Μωρέ και δεν πάμε μια Σαλαμίνα για καφέ και φαγητό

Πήραμε το φέρι μποτ και περάσαμε στη Σαλαμύκονο για να πιούμε καφεδάρες και να δοκιμάσουμε υπέροχες νοστιμιές πάνω στο κύμα.

Μωρέ και δεν πάμε μια Σαλαμίνα για καφέ και φαγητό

Tη Σαλαμίνα πολλοί μπορεί να τη σνόμπαραν, όμως πολλοί περισσότεροι την τίμησαν τα τελευταία χρόνια, αφού θέμε δεν θέμε πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι το πιο κοντινό νησάκι μας με τις δικές του ομορφιές. Εμείς τους σνομπισμούς δεν τους μπορούμε για αυτό πήγαμε προς Πέραμα μεριά κι επιβιβαστήκαμε στα πλοία που πάνε για Παλούκια γιατί έχουμε διάθεση για καφέ στη θάλασσα και μερακλήδικα μεζεδάκια πάνω στο κύμα. Αν προλάβουμε θα ρίξουμε και μια βουτιά για πάρτη σου, χωρίς να τσακωθούμε για το αν ο Χαρουπιάς, τα Κανάκια, το γραφικό λιμανάκι στο Μαρούδι, η το κοσμοπολίτικο Αιάντειο έχουν τα καλύτερα νερά του νησιού. Επειδή θέλουμε να είμαστε μονιασμένοι ωστόσο μέρες που είναι ετοιμάσαμε λίστα με τα καλύτερα σαλαμινιώτικα καφέ και ταβερνάκια, προνοώντας να έχουμε και καμία έξτρα θέση κενή για πάρτη σου.

Sense

Λεωφόρος Αιαντείου και Σαλαμίνος 2, τηλ.:21 0468 2219

Το Sense Beach Bar βρίσκεται στην Σαλαμίνα στην ακτή Γερολιμένα πάνω στην παραλία της Αλυκής. Με θέα τον γραφικό κόλπο του νησιού, οι φοίνικες, οι αιώρες, η πισίνα και ο κήπος δημιουργούν έναν τροπικό παράδεισο σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα που αρκεί να επισκεφθείς μια φορά για να γίνεις θαμώνας του. Εκτός από καφεδάκια, ροφήματα, μπορείς να απολαύσεις smoothies χυμούς αλλά και γλυκά αλλά και αλμυρά τσιμπολογήματα, γιατί η θάλασσα τη φέρνει μια λιγούρα είναι η αλήθεια.

Αnemos

Πολύχρονη Λεμπέση 67, τηλ.: 21 0465 7357

Παραμένουμε στο Αιάντειο γιατί εκεί είναι η φάση άλλωστε και πάμε στο Anemos που μοιάζει βγαλμένο από κυκλαδίτικο νησάκι με background το απέραντο γαλάζιο. Εδώ η μέρα ξεκινά από νωρίς και σερβίρει καφεδάκια, κρύα και ζεστά ροφήματα, χυμούς αλλά και δροσιστικά αναψυκτικά πλάι στο κύμα, ενώ δεν λείπουν κι οι Brunch-αριστές επιλογές. Σαν all day bar που σέβεται τον εαυτό του, μόλις ο ήλιος αρχίζει να πέφτει οι μουσικάρες ανεβάζουν ένταση και η κατάσταση γίνεται κοκτεϊλάτη με κλασικές αλλά και signature επιλογές, για να ανανεώσεις και τις φωτογραφίες στο προφίλ σου στο Instagram.

Puzzles Café

Aγίου Νικολάου 15 και Ποσειδώνος, τηλ.: 21 1409 8780

Το Puzzles είναι από εκείνα τα café που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, γιατί σε γεμίζουν με μια αίσθηση ξεγνοιασιάς και αγαλλίασης όσο αγναντεύεις τη θάλασσα απέναντί σου. Ο εσωτερικός χώρος είναι ντελικάτος κι όμορφα διακοσμημένος χαρίζοντας μια ζεστασιά στους θαμώνες του, όμως τώρα που καλοκαίριασε άπαντες αναζητούν τη φυσική σκιά των δέντρων για να καθίσουν αναπαυτικά πλάι στο κύμα, χωρίς φόβο για την αντηλιά. Ο κατάλογος έχει πλήθος επιλογών ροφημάτων αλλά και όση αλκοολούχα βοήθεια χρειαστείς για να παρτάρεις όσο βραδιάζει.

Παραλία

Ακτή Καραϊσκάκη 56, Σαλαμίνα τηλ.:21 0465 7587

Η Παραλία είναι ένα από τα καλύτερα σαλαμινιώτικα μεζεδοπωλεία, με πιστό κοινό που τρωγοπίνει πάνω από τη θάλασσα. Όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα, εδώ δοκιμάζουμε γευστικούς θησαυρούς από τη θάλασσα, καλομαγειρεμένους σε τηγάνια, κατσαρόλες και σχάρα. Από τον κατάλογο δοκιμάζουμε όπως και δήποτε τις γαρίδες χωνάκι για καλωσόρισμα, το ριζότο θαλασσινών με σαφράν, το λιαστό χταπόδι στη σχάρα, την γαριδομακαρονάδα, την καραβιδομακαρονάδα, τα κυδώνια σαγανάκι, το καλαμάρι γόνο, τη σούπα κακαβιά, ενώ αν το πορτοφόλι σου το επιτρέπει μπορείς να διαλέξεις από τις γυάλινες βιτρίνες της Παραλίας ολόφρεσκα αλιεύματα. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ο λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια θα κυμανθεί περί τα 20-25€ το άτομο.

Μελτέμι

Παραλία Κανάκια Αιαντείου, τηλ.: 2104665007

Μπαίνοντας στο Μελτέμι, ο επισκέπτης νιώθει την σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά να τον αγκαλιάζει χάρη στον εσωτερικό χώρο όπου κυριαρχεί η φυσική πέτρα και το ξύλο, σε συνδυασμό με τις γυάλινες επιφάνειες. Κι αν τους χειμερινούς μήνες το τζάκι κλέβει καρδιές, μόλις καλοκαιριάσει η θάλασσα θα αποκαλυφθεί σαν πιάτο μπροστά στους θαμώνες του Μελτεμιού. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τον μεζέ στο πήλινο (παστουρμάς, φέτα, ντομάτα, καυτερή πιπεριά, αυγό, λουκάνικο) κοτόπουλο σουβλάκι, μοσχαρίσια μπριζόλα, ψητά μανιτάρια, ποικιλίες θαλασσινών και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο, συνοδεία ουζακίων, εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Ο Κάκιας

Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, τηλ.: 210 4655821

Ο Κάκιας στη Σαλαμίνα έχει πάντοτε τις αγνότερες προθέσεις για τους πελάτες του, αφού καλεί άπαντες σε μία γευστική περιπλάνηση στις θαλασσινές και όχι μόνο, νοστιμιές της Σαλαμίνας. Αν είσαι λάτρης του φρέσκου ελληνικού ψαριού και των παραδοσιακών θαλασσινών μεζέδων τότε πρέπει να ανταποκριθείς στο κάλεσμα του Κάκια ο οποίος έχει ρίξει μπόλικο μεράκι στα πιάτα του. Όσο χαζεύεις τη θέα στη θάλασσα, εμείς παραγγέλνουμε για να μην τελειώσουν μους λευκού ταραμά, γαριδοκεφτέδες, φάβα με κρεμμύδι και κάπαρη, γυαλιστερές ωμές, πορφύρες, μύδια μεθυσμένα, ταρτάρ τόνου, φρύσσα με ξύδι κι ελαιόλαδο, χταπόδι ξυδάτο, σουπιές κουλουριώτικες τηγανητές με μελάνι, γαρίδες γάμπαρη φιλέτο με λάδι, λεμόνι και ταμπάσκο, γιουβέτσι φρέσκου ψαριού και ριζότο ψαριού με μελάνι. Μαζί με τα ουζάκια ή το κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v