Βγήκαμε για φαγητό σε Πετρούπολη και Λιόσια και σύντομα θα ξαναβγούμε

Μιας έπιασε μια λιγούρα και κινηθήκαμε στα πέριξ Λιοσίων και Πετρούπολης για να φύγουμε χορτασμένοι κι εντυπωσιασμένοι από τα φαγητάδικά τους.

Βγήκαμε για φαγητό σε Πετρούπολη και Λιόσια και σύντομα θα ξαναβγούμε

Ο Σεπτέμβρης δεν μας έκανε και το καλύτερο ποδαρικό, φέτος όμως η κατάσταση βελτιούται και το αποκαλοκαιράκι επανέρχεται για να μας δώσει αρκετές αφορμές να πάρουμε το ταίρι μας ή την παρέα μας και να βγούμε σε αγαπημένα στέκια ώστε να φάμε, να πιούμε και νηστικοί θα ξανακοιμηθούμε. Αυτή τη φορά είπαμε να πάμε προς Πετρούπολη και Λιόσια μεριά, γιατί μας έχει ενημερώσει πλήθος δειπνοσοφιστών και μεζεδολάγνων πως αμφότερες οι περιοχές το κρατάνε αληθινό, σερβίροντας πεντανόστιμα πιάτα, που θα ζήλευε κι ο πλέον καλοταϊσμένος ουρανίσκος.

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 2163000777

Στο εμβληματικό κτίριο του παλιού λατομείου της Πετρούπολης, στο ισόγειο του Terra Petra, επαναλειτούργησε το 2020 αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι κάπου στην εξοχή. Οι μεζέδες είναι… έξοχοι εδώ, και περιλαμβάνουν κλασικά αλλά και μοντέρνα πιάτα όπως ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και ρόκα, μανιτάρια ψητά με βαλσάμικο, μπουρέκια με μοσχαρίσιο κιμά και πορτοκάλι, γιουβετσάκι στο πήλινο με μυζήθρα, απάκι με ντοματίνια και κάπαρη, χοιρινή τηγανιά με σάλτσα κρασιού, πατάτες «Λατομείο» σωταρισμένες σε φρέσκο βούτυρο με μπέικον και τοματίνια και αρκετά κυρίως με κρέας (πανσέτα, χοιρινά μπριζολάκια, φιλέτο κοτόπουλο κ.α.). O λογαριασμός συνοδεία κρασακίων στα 20-23€ κατ' άτομο.

Παναγιά η Θαλασσινή

Ιερέως Λιόση 2, Άνω Λίοσια, τηλ.: 21 0248 4211

Από τις πλέον εκλεκτές ταβέρνες των Άνω Λιοσίων η Παναγιά η Θαλασσινή όπως εύκολα ίσως μπορείς να μαντέψεις από το όνομα ειδικεύεται στους ψαρομεζέδες και στους γευστικούς θησαυρούς που κρύβονται στις θάλασσες της χώρας. Ο χώρος παραδοσιακός, νέτος σκέτος κι έξτρα ταβερνίσιος κι ο κατάλογος κρύβει εξαιρετικές νοστιμιές όπως τσίρο, καβουροσαλάτα, μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, χορτοπιτάρι, γαρίδες ψητές, προσφυγάκια τηγανιτά, λαβράκι ψητό, κριθαρώτο θαλασσινών και μυδοπίλαφο. Ο λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια θα κυμανθεί στα 17-20€.

Τα Πλατάνια

Λεωφόρος Φυλής 59, Άνω Λιόσια, τηλ.: 21 0241 1423

Στα νοητά σύνορα Άνω Λιοσιών και Χασιάς, τα Πλατάνια απολαμβάνουν μια υπέροχη σκιά και δροσιά χάρη στα θεόρατα δέντρα που σκεπάζουν αυτή την παραδοσιακή ταβερνίτσα. Η φάση εδώ είναι οικογενειακή κι αρκούντως κρεατοφαγική καθώς κόσμος συρρέει από πολλά μέρη της Αθήνας για να απολαύσει παϊδάκια γάλακτος κι αρνί σούβλας που ξεχωρίζουν ανάμεσα από τις υπόλοιπες κρεατονοστιμιές του μενού. Εντυπωσιακά τα τεράστια κρασοβάρελα με το γλυκόπιοτο χύμα κρασί που συνοδεύει κάθε τσιμπούσι εκεί. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται μεταξύ 17-20€ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.

Αρχοντικόν

Φυλής 81, Χασιά, τηλ.: 21 0241 1820

Το Αρχοντικόν στα νοητά σύνορα Άνω Λιοσίων και Χασιάς είναι μια από τις πλέον φημισμένες ταβερνίτσες της περιοχής που βλέπει τα τραπεζάκια της να γεμίζουν χάρη στα εκλεκτά κρεατικά και τα μερακλήδικα κοψίδια της. Εδώ αναβιώνει η κλασική κι αγαπημένη χασαποταβέρνα που γνώρισε μέρες και νύχτες δόξας στα 90s και στα 2000s με τις παρέες να τσακώνονται ποιος θα προλάβει την προβατίνα ή το ζυγουράκι πριν εξαφανιστούν. Σούπερ τίμια επίσης τα αρνίσια παϊδάκια, το κοκορετσάκι αλλά κι οι μπριζολίτσεςμ με το γεύμα να κοστίζει περί τα 20-25€ συμπεριλαμβανομένων κρασακίων.

Το Ρεμπελιό

28ης Οκτωβρίου 110, Πετρούπολη τηλ.: 21 0505 5200

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ρεμπελιό θα συναντήσεις τόσα χαμογελαστά πρόσωπα. Τόσο το προσωπικό όσο και οι θαμώνες απολαμβάνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου, την ξεγνοιασιά αλλά κυρίως τα μερακλήδικα μεζεκλίκια που μοσχοβολούν στην κουζίνα του.

Επειδή σε βλέπουμε πως έχεις πάρει φόρα και θες να παραγγείλεις για μας να υπολογίσεις μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, χοιρινή τηγανιά, μοσχαρίσιο συκώτι, πρόβατο μπούτι φιλέτο και καμία από αυτές τις τέλειες χειροποίητες σος για να την κάνουμε ταράτσα. Μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσα για γενναίο τσιμπολόγημα υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Το Ψαροκόκαλο

Κώστα Βάρναλη 96, Πετρούπολη 21 0501 2356

Όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα το φρέσκο ψαράκι είναι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος που έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πλέον λατρεμένες ψαροταβέρνες των δυτικών προαστίων. Η ψησταριά και το τηγάνι δουλεύουν υπερωρίες για να ικανοποιήσουν τους πάμπολλους θαμώνες που σίγουρα ξεχωρίζουν από το μενού το μυδοπίλαφο, το θράψαλο σχάρας, την καβουροσαλάτα, το ριζότο θαλασσινών, τις σουπιές σπανάκι.

Καθημερινά μπορείς να διαλέξεις και φρέσκο ψάρι για τηγάνι ή σχάρα, συνοδεία εκλεκτών τσιπουρο-αποσταγμάτων. Ο λογαριασμός για φαγητό εν μέσω δυνατής τσιπουροκατάνυξης με ρεσιτάλ προπόσεων θα κυμανθεί μεταξύ 20-25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v