Στο Κορωπί τρώνε τα καλύτερα

Μας έπιασε μια λιγούρα κι είπαμε να πάμε προς Κορωπί μεριά αυτή τη φορά, γιατί μας είπαν ότι θα μας καλοταΐσουν κι έτσι έγινε.

Στο Κορωπί τρώνε τα καλύτερα

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε καλοφαγάδες για αυτό κι έχουμε πάντοτε αυτιά, μάτια και πάνω από όλα στόματα ανοιχτά, όταν πέσει πρόταση στο τραπέζι για εξαιρετικό φαγητό. Τελευταία λοιπόν ακούσαμε πολύ καλά λόγια για τα φαγητάδικα του Κορωπίου κι έτσι πήραμε την απόφαση να κινηθούμε προς τα μέρη του, πιάνοντας τραπεζάκι στα πλέον ονομαστά στέκια του. Αφού δοκιμάσαμε, φτιάξαμε και σχετική λίστα με τα καλύτερα για να αποθηκεύσεις τις διευθύνσεις τους και να κεράσεις γνώση την επόμενη φορά που κάποιος θέλει να το ζήσει γαστρονομικά στο Κορωπί.

Το Στέκι του Χρήστου

Κύπρου 64, τηλ.:21 0662 2707

Παραδοσιακό ταβερνάκι με καρό τραπεζομαντηλάκια και σιδερένιες 90s καρεκλίτσες το Στέκι του Χρήστου προδίδει με το όνομά του τη φιλική ατμόσφαιρα που θα συναντήσεις σαν βρεθείς εκεί. Εδώ το μενού κρύβει μπόλικες νοστιμιές που επιβάλλεται να δοκιμάσεις, όπως τηγανόψωμο, μπεκρή μεζέ, κοκορετσάκι, μανιτάρια ψητά, αρνί σούβλας, πρόβατο φιλέτο, σπληνάντερο, κοτόπουλο παϊδάκια, μελιτζανοσαλάτα, σπετζοφάι και πεντανόστιμο κοντοσούβλι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκια υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Η Ελιά

Αγίων Αναργύρων 13 και Βαλτετσίου, τηλ.: 2130413384

Η Ελιά είναι ένα από τα πιο ονομαστά ταβερνάκια που μπορείς να συναντήσεις στο Κορωπί, με εξαιρετικό φαγητό, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα τιμήσουν δεόντως οι μερακλήδες της παρέας. Ο χώρος είναι λιτός κι απέριττος όμως η κουζίνα που τιμά την γευστική παράδοση της Λέσβου θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Στα «επιβάλλεται» του καταλόγου το λαδοτύρι Μανταμάδου, το χταπόδι ξυδάτο, η αχινοσαλάτα, η σουπιά κρασάτη, κι οι κολασμένοι γκιουσλεμέδες (παραδοσιακά Μυτιληνιά τυροπιτάκια), οι κεφτέδες ούζου, το μοσχαρίσιο λουκάνικο κι η μακαρονάδα θαλασσινών. Ο λογαριασμός μαζί με εκλεκτό ουζάκι από το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Στο πόδι

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 189, τηλ.: 21 0662 0690

Τώρα είναι η ώρα αν μας ρωτάς να απευθύνουμε κάλεσμα στους σουβλακολάγνους που βρίσκονται ανάμεσά μας και να τους ενημερώσουμε για το καλαμάδικο στο Πόδι, που εδώ και κάποια χρόνια, σερβίρει τα καλύτερα σουβλάκια της πιάτσας. Τα καλαμάκια του (χοιρινά και κοτόπουλα) είναι εγγύηση ποιότητας και νοστιμιάς και το κεμπαπάκι λιώνει σε κάθε δαγκωνιά. Οι πατατούλες φρεσκοκομμένες και καλοτηγανισμένες κι οι πίτες όσο αφράτες θέλουμε, για να απογειωθεί το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Εν Κρωπία

Κωνσταντίνου Παπαχρήστου 87, τηλ.:21 0662 8837

Οι μερακλήδες της περιοχής συνήθως ξέρουν για αυτό και οφείλεις να τους εμπιστευτείς όταν σου προτείνουν το παραδοσιακό ταβερνάκι Εν Κρωπία. Εδώ η φάση είναι χασαποταβερνάτη κι η προβατίνα αποτελεί την αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του καταλόγου, κολάζοντας κάθε αλανιάρη ουρανίσκο που φτάνει στον χώρο. Πολύ δυνατό το σαγανάκι με μέλι, όπως αντίστοιχα και το μπιφτεκάκι. Εξαιρετικό και το συκωτάκι με τις πατατούλες. Μαζί με τα αλκοολούχα παρελκόμενα ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο.

Ραδιοπειρατές

Βασιλίσσης Όλγας 12, τηλ.: 2106021200

Αγαπημένο τσιπουράδικο στο Κορωπί οι Ραδιοπειρατές έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο φαγητοστέκι σου. Ο χώρος είναι ζεστός κι έξτρα χουχουλιάρικος τον χειμώνα, ενώ μόλις καλοκαιριάσει η αυλή γεμίζει με τραπεζάκια και χορταστικά πιάτα για όσους καλοφαγάδες προσέλθουν στα μέρη των Ραδιοπειρατών. Από το μενού ξεχωρίζει το τηγανητό της ώρας, ενώ τα παϊδάκια κι η προβατίνα κερδάνε στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα ψητά της ώρας. Θυμήσου να πάρεις κοκορετσάκι και κοντοσούβλι για τη μέση, ενώ αν είσαι των ψαρικών, τότε βουρ στα θαλασσινά του καταλόγου. Ο λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο. 

Καλαμαράκι

Γεωργίου Παπασιδέρη τηλ.:21 1422 0624

Το Καλαμαράκι είναι το value for money ψαροταβερνάκι που θα ήθελε κάθε γειτονιά να φιλοξενεί. Ο χώρος (εσωτερικός κι εξωτερικός) μοντέρνος και προσεγμένος, ενώ η κουζίνα βρίσκει τον τρόπο να γαργαλά ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου, με τα πιάτα που ετοιμάζει. Εμείς προτείνουμε θράψαλο σχάρας, μύδια αχνιστά, γαύρο μαρινάτο, καβουροσαλάτα, καλαμαράκι γόνο, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σολομό στη σχάρα, χταπόδι ξυδάτο και καραβιδοουρές. Ο λογαριασμός μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.

TrattoriaFamiglia

Χρήστου Παύλου 5, τηλ.: 21 0662 6649

Αν τώρα θες να τη δεις ιταλικά, τότε σε καλούμε σε μια παραδοσιακή τρατορία, που φημίζεται για της πίτσας το ανάγνωσμα σε ξύλο βελανιδιάς, όπως πρέπει δηλαδή. Στο μενού της θα βρεις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις που κάνουν τη διαφορά τόσο στις ξυλοφουρνίσιες πίτσες όπου τα πλούσια υλικά πάνω στην τραγανή ζύμη περισσεύουν, αλλά και στα φρέσκα ζυμαρικά που θα σε ενθουσιάσουν. Σου προτείνουμε την πίτσα αλλαντικών (με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, σαλάμι, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, φρέσκια ντομάτα και τυρί) και την πικάντικη (με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τυρί, λουκάνικο Ισπανίας Τσορίθο, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, πάπρικα) το γεμιστό ραβιόλι θαλασσινών και το φρέσκο νιόκι με σάλτσα pesto alla Genovese. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί ή μπύρα στα 17-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v