Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στην Κερατέα

Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής συγκεντρώνονται γύρω από την Κερατέα. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, έχουν και τέλεια ταβερνάκια δίπλα τους.

Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στην Κερατέα

Τοπίο νησιώτικο, σχεδόν κυκλαδίτικο, νερά κρυστάλλινα, αιγαιοπελαγίτικα (κι αυτό δεν είναι παρομοίωση, όντως είμαστε στο Αιγαίο εδώ). Και όλα αυτά σε απόσταση 50 λεπτών από το Σύνταγμα. Αν δεν έχεις εξερευνήσει την ακτογραμμή της Κερατέας… ετοιμάσου για εκπλήξεις.

Εν αρχή ην οι βουτιές

Τσέκαρε στο Meteo ότι δεν φυσάει βοριάς (εκτός αν σου αρέσει πολύ το κύμα) και έφυγες. Όσο για το πού θα πρωτοπάς; Άφησέ μας να σε ξεναγήσουμε.

Το Βγέθι είναι πανέμορφο και βοτσαλωτό, με νερά να τα πιείς στο ποτήρι και χωρίς απολύτως καμία οργάνωση. Φέρε μαζί ό,τι μπορεί να χρειαστείς σε προμήθειες, και μην ξεχάσεις τη μάσκα, γιατί ο βυθός έχει τόσο πολλά ψαράκια που είναι λες και κολυμπάς σε ενυδρείο.

@in2life_gr Σε βρήκε ο Αύγουστος στην πόλη; Τα λέμε στο Βγέθι 💕 #athens #beach #fyp #greecetravel #traveltok #summer ♬ Sail Away - lovelytheband

Η Τσονίμα έχει φανταστική αμμουδιά και λίγο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα. Δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα βρεις όμως ένα beach bar στην απέναντι μεριά του δρόμου για παγωμένες μπύρες, καφεδάκια και τσιμπολογήματα.

@in2life_gr Replying to @user145389.1 Τη λένε Τσονίμα, βρίσκεται στην Κερατέα και είναι η νέα αγαπημένη μας παραλία της Αττικής 🥰 #athens #summer #athensbeach #fyp #greece #greektikok #greecetraveltips ♬ original sound - in2life

Το Δασκαλειό είναι τρεις διαδοχικοί κολπίσκοι στη σειρά, ο καθένας με την παραλία και το ταβερνάκι του. Η πρώτη παραλία είναι βοτσαλωτή και ευρύχωρη, η δεύτερη έχει άμμο αλλά κάπως μικρότερη έκταση, και η τρίτη έχει επίσης άμμο και ρηχά νερά ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια. Και οι τρεις έχουν beach bar και είναι οργανωμένες σε ένα τμήμα τους, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θα βρεις όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις ψάθες και πετσέτες.

Το Πόρτο Εννέα θα σου φέρει στο νου Κυκλάδες, όπως και το Βγέθι. Έχει βοτσαλάκι τόσο ψιλό που θα το έλεγες οριακά χοντρή άμμο. Δεν έχει καθόλου ξαπλωστρομπρέλες, θα βρεις όμως μια καντίνα πάνω στην παραλία οπότε δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις προμήθειες. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα, οπότε αν έρχεσαι με πιτσιρίκια δεν είναι ιδανική επιλογή.

Το Βρωμοπούσι έχει ωραία αμμουδιά, είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα τμήμα, και ελεύθερο να απλώσεις τα κουβαδάκια σου στο υπόλοιπο. Είναι καλή επιλογή για οικογένειες με πιτσιρίκια, καθότι τα νερά δεν βαθαίνουν απότομα, μπορεί λίγο να σε δυσκολέψει στο θέμα του παρκαρίσματος τα Σαββατοκύριακα.

Η Κακιά Θάλασσα είναι η βορειότερη από τις παραλίες της Κερατέας (ισχύει για όλες και το έχουμε πει ήδη, αλλά ας το υπενθυμίσουμε: ΜΗΝ έρθεις αν φυσάει βοριάς) έχει φανταστικά νερά και ψιλό βοτσαλάκι, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα τμήμα της, και ελεύθερη να απλωθείς στο υπόλοιπο.

Και πού τρώμε εδώ γύρω;

Στο Πανόραμα, όνομα και πράγμα, που απολαμβάνει θέα από ψηλά σε μια από τις τρεις παραλίες του Δασκαλειού και σερβίρει φρέσκο ψάρι (στα 55€ το κιλό) και πεντανόστιμα θαλασσινά σαν τη γαριδομακαρονάδα, το θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, τα αχνιστά μύδια και το κριθαρώτο θαλασσινών. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ περίπου το άτομο αν μείνεις στα θαλασσινά και δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Στον Γιωργάκη, πάνω από τη δεύτερη παραλία του Δασκαλειού, που απολαμβάνει επίσης τέλεια θέα στην θάλασσα, και σερβίρει πεντανόστιμα θαλασσινά (μην χάσεις την ταραμοσαλάτα, τις τηγανιτές γαριδούλες και την καβουροσαλάτα) αλλά και κάποια κρεατικά στη σχάρα για τους στεριανούς της παρέας. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο. 

Στο Σταφυλομέλι, που μπορεί θάλασσα να μη βλέπει, είναι όμως ο απόλυτος ναός των κρεατοφάγων στην Κερατέα. Στην φροντισμένη αυλίτσα του θα δοκιμάσεις κοντοσούβλι, κοκορέτσι, παϊδάκια προβατίνας, γιγάντιες μπριζόλες, αλλά και κάποια σπιτικά μαγειρευτά (αν πετύχεις σουτζουκάκια, οπωσδήποτε). Με κρασάκια ή μπύρες, λογαριασμός στα 20€ περίπου το άτομο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v