Πώς θα γίνει να κόψεις το delivery

Και έξοδα και θερμίδες και (κατά κύριο λόγο) junk food που δεν κάνει καλό στην υγεία σου. Μήπως είναι ώρα να περιορίσεις το delivery;

Πώς θα γίνει να κόψεις το delivery

Εντάξει, δεν είμαστε τέρατα, ξέρουμε πως όταν γυρνάς μια μίζερη, βροχερή Τετάρτη στις 9 το βράδυ από τη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να κάτσεις να μαγειρέψεις. Αν όμως καταλήγεις να παραγγέλνεις delivery τρις εβδομαδιαίως, επιβαρύνεσαι με πολλές έξτρα θερμίδες, πολλά έξτρα έξοδα κι ακόμα περισσότερα έξτρα λιπαρά, που –ω τι θα πούμε– καλό δεν σου κάνουν. Δες πώς θα γίνει, αν όχι να το κόψεις τελείως, τουλάχιστον να το περιορίσεις.

Βάλε πρόγραμμα

Είναι πολύ πιο εύκολο όταν το στομάχι γουργουρίζει εδώ και μία ώρα να πατήσεις ένα κουμπί και να παραγγείλεις ένα burger, από το να σηκωθείς και να φτιάξεις μια σαλάτα. Γι’ αυτό, φρόντισε σαν φρονίμων παιδί να έχεις τη σαλάτα έτοιμη από πριν πεινάσεις –η σαλάτα είναι παράδειγμα, οτιδήποτε μπορείς να έχεις φτιάξει. Ακόμα καλύτερα, αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να ετοιμάσεις και να μεριδοποιήσεις τα γεύματα της εβδομάδας. Η σιλουέτα σου και το πορτοφόλι σου θα σε ευγνωμονούν.

Πήγαινε σε διατροφολόγο

Αν σου φαίνεται βουνό να κάτσεις να φτιάξεις μόνος/η σου το πρόγραμμα των γευμάτων όλης της εβδομάδας, δίνεις 25€ σε μια επαγγελματία, και το κάνει εκείνη για σένα. Και αν σκέφτεσαι «μωρ’ και δεν τα κάνω σουβλάκια τα 25€;» έχουμε να σου πούμε ότι πρώτον τα κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα, επειδή σου μένουν πολλά λεφτά στην άκρη από delivery που δεν παίρνεις, δεύτερον είναι ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, που σημαίνει ότι και θα σου αρέσουν αυτά που τρως, και θα αδυνατίσεις, και θα αισθάνεσαι καλύτερα μέσα στην ημέρα, επειδή θα παίρνεις όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά που τα σουβλάκια δεν σου δίνουν.

Βάλ’ τα κάτω με χαρτί και με μολύβι

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ακόμα μπάτζετ για ντελίβερι, και δεν τους το έχει φάει όλο η ΔΕΗ, κάτσε στα σοβαρά και υπολόγισε πόσα έδωσες τον περασμένο μήνα σε παραγγελίες. Το ebanking της τράπεζάς σου το κάνει μόνο του για σένα, αν πληρώνεις συνήθως ή ακόμα καλύτερα αποκλειστικά με κάρτα. Μετά, το ποσό που θα βγάλεις, δωσ’ το για να κλείσεις κάτι καλύτερο από ντελίβερι Τετάρτη βράδυ μπροστά στην τηλεόραση: Ας πούμε, ένα βράδυ σε ορεινό ξενώνα ή μια έξοδο για φαγητό σε καινούριο εστιατόριο της Αθήνας.

Ψάξου με συνταγές

Καταλαβαίνουμε ότι η μαγειρική μπορεί να είναι φοβερή αγγαρεία αν φτιάχνεις κάθε φορά τα ίδια πέντε-δέκα πράγματα, τα οποία δεν παθαίνεις και εγκεφαλικό οργασμό όταν τα τρως. Μπορεί όμως, στον αντίποδα, να γίνει και πολύ δημιουργική διαδικασία, με αποτελέσματα που ενθουσιάζουν τα πλήθη (και εσένα τον ίδιο, κυρίως) αν ψαχτείς λίγο με καινούριες, πρωτότυπες συνταγές –που όχι, αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύεις, δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα εξεζητημένα, ακριβά υλικά. Ξεκίνα από την στήλη της Αγάπης, ακολούθα μάγειρες και σεφ στα social media (και εμάς στο TikTok) και αποθήκευε ό,τι σου γεμίσει το μάτι. Θα δεις που σύντομα θα σου γεμίζει και το στομάχι –και πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα το έκανε οποιοδήποτε ντελίβερι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v