γούστα.

Η Αθήνα έχει νόστιμα νέα φαγάδικα που θα γίνουν στέκια μας

Συχνά πυκνά λούζουμε την Αθήνα με διάφορα κοσμητικά επίθετα, όμως και τα καλά πρέπει να λέγονται σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε τυχεροί που ζούμε αυτά τα χρόνια στην πρωτεύουσα αφού συντελείται μια γαστρονομική άνθιση που προσφέρει απλόχερα γευστικούς οργασμούς στους ουρανίσκους μας. Τα καλά νέα δεν σταματούν ωστόσο εδώ, αφού πλέον έχουμε νέες αφίξεις στην πόλη, που σύντομα θα συζητηθούν για αυτό διάβασε προσεκτικά τη λίστα μας, για να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους για άλλη μια φορά.

Καφενείο Αλλιώς

Κερκύρας 17-19, Κυψέλη, τηλ: 695 511 3063

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @allios.kafeneio

Έλειπε ένας παραδοσιακός μεζεδοκαφενές στην Κυψέλη κι αυτό το κενό ήρθε να καλύψει επάξια το Αλλιώς. Δοκίμασε μελιτζάνα ψητή, τυροκαυτερή, φάβα με λουκάνικο, μπουγιουρντί με αυγά, σαγανάκι, ντολμαδάκια, κλέφτικο και κοκκινιστά κεφτεδάκια, τα οποία μπορείς να πάρεις σκέτα ή συνοδεία ζυμαρικών με τυράκι. Μπόνους, το εξαιρετικό σκορδόψωμο, με τυρί κρέμα. Έξτρα λαχταριστά είναι και τα γλυκά του και δη ο μπακλαβάς του Αλλιώς, ενώ σοβαρή δουλίτσα έχει γίνει και στα αλκοολούχα αποστάγματα με ωραιότατη κρητική ρακή και πατρινό ούζο και τσίπουρο, πέρα από εκλεκτό κρασάκι. Ο λογαριασμός στα 12-15€ για γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία τσιπουρακίων.

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ.: 213 0452865

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Esthiō (@esthio.athens)

Το νέο εστιατόριο του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα που γνωρίσαμε (και λατρέψαμε) στο Aλφicon, άνοιξε προ μηνών τις πόρτες του σε έναν casual χώρο στο Κουκάκι, ο οποίος σύντομα θα επεκταθεί περαιτέρω στο εσωτερικό του νεοκλασικού που του φιλοξενεί. Ο ενφιαφέρων κατάλογος περιλαμβάνει μοντέρνες προσεγγίσεις σε κλασικά πιάτα από Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, και Ελλάδα. Σημαιοφόρος του μενού ο γιαουρτοταβάς με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, αλλά και το γνωστό ως «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες. Σημείωσε και το Cevapi, το παραδοσιακό κεμπάπ της Σερβίας, εδώ φτιαγμένο με ψάρι, κρέμα από φασόλι και πίκλα κρεμμυδιού και άσε χώρο για τα φοβερά του επιδόρπια: Πατισερί μουσταλευριάς με κραμπλ από μουστοκούλουρο και τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 50€ το άτομο ή 70€ το άτομο για ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, χωρίς κρασί.

Ρίνι

Ρεθύμνου 8, Αθήνα, τηλ.: 2108836781

Το Ρίνι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό Μουσείο της πρωτεύουσας σε μια γειτονιά που αναβιώνει ξανά τα τελευταία χρόνια τις δόξες του παρελθόντος. Εδώ η φαγητοφάση είναι all day και super comfort αφού το Ρίνι ανοίγει τις πόρτες του από πολύ πρωί για να καλωσορίσει τους πελάτες που περιμένουν πώς και πώς να δοκιμάσουν τη δική του brunch εκδοχή. Εμείς σου προτείνουμε τοστάκι με μουχαμάρα, καπνιστό μετσοβόνε και κασέρι αλλά και pancakes μπομπότας με φέτα, φρέσκα φρούτα εποχής, δυόσμο και μέλι βανίλια. Αν τώρα θες να δοκιμάσεις το εξαιρετικό μενού που σερβίρει καθημερινά το Ρίνι τότε πες ένα μεγάλο ναι στη μπουράτα Κερκίνης με βερίκοκα, αντράκλα κι αγουρέλαιο και στο ραγού με κιμά κόκορα, κοχύλια και γραβιέρα Σύρου. Καταπληκτική κι η κρεπ σουζέτ. Για πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί, υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Oh Dio

Ανδριάνου 3, Αθήνα τηλ.: 21 0321 3170

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Botilia.gr (@botiliagr)

Ένα νέο ντελικάτο wine bar άνοιξε τις πύλες του στην Ανδριανού για να υποδεχθείς τους οινολάτρεις της πρωτεύουσας. Mια υπέροχη τοιχογραφία της Μαρία Κάλλας δεσπόζει στον υπέροχο χώρο του Oh Dio, το οποίο που φιλοδοξεί να κατακτήσει τις καρδιές των wine lovers του αθηναϊκού κέντρου κι όχι μόνο. Στον κατάλογό του μπορείς να βρεις πλήθος ετικετών, οι οποίες έχουν μια κάποια προτίμηση στους ελληνικούς αμπελώνες, χωρίς φυσικά να λείπουν κι οι διεθνείς εκπλήξεις. Εξαιρετικά και τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις στο μενού του, με το μοσχάρι καρπάτσιο με τυρί κυανό και το ψητό κοτόπουλο με θρακιώτικο κουσκουκάκι να κλέβουν δικαιολογημένα τις εντυπώσεις. 

Στέπα

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)

Eίμαστε από τους πρώτους που σου μίλησαν για τη Στέπα και δίχως άλλο είναι τιμή μας και καμάρι τους. Δεν βλάπτει όμως να στα ξαναπούμε μια φορά, βγάζοντας το καπελάκι μας στο νέο εξαρχειώτικο στέκι για το οποίο μιλά τελευταία όλος ο κόσμος. All day bar restaurant που σκαρφαλώνει άνετα στην κορυφή με τα καλύτερα του κέντρου, με κουλ vibes και μουσικάρες να ξεσηκώνουν τους θαμώνες του. Αν θες να κοκτεϊλάρεις τότε πιες στην υγειά μας το Screamy Hairy Armadillo, με μαστίχα, λικέρ πράσινο μήλο, τζίντζερ και λεμόνι, ενώ αν πεινάσεις τότε βουρ στα φανταστικά κεφτεδάκια σχάρας, στο σεβίτσε λαυράκι, στα κολασμένα smash burgers και στα ριγκατόνι με ραγού. Ο λογαριασμός για χορταστικότατο τσιμπολόγημα μετά αλκοόλ στα 20-25€ κατ’ άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v