Οι πιο Value for Money ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα

Τη θέα την πληρώνεις, ενίοτε ακριβά, όμως αυτές οι ταράτσες της πόλης προσφέρουν το απόλυτο value for money για τα δείπνα σου κάτω από τα αστέρια.

Οι πιο Value for Money ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα

Την θέα την πληρώνεις, λένε. Όμως αν αυτό που πληρώνεις σε αποζημιώνει ποιοτικά, τότε χαλάλι για μια στο τόσο.

Σε πισίνες με θέα τον Αργοσαρωνικό, σε roof bars με θέα την Ακρόπολη αλλά και αλλού, οι παρακάτω ταράτσες της Αθήνας προσφέρονται για δείπνο κάτω από τα αστέρια, καταφέρνοντας να ισορροπήσουν σωστά στη σχέση ποιότητας, θέας, ατμόσφαιρας και τιμής.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Το αγαπημένο «καραμανλίδικο» μεζεδοπωλείο, έχει μια όμορφη ταράτσα με πολύχρωμα φωτάκια, στην οποία ο παστουρμάς και το σουτζούκι πρωταγωνιστούν. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα καραμανλίδικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τη ρώσικη σαλάτα με σύγκλινο, την ταραμοσαλάτα με τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το ιτσλί κεφτέ με σως γιαουρτιού. Συνοδεύεις με χύμα κρασί ή τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνεις περί τα 18€ το άτομο.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917

Θες σούπερ θέα Ακρόπολη χωρίς να πληρώσεις πολλά; Ίσως να μην το ήξερες, όμως πέρα από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, το Couleur Locale σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα, όπως σαλάτα με ανάμεικτη κινόα και τρίχρωμες πιπεριές, κλασικό μπέργκερ με τσένταρ σως, τουρσί και μαγιονέζα με μοσχολέμονο, pinsa με μπέικον Δράμας, ρόκα, τοματίνια και πέστο βασιλικού και νοστιμότατο finger food όπως χούμους με στικς ψητών λαχανικών, νάτσος και πουράκια αλλαντικών. Για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί και υπέροχη θέα, υπολόγισε περί τα 25€/ άτομο.

Καφέ Αβησσυνία

Κυνέτου 7, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0321 7047

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cafe Avissinia (@cafeavissinia)

Χωμένο στη γειτονιά των παλιατζίδικων, το Καφέ Αβησσυνία είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους φολκλόρ χώρους του αθηναϊκού κέντρου και προσφέρει απλόχερα θέα και από τα τρία επίπεδά του. Αγαπημένη μας η ταράτσα φυσικά, η οποία είναι ιδιαιτέρως νόστιμη. Στον κατάλογο του ξεχωρίζουν τα κοζανίτικα γιαπράκια, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα, ο μουσακάς με σπανάκι, τα σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι, το αφράτο κεμπάπ και το φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και ψητή ντομάτα. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Balcony Restaurant Bar

Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 2113115555

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Κουκακίου, το Balcony σερβίρει μοντέρνα ελληνική κουζίνα και στην ταράτσα του, με όμορφη θέα από ψηλά στις γύρω πολυκατοικίες. Στον κατάλογό του θα βρεις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως αφράτο ταραμά με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο, τάρτα σπανακόπιτα με Μηλεϊκή μανούρα και ξινόχοντρο τραχανά, ραβιόλι γαρίδα με πανσέτα βιολογικού ιμπέρικο, κανελόνια με κόκορα και πράσο, λουσμένα με μπεσαμέλ τρούφας και φιστικάκι Αιγίνης, και χταπόδι σχάρας με σάλτσα στιφάδο, παστινάκι και καπνιστά κρεμμύδια. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 211 2104939

Τι θα έλεγες για μια έθνικ ταρατσάτη πρόταση; Η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων σε τηλεμεταφέρει στην Άπω Ανατολή με το που θα διαβείς το κατώφλι της, μέσα από την υπέροχη διακόσμησή της αλλά και τις γεύσεις της. Εδώ θα δοκιμάσεις δροσερή σαλάτα με glass noodles, γαρίδες, κόλιανδρο και lime, μαριναρισμένο κιμά και ελαφριά βιετναμέζικη σως, Red Curry by Andaman, με συνδυασμούς μπαχαρικών, που μαγειρεύονται στο γάλα καρύδας και συνοδεύονται από λαχανικά και φυσικά εξαιρετικό Pad Thai, το παραδοσιακό ταϋλανδέζικο πιάτο που καίει καρδιές. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με κοκτέιλ.

Sky Bar 360°

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, τηλ:21 0987 2174

Μια πισίνα σε roof garden είναι πάντα καλή ιδέα για πρωινές βουτιές, όμως η ταράτσα του Poseidon Hotel στην αρχή της Ποσειδώνος συνεχίζει μέχρι αργά για ρομαντικό δείπνο με θέα συνοδεία τσιλ άουτ μουσικών. Από εδώ θα χαζέψεις με τις ώρες τη θάλασσα με φόντο την Αίγινα και την Καστέλλα, ενώ απολαμβάνεις προσεγμένες γεύσεις, όπως σαλάτα μεσκλάν με τηγανιτό χαλούμι και φιλέτο φρέσκου ανανά, καλαμαράκι τηγανιτό με πέστο λιαστής ντομάτας και λαδολέμονο, κριθαρότο με γαρίδες σωτέ σβησμένες με ούζο, φιλέτο τσιπούρας arroser με βουτυράτη σάλτσα λεμονιού και χοιρινό σουβλάκι στη σχάρα με ντρέσινγκ μουστάρδας, ψητά πιτάκια και τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα στα 35-40€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v